Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod horak » úte 03 zář, 2013 10:13 am

Michal Dalecký píše:
horak píše: Skusil som zmenu firmware MultiMaus cez "H-centralu", ale je to tvrdohlave ako baran. Tvrdo to vyzaduje ROCO Centralu... Neostava ine, iba sa spoliehat na niekoho kto vlastni Z21 alebo starsiu verziu pripojenia na PC od Roco.

Bavíme se o verzi 1.03 co ma ROCO na webu? Pokud ano tak mi to tady funguje. Update pres multizentrale pro.

Pokial sa mi nikto neozve z okolia Bratislavy, ze mi vie pomoct so zmenou FW na 1.03, tak vyuzijem Vasu ponuku, ale predtym zainvestujem do postovneho Slovenskej a nasledne aj Ceskej posty... Momentalne nemam cestu do Prahy... :(
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod horak » úte 03 zář, 2013 10:15 am

Michal Dalecký píše:
horak píše:Pan Dalecky nedavno spominal, ze "set nákladních vozů řady Zaz/Taes od MTB" je vylisovany a ze tu bude co nevidiet... Nejake foto by sa nenaslo? Nech mame predstavu...
Výlisky vozů jsou na cestě do Evropy. Viděl jsem fotky nejen tohoto vozu ale i vozu jinych :) Vypadaji dobře. Jakmile to půjde tak vozy nafotiím nebojte.

Uz sa na foto tesim... Snad sa opat nerozputa vojna okolo detailov, co sedi a co nie s originalom... :D
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Houmr » úte 03 zář, 2013 11:01 am

Můžeš být v klidu, modely jsem osobně viděl, formy jsou také, to ovšem neznamená dělat kompletně nové formy, ty původní se musí upravit, pokud někdo dělal v nástrojárně ví o čem mluvím, pokud ne, je to zbytečné rozebírat. Pro nás je podstatné to, že se firma rozhodla to upravit. Šikulům jde o to, aby si hned na začátku nenesly na zádech nějaký nepovedený model, což je pro nás dobré. Ano ztráty jsou pochopitelně vysoké, výrobce se rozhodl, než prodávat nějaký pseudomodel to raději nic. Ty čtyři týdne, no vím co to obnáší práce, tak to budu také čekat, jestli se to podaří dodržet, ale já si v klidu počkám i déle to se prostě vyplatí. :D
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » úte 03 zář, 2013 11:15 am

ty vozy co už teda jsou vyrobené by mohli prodávat jako hobby modely nemusí je hned ničit někomu by stačili ...
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod George V. » úte 03 zář, 2013 11:21 am

No nechci rejpat, ale kdyby ty fotky zveřejnili před měsícem, tak už mohli mít s opravou měsíc náskok (a možná i ty ztráty nemusely být tak vysoké...). Každopádně ale palec nahoru přístupu výrobce.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod George V. » úte 03 zář, 2013 11:26 am

Tkadlec Jaroslav píše:ty vozy co už teda jsou vyrobené by mohli prodávat jako hobby modely nemusí je hned ničit někomu by stačili ...

...nemusí je ničit úplně, ale spoustu dílů můžou využít v nové produkci - podvozky, rám, interiér, hlavní okna a i tu nešťastnou střechu (při vytvoření vhodného přípravku se dá krásně zbrousit...)
George V.

Příspěvekod eduardo » úte 03 zář, 2013 4:23 pm

Tak za tento počin výrobcu dávam povestný klobúk dolu. Prerábať už hotové formy veru nieje lacný špás, no výrobca určite veľmi dobre vie čo robí. Priaznivcov modelovej železnice ako v Čechách tak aj na Slovensku určite veľa nieje a určite by neradi stratili aj tých pár záujemcov o ich produkt ktorého skutočnú predlohu dôverne poznajú hlavne naši modelári /neviem v akej miere a či vôbec sa tieto vozne používali aj mimo Československa/. Nakoľko som priaznivec epochy IV ČSD tak túto úpravu vrelo privítam a aspoň štyri Baiky si určite kúpim. Som veľmi rád že táto diskusia nebola len mlátením prázdnej slamy a že priniesla aj svoje ovocie a od toho predsa toto diskusné fórum je.
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod George V. » stř 04 zář, 2013 5:26 am

eduardo píše: Priaznivcov modelovej železnice ako v Čechách tak aj na Slovensku určite veľa nieje a určite by neradi stratili aj tých pár záujemcov o ich produkt ktorého skutočnú predlohu dôverne poznajú hlavne naši modelári /neviem v akej miere a či vôbec sa tieto vozne používali aj mimo Československa/.

