Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 24 zář, 2013 1:23 pm

Co se týče sloupů,tak tam není problém.Koupíš s dlouhým a krátkým výložníkem e je to.Pozor na umístění sloupů,zejména na přechodu rovina oblouk,aby Ti nedrhly nebo se nezasekávaly vozy o sloupy.Nekteri vyrobci prodávají šablony pro pokládku sloupů,ale dá se to zvládnout i bez nich.Jinak přeji hodně zdaru,já u toho málem vykvet',protože jsem původně s elektrickou trací vůbec nepočítal.Z čeho to budeš stavět?
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jiri Dvoracek » úte 24 zář, 2013 3:49 pm

miroslav lengyel píše:Z čeho to budeš stavět?

Ahoj, no ja mam to stesti, ze budu trolejovat vetsinou rovinu :mrgreen: Kdyz nepocitam dva tahle oblouky o polomerech 631 a 674. :wink: Teda pak tam jsou jeste pred tunelem dvakrat oblouk 396 a 439, takze bych to mel zvladnout :) Kdybych se mel mordovat jeste s nejakym nadrazim, tak bych si to sel nekam hodit :D Ja myslim, ze by mi mohlo stacit tohle:

http://www.modelyvlacku.cz/index.php?ma ... 0ae61fa2d3

akorat nevim, kdy se pouzivaji ty s pruhama a kdy ty bez nich :)

milostt píše:Tak to O.K. skus místo štetcem ten povrch natírat malým válečkem nebudou pak vidět tahy které p oštětci zůstavají.
M

Zkusil jsem :) Akorat jeste budu muset pretrit ten obrubnik, nejak jsem ho umazal :wink:
Přílohy
Opravena silnice.jpg
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod workous » úte 24 zář, 2013 4:44 pm

Ahoj Jirko, zkusil bych ještě ty chodníky upravit... mrkni na Schimiland http://www.shimiland.info/Krajina_47.html# on je na to borec má cit pro detaily. Neber to ode mne jako kritiku....taky všude šmejdím protože kolejiště dělají právě ty detaily :)
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod milostt » úte 24 zář, 2013 5:09 pm

workous píše:Ahoj Jirko, zkusil bych ještě ty chodníky upravit... mrkni na Schimiland http://www.shimiland.info/Krajina_47.html# on je na to borec má cit pro detaily. Neber to ode mne jako kritiku....taky všude šmejdím protože kolejiště dělají právě ty detaily :)

Šimi je třída , ale přeci jen dělá to v HO TT už něktére detaily daj zabrat .
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod workous » úte 24 zář, 2013 5:40 pm

jj já vím jen jsem to zkusil :) další takový kousek je Houmr nebo Mnitka na co šáhnou to je pěkný.....o E27 ani nemluvím...,ale zase se máme kde učit :)
workous

Příspěvekod Jiri Dvoracek » úte 24 zář, 2013 6:41 pm

workous píše:Ahoj Jirko, zkusil bych ještě ty chodníky upravit

Ja to rozhodne jako kritiku neberu, samotnemu mne to vrta hlavou a neda mi to spat :lol: :mrgreen: Zkusil jsem objednat ty plastove od auhagenu, ten krepovy se mi nelibi :wink: A pri me manualni nezrucnosti je tohle asi muj strop, co jsem schopen stvorit :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod workous » úte 24 zář, 2013 8:45 pm

Nepodceňuj se Jiří zkus styrodur dá se upravit nebo modelovací hmotu DAS do ní se dá obtisknout cokoli a vypadá to dobře pak lehká patina....
workous

Příspěvekod Jiri Dvoracek » úte 24 zář, 2013 8:58 pm

Z modelovaci hmoty mam silnici, tak uvidime, co se s tim da jeste vykouzlit :lol: Styrodur musim zkusit vygooglit, kde se to tady da sehnat :wink:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod _pavel_ » stř 25 zář, 2013 5:50 am

Nevím jak v UK, ale u nás se dá sehnat styrodur ve stavebninách nebo hobby marketech. Tam to vychází dráž.
_pavel_

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 25 zář, 2013 12:57 pm

workous píše:Ahoj Jirko, zkusil bych ještě ty chodníky upravit...

Urcite zkusim, neboj :) Napadlo mne zatim techto 5 variant:
a) udelat si nejakou dlazbu na pocitaci, vytisknout a chodnik prelepit (obr 1)
b) pouzit krepovy od Auhagenu a chodnik prelepit (obr 2)
c) pouzit plasotvy od Auhagenu a chodnik predelat (obr dodam)
d) koupit styrodu a zkusit do nej neco vydlabat (obr dodam), ale o tom dost vazne pochybuju - a ani nevim, jestli je to vubec tohle http://www.ebay.co.uk/itm/4x12x12-EXTRU ... 4ac9b28feb
e) sadra? karton? ... uvidime :)

Jinak jsem dodelal par doplnku do skladiste (obr 3), aby tam nebylo tak prazdno. Jeste tam prijde nejaka desta, paletak, obsluha, pretrit strecha a konecne vymenit ty zlutocerne pruhy, tyhle jsou tam jenom prechodne a uz to trva nejak moc dlouho :D
Přílohy
Var_A.jpg
Var_B.jpg
Sklad.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 25 zář, 2013 3:57 pm

Jiri Dvoracek píše:Ahoj, no ja mam to stesti, ze budu trolejovat vetsinou rovinu :mrgreen: Kdyz nepocitam dva tahle oblouky o polomerech 631 a 674. :wink: Teda pak tam jsou jeste pred tunelem dvakrat oblouk 396 a 439, takze bych to mel zvladnout :) Kdybych se mel mordovat jeste s nejakym nadrazim, tak bych si to sel nekam hodit :D Ja myslim, ze by mi mohlo stacit tohle:

http://www.modelyvlacku.cz/index.php?ma ... 0ae61fa2d3

akorat nevim, kdy se pouzivaji ty s pruhama a kdy ty bez nich :)

Ty nebudeš dělat troleje v nádraží?Tak to jsem nějak vedle sebe,ale asi máš na kolejišti jen naznačenou hlavní trať,která tam nepovede.Předpokládám,že ty sloupy s výstražnými pruhy se dávají někam do zúženého profilu. :D Já myslel,že to budeš dělat z tohoto: http://www.sommerfeldt.de/data/sommerfe ... g-2009.pdf :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod pekl024 » stř 25 zář, 2013 4:06 pm

Ahoj Jirko,

já jsem si na test kolejišti taky pohrával s chodníkem a silnicí. Použil jsem volně stažené textury, zmenšil , vytiskl na tvrdší papír a vlepil. Pak jsem je ušpinil. Čím ta dlažba , kostka byla menší , vypadalo to lépe.

Použil jsem na chodník dle obr.
dlažba.jpg
pekl024

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 25 zář, 2013 4:12 pm

miroslav lengyel píše:Ty nebudeš dělat troleje v nádraží?Tak to jsem nějak vedle sebe,ale asi máš na kolejišti jen naznačenou hlavní trať,která tam nepovede.Předpokládám,že ty sloupy s výstražnými pruhy se dávají někam do zúženého profilu. :D Já myslel,že to budeš dělat z tohoto: http://www.sommerfeldt.de/data/sommerfe ... g-2009.pdf :lol:

Nene, ja budu elektrifikovat jenom hlavni dvoukolejku. Nadrazi lezi na vedlejsi neelektrifikovane trati (vozovy park Brejlovci, Barca, Kocour, M810 a M843 :) Ale moc diky za odkaz ten katalog. Je tam spousta uzitecnych veci, viz treba kam umistit izolatory apod. Ja myslim, ze ty obycejne sloupy by mi mohly stacit, aby se to aspon trosku podobalo ceskemu realu :wink:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 25 zář, 2013 4:14 pm

pekl024 píše:Ahoj Jirko, já jsem si na test kolejišti taky pohrával s chodníkem a silnicí. Použil jsem volně stažené textury, zmenšil , vytiskl na tvrdší papír a vlepil. Pak jsem je ušpinil. Čím ta dlažba , kostka byla menší , vypadalo to lépe.

Diky, vyzkousim :wink:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 25 zář, 2013 5:26 pm

Jiri Dvoracek píše:
miroslav lengyel píše:Ty nebudeš dělat troleje v nádraží?Tak to jsem nějak vedle sebe,ale asi máš na kolejišti jen naznačenou hlavní trať,která tam nepovede.Předpokládám,že ty sloupy s výstražnými pruhy se dávají někam do zúženého profilu. :D Já myslel,že to budeš dělat z tohoto: http://www.sommerfeldt.de/data/sommerfe ... g-2009.pdf :lol:

Nene, ja budu elektrifikovat jenom hlavni dvoukolejku. Nadrazi lezi na vedlejsi neelektrifikovane trati (vozovy park Brejlovci, Barca, Kocour, M810 a M843 :) Ale moc diky za odkaz ten katalog. Je tam spousta uzitecnych veci, viz treba kam umistit izolatory apod. Ja myslim, ze ty obycejne sloupy by mi mohly stacit, aby se to aspon trosku podobalo ceskemu realu :wink:

No hlavně se mrkni na ceník,ten je taky zajímavý. :D Já jsem si vystačil z Hobbexem,ale je fakt,že dělám Německo.Byť jsem použil sloupy DR a ne DRG,protože ty Hobbex nedělá,tak to nakonec až tak blbě nevypadá.Tedy dle mého názoru. :lol: Fakt je,že když se zaměříš a na naše tratě,tak je to docela zajímavá sbírka různých sloupů. :D Teď samozřejmě nemluvím o koridorech,ale třeba trať z Ústí do Bíliny je radost pohledět,tam se snad najdou všechny druhy co se kdy používaly. :mrgreen:
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště