Který ČSD/ČD model nejvíc chybí?

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Který ČSD/ČD model nejvíc chybí?

Příspěvekod radeksindy » pon 09 zář, 2013 7:31 pm

pred mesicem jsem si ji objednaval a z Brawa prislo, CANCELED

Paradoxnní je, že jsem ji snad začátkem prázdnin viděl ve Vídni. Myslím, že to byla Memoba.

Budu-li jako fanoušek II. epochy mhouřit obě oči, tak máme 422.0 BRAWA, 375.0 ROCO. Ale mezi lokomotivou z krabičky a modelem ČSD ve II. epoše je ještě hóóóóóódně dlouhá cesta. Z osobních vozů započítáme vozy se 7m rozvorem Liliput/Bachmann, i když officiálně se ČSD verze nevyrobila. Pak z hlubin historie vytáhneme vozy ADA Plastik, ale kvalita odpovídá době a nevíc už nejsou k sehnání. U nákladních vozů z povinnosti zmíníme vozy KMB/Herris (cca 7 typů) a tím je konec. Takže moje odpověď na otázku z předmětu: "Chybí všechno, vždyť nic není!" 8)
radeksindy

Příspěvekod Rudolf » pon 09 zář, 2013 8:30 pm

forex píše:
radeksindy píše:pred mesicem jsem si ji objednaval a z Brawa prislo, CANCELED

Paradoxnní je, že jsem ji snad začátkem prázdnin viděl ve Vídni. Myslím, že to byla Memoba.

az tak paradoxni mi to neprijde, jak rikam,pred 3 tydny ji najednou nekde vyhrabal Ben a najednou ji nabizi,ale vi buh,jaky to ma puvod, Brawa ji uz nema a i ten odkaz,co ukazal Rudolf, ukazuje AUSVERKAUFT......a do Vidne jsem letos zrovna nejel....... :D

Skladem http://www.happymodel.cz/brawa-40646-pa ... ii-ep-zvuk
Rudolf

Příspěvekod TommyH » stř 18 zář, 2013 8:29 pm

Dobrý večer všem, co by jste říkali, resp. jaký by byl zájem o mašiny T211, M131, M152 či M296???
TommyH

Příspěvekod Michal Šuhajda » stř 18 zář, 2013 8:32 pm

Za mě raději M262.0, i když po "Prasátku" i kvalitním "Hurvínkovi" sáhnu rád.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 18 zář, 2013 8:37 pm

Až na tu m152 souhlas. Tuhle potvoru mám nejen já dávno nakoupenou od Bramosu, navíc je k mání upgrade v podobě kvalitního PG pojezdu - takže pokud by to někdo neudělal s parádně udělaným interiérem, je blbost dělat nový model (stavebnice kastle se prodává dál...)
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod TommyH » stř 18 zář, 2013 8:55 pm

Vím, výrobců M152 je poměrně dost, ale popravdě ne pořádně....špatné jízdní vlastnosti, ne moc věrný vzhled atd.
TommyH

Příspěvekod milan ferdián » čtv 19 zář, 2013 7:10 am

No jo,ale v jaké modelové velikosti?Je mi jasné,že hlavním favoritem je HO/1:87.Nezlobte se na mě,ale pro nás N-kaře,to jak dráždit hada bosou nohou :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Šuhajda » čtv 19 zář, 2013 8:14 am

Milane v sekci velikost H0 (komunita H0) to je snad jasné? Máš dvě možnosti, budď změnit měřítko, nebo čekata až se podobný dotaz objeví "o tři řádky níž"
Protože první možost nepředpokládám, budu Ti držet palce ať vyjde ta druhá.

Už jsem to tady asi psal, ale co se týká příšerných jízdních vlastností M152.0 od Bramosu musím dodat, že po úpravách (sbírání proudu z nehnané osy "ala Houmr" a připojení motoru "natvrdo dráty místo plíšků a mírné dovážení) se jízda zlepšila o 100% a je to velmi spolehlivé vozidlo, které nemá větší potíže. Jeiné co zbývá je poněkud vyšší hlučnost ale pouze při jízdě vyšší rychlostí.
V případě jízdy po "lokálce" modelovou rychlostí 30-40km/h sice nedosahuje kvality Roco,či MTB, ale přesto je v normě.
Pravda je, že model za 5000,- by měl být hotový a ne polotovar k Dodo. Já jsem M152.0 jsem dostal kdysi jako dárek, přiznám se, že sám bych si nekoupil. Tehdy sice stála cca o 1000,- Kč méně, ale stejně.
Nicméně podobně jako já asi spousta jiných modelářů má tenhle "zázrak už doma", případně si ho vyrobili sami ať už z odlitku, nebo z leptu. Takže za mě bych M152.0 vynechal a raději se věnoval jiným projektům - viz předchozí příspěvky.
Naposledy upravil Michal Šuhajda dne čtv 19 zář, 2013 8:46 am, celkově upraveno 1
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod milan ferdián » čtv 19 zář, 2013 8:17 am

Michal Šuhajda píše:Milane v sekci velikost H0 (komunita h) to je snad jasné? Máš dvě možnosti, budď změnit měřítko, nebo čekata až se podobný dotaz objeví "o tři řádky níž"

Jenže já to beru jako diskriminaci naší menšiny :mrgreen: což směrnice EU nedovolují a podobný dotaz "o tři řádky níž" se objeví na svatého dyndy :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vvitty » čtv 19 zář, 2013 9:27 am

Co treba povinne uvadeni modelu i v meritku N? To by treba tou komisi proti diskriminaci proslo :lol:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod milan ferdián » čtv 19 zář, 2013 9:41 am

vvitty píše:Co treba povinne uvadeni modelu i v meritku N? To by treba tou komisi proti diskriminaci proslo :lol:

To je skvělý nápad.Z vyprodukované produkce 100 ks pro HO-nulku 90 ks a pro N-ko 10ks.Já bych to takové řešení bral :wink: a komise EU by určitě souhlasila. :D No co,já to beru jako neoprávněné poškození spotřebitele :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mlha » čtv 19 zář, 2013 1:10 pm

milan ferdián píše:
Michal Šuhajda píše:Milane v sekci velikost H0 (komunita h) to je snad jasné? Máš dvě možnosti, budď změnit měřítko, nebo čekata až se podobný dotaz objeví "o tři řádky níž"

Jenže já to beru jako diskriminaci naší menšiny :mrgreen: což směrnice EU nedovolují a podobný dotaz "o tři řádky níž" se objeví na svatého dyndy :wink:

Vy jste se zase kochal pane doktore.....nepij!Nabídky na změnu jsi už dostal nebo ne?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod petrha » čtv 19 zář, 2013 4:30 pm

TommyH píše:Dobrý večer všem, co by jste říkali, resp. jaký by byl zájem o mašiny T211, M131, M152 či M296???

Z tohoto jedině M 296
petrha

Příspěvekod petrha » čtv 19 zář, 2013 4:40 pm

petrha píše:
jarnotrulli píše:Já bych v H0 nejvíce ocenil něco z tohodle:
Páry:
354.1 Všudybylka
434.2 Čtyřkolák
534.0 Kremák
475.1 Šlechtična (tuhle asi nejvíc)
556.0 Štokr
498.0 (1) Albatros (nebo zuhle)
486.0 Zelený Anton
433.0 Skaličák

Motoráky:
M131.1 Hurvínek

Vagóny:
D - služební pro nákladní vlaky (počátek III.ep)

vždyť polovička zmiňovaných párovek se vyrábí, sice od 30tis výš, ale jsou. Roco prý uvažovalo o albatrosu, ale cena by byla také okolo 30 tis. ale průzkum trhu je odradil.

Nevím, který výrobce se bude patlat s párovkami, pro pár jedinců. Jedině sebevrah, kvalitu na kterou by se výrobce dostal při ceně do 10.000,-Kč, by stejně akorát všichni zkritizovali
petrha

Příspěvekod fousek » sob 21 zář, 2013 8:21 am

TommyH píše:Dobrý večer všem, co by jste říkali, resp. jaký by byl zájem o mašiny T211, M131, M152 či M296???

Pro mě by byla nejzajímavější M296. Ale zároveň je to nejtěžší sousto, takže to stojí za zvážení.
Když už by se dělala forma na M296, tak by nebylo od věci myslet na tvorbu šíbrů na 854. Zároveň je samotný vůz bez přípojných polovičatý, takže + jedna komplet forma za přípojný vůz.
Když si vezmeme, že je po ní poprávka i v německy mluvících zemích, ale na Vindobonu... tak to máme další 3 sady šíbrů na vložené vozy. No a když už by byl přípojný vůz, tak by stálo za to z něj udělat Btm, který by si našel také svůj okruh zájemců. Takže opět další investice a běh na dlouhou trať a stres, zda nás nepředběhne někdo jiný.
Naposledy upravil fousek dne sob 21 zář, 2013 12:23 pm, celkově upraveno 1
fousek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)