...vozy Bai se mimo ČSSR určitě nevyskytovaly, ale u vozů D je to otázka. U Ringhofera se jich vyrobilo jen pár a pak byla výroba přesunuta do NDR, takže je otázka jestli jich pár nejezdilo i tam (a třeba i jinde). A tím se dostávám k otázce barev - v jakém odstínu zelené se k nám vozy z NDR dodávaly; pak by ta "hrášková zelená" nemusela být až tak od věci...
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » pát 13 zář, 2013 10:39 am

Roco se konečně trošku probouzí, takže Novinky Zima http://www.roco.cc/de/news/announcements/index.html
ReichenbergW

Příspěvekod George V. » pát 13 zář, 2013 10:56 am

...kde na to má, kua, člověk furt brát? Ale furt mi tam chybí ČSD čtyrkový brejlovec...

P.S. Ale nějak se jim ztratil červený ČSD čmelák...
George V.

Příspěvekod Rudolf » pát 13 zář, 2013 11:05 am

ReichenbergW píše:Roco se konečně trošku probouzí, takže Novinky Zima http://www.roco.cc/de/news/announcements/index.html

Vzhledem k tomu, že jsou tam i první novinky 2014, založil jsem pro rok 2014 nové téma zde:

viewtopic.php?f=15&t=7841
Rudolf

Příspěvekod ReichenbergW » pát 13 zář, 2013 12:34 pm

George V. píše:...kde na to má, kua, člověk furt brát? Ale furt mi tam chybí ČSD čtyrkový brejlovec...

Trošku protiřeč :-) Čtyřku chceme už několikátý rok po sobě, ale asi voláme špatný číslo .-)

P.S. Ale nějak se jim ztratil červený ČSD čmelák...

Však on se zase objeví. Sergej se ztratil už vloni a taky se najednou našel. Nehledě na to že budete mít k výběru z tolika čmeláků že vám bude úl malý :lol:
ReichenbergW

Příspěvekod Polabský » pát 13 zář, 2013 3:39 pm

Vážený kolego, mám pocit, že se mýlíte.
Citace klasika: "Vo.e, vodkdy so čmeláci f oule??". :D
Ten roztomilý hmyz sídlí v děrách v zemi, nikolivěk v úle.
Přeji Vše dobré a hezký den Všem!!
Polabský

Příspěvekod George V. » pát 13 zář, 2013 4:48 pm

ReichenbergW píše:
Však on se zase objeví. Sergej se ztratil už vloni a taky se najednou našel. Nehledě na to že budete mít k výběru z tolika čmeláků že vám bude úl malý :lol:

...mně bude úplně stačit ten červený. Leda že by se pochlapili i se 771
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » pát 13 zář, 2013 7:12 pm

Polabský píše:Vážený kolego, mám pocit, že se mýlíte.
Citace klasika: "Vo.e, vodkdy so čmeláci f oule??". :D
Ten roztomilý hmyz sídlí v děrách v zemi, nikolivěk v úle.
Přeji Vše dobré a hezký den Všem!!

Ale no tak Kájo, to byl jen řečnický obrat. Nechtěl jsem vás hnedka hnát pod zem :-) I když díky válečný náladě mezi třemi výrobci, který asi díky početnosti čmeldů nastane, to na někoho asi dolehne. Musel jsem si to sám dát do tabulky, abych nevyrobil něco duplicitně. Zatím je to 27 odevzdaných barevných a popisových verzí pro tři výrobce (ne vše je, nebo bude vyrobeno), ale i tak...
Nebo možná budu rád když si pod tu zem zalezu sám, až mě budete hnát, páč není za co :lol:
ReichenbergW

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)