Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 13 zář, 2013 7:48 pm

Tak jsem se konecne dokopal k druhe polovine :) Panel jsem si otocil a zacal pracovat na vesnici a vsechno zacalo pokladkou silnice :lol: Uz to vidim, jak bude kriva :lol: :lol:
Přílohy
Pokladka silnice.jpg
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 16 zář, 2013 12:37 pm

Tak ve vystavbe je autobusovy terminal :) Silnice a obrubniky budou chtit jeste parkrat pretrit, stanek je potreba doplnit tabulkou se sortimentem, nalepit jizdni rady, ale co dat do oddelovace (viz fotka v minulem prispevku)? Stromy? Kere? Travnik? Bilboard? :mrgreen: To jsou problemy totok :lol:
Přílohy
Cekani na autobus.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 18 zář, 2013 7:03 pm

Zdravim,

tak se ke mne dostala konecne nejaka kritika :) Sice pres SZ (asi aby ho na foru nikdo neukamenoval), ale dostala. Uz jsem se lekl, ze se moje modelarske schopnosti posunuly na takovou uroven, ktera konstruktivni kritiku nepotrebuje. :lol: Takze zatim jsem byl upozornen na prilis svitive plastove spojky u vyhybek a take na to, ze chodnik nevypada moc modelove a uz vubec ne jako ve skutecnosti. :wink:

Takze reseni je nasledujici. Spojky byly pretreny barvou Agama rez. Co se tyce chodniku, tak jsem ho zatim nechal, ale zkusil jsem objednat nejake plastove od Auhagenu, protoze puvodni doporuceni jako dlabat do styroduru a nebo sadry jsem zavrhl, to by v mem pripade vypadalo jeste hur nez ted :) Dalsi moznost, co by mozna stala za zkousku, je si stahnout a vytisknout nejaky realny chodnik a zkusil ho nalepit na jiz postaveny chodnik a nebo ten stary odstranit a novy vytisteny nalepit na karton a nahradit ten stavajici. No uvidime. Kazdopadne diky za rady :wink:

Do oddelovace jsem nakonec nasypal zeminu (brown ballast), zalil lepidlem a zasadil kere od pana Bezuchy. :wink:
Přílohy
Cekani na autobus.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 23 zář, 2013 3:57 pm

Zdravim, tak jsem si dneska stvoril obecni urad s postou a dolepil nadrazi. Je mi jasne, ze u obecniho uradu a posty mi na dverich a nebo na zdi chybi oteviraci doba a uredni dny, ale na to jsem uz nemel nervy :D Jeste pockam, az mi dorazi strecha na nadrazni budovu a uvidime, co bude lepsi. :wink: A nebo se uz konecne najde dobra duse, co mi nejakou postavi :lol: Domecky jeste nejsou napevno pridelany, teda krome autobusove zastavky :) A patina na domeckach taky neni a nevim ani jestli nekdy bude. Porad googlim a googlim a nikde zadny navod. To je sama patina vagonku a lokomotiv a nikde zadny poradny navod pro blbce :D Jizdni rady na autobusovem terminalu taky dolepeny, stejne jako nabidka obcerstveni. :wink: Akorat nevim, jestli v Drinove cepovali Gambrinus, abych neudelal nejakou spolecenskou botu :mrgreen: :twisted: Silnice a chodniky pujdou jeste nekolikrat pretrit a zarovnat a vyplnit diry a nerovnosti :wink: A pak jeste polozit vodorovne dopravni znaceni a osadit dopravnimi znackami. :roll: Jinak jsem dneska dal dohromady objednavku kolejiva na velky panel a kdyz jsem videl tu cenu, tak jsem musel jit na vzduch :mrgreen: :mrgreen: Akorat jeste budu muset najit nejakeho slusneho remeslnika, co mi udela rost, bo ty moje pokusy zatim nic moc :lol: :mrgreen:
Přílohy
Obecni urad.jpg
Obcerstveni.jpg
Bus terminal.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milostt » pon 23 zář, 2013 4:04 pm

Ahoj ta cesta kolem pošty to už je finální podoba?
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 23 zář, 2013 4:19 pm

Ahoj, ne neni. Jeste se to silnici a chodniku zatim vubec nepodoba. Jak jsem psal, tak silnici budu muset jeste urovnat, vyhladit, dosadit zabradli, sladit s chodnikem, ktery jeste taky ceka na zaverecne upravy a pak nekolikrat pretrit. Pred budovou posty bude parkoviste :wink:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milostt » pon 23 zář, 2013 4:47 pm

Tak to O.K. skus místo štetcem ten povrch natírat malým válečkem nebudou pak vidět tahy které p oštětci zůstavají.
M
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 23 zář, 2013 9:18 pm

Ahoj, jeste mam pred spanim jednu otazku. Porad nevim, jaky most mam dat pres jezero. A zatim se mi nejvic libi ten na obrazku, neco jako je u Dolnich Loucek. Takze bych se chtel zeptat, jestli se mi na tento profil vleze dvoukolejna elektrifikovana trat. U dvojkolejnych mostu mi to pise, ze na tento typ trate je potreba 66 mm (22mm kazda kolej a 22mm mezera) a tady je 65mm. To by se mozna pri trose fantazie veslo, ne? :lol: Ze bych si na celou delku 664mm udelal tento viadukt, protoze ty ocelove mosty od Hulacki a spol mne nejak neuchvatily. Diky za odpoved :wink:
Přílohy
Most.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Pavlíček » úte 24 zář, 2013 5:02 am

Taky řeším obdobný problém s výběrem mostu, tak si rád počkám, co tady kdo poradí. Jinak tvé "vlákno" bych doporučil pročíst každému začínajícímu vláčkaři, je to výborná škola - JAK NA TO.
A ještě, jestli můžeš prosím sdělit, čí výroba je ten nádražní kiosek, docela by se mně hodil.
Pavlíček

Příspěvekod Jiri Dvoracek » úte 24 zář, 2013 7:58 am

Pavlíček píše:Taky řeším obdobný problém s výběrem mostu, tak si rád počkám, co tady kdo poradí. Jinak tvé "vlákno" bych doporučil pročíst každému začínajícímu vláčkaři, je to výborná škola - JAK NA TO.
A ještě, jestli můžeš prosím sdělit, čí výroba je ten nádražní kiosek, docela by se mně hodil.

Ja bych to nikomu cist nedoporucoval :lol: Je to horor o trech dejstvich :D Jinak, ten kiosek je zde, cena vice nez lidova:

http://www.modelyvlacku.cz/index.php?ma ... 7e0da022f7

A co se tyce toho mostu, tak jsem si to zkousel na necisto, jenom tak polozit vedle sebe dve koleje na korek o sirce 65mm a kdyby mohla byt roztec mezi stredy soubezne jdoucich koleji po rovine mensi nez 43mm, tak by to nemel byt problem. Stacilo by 42mm a vyjde to na chlup. Budu si ho muset na zkousku objednat. Normalni dvoukolejna trat by se tam vesla s rozteci 42mm, jelikoz v bocich je rezerva 6mm na kazde strane a vyska je jenom 1,5mm, takze by nemel byt problem dat koleje uplne nadoraz k jednotlivym krajum mostu. Spise je otazka a bez zkousky to asi nepujde, jestli se tam da napasovat trolejove vedeni :lol: :lol:

Jirka
Jiri Dvoracek

Příspěvekod chameleon » úte 24 zář, 2013 10:39 am

Jiří přeci tohle resi norma nem 112, dle ni jsi v pohode, roztec na volne trati ma byt min 34mm
chameleon

Příspěvekod Jiri Dvoracek » úte 24 zář, 2013 11:21 am

chameleon píše:Jiří přeci tohle resi norma nem 112, dle ni jsi v pohode, roztec na volne trati ma byt min 34mm

Konecne nejake dobre zpravy. :lol: Jsem si tim prave nebyl jisty a nemohl jsem si zaboha vzpomenout na cislo te normy :wink: Ted uz jenom zbyva doresit, jestli se tam nacpe trolejove vedeni :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Michal Šuhajda » úte 24 zář, 2013 11:34 am

-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Jiri Dvoracek » úte 24 zář, 2013 11:42 am

Jeste, ze Vas mam, kluci :lol: Akorat u te normy 201 bych spise uvital vzdalenost sloupu od stredu kolejnice, a ten tam zrovna jak na potvoru neni :mrgreen: Na vysku mne nic nelimituje :) Akorat mne teda prekvapilo, ze na rovne koleji je treba vest drat klikate kvuli rovnomernemu opotrebeni sberace :wink: Zase je clovek o neco chytrejsi :D
Jiri Dvoracek

Příspěvekod BohousP » úte 24 zář, 2013 11:52 am

Jiri Dvoracek píše:Jeste, ze Vas mam, kluci :lol:... Akorat mne teda prekvapilo, ze na rovne koleji je treba vest drat klikate kvuli rovnomernemu opotrebeni sberace :wink: Zase je clovek o neco chytrejsi :D

To je na reálné železnici. Na modelové ten sběrač určite neobrousíš ... Modelová mašinka nenajezdí statisíce km, ani kdybys to násobil 120 ...
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště