Update multiMAUS

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod fulda » úte 03 zář, 2013 9:48 pm

Já jsem otestoval upgradnutou MM a mohu konstatovat že:

Opravdu lze používat všech 1024CV, ale je to v režimu RocoNet. Takže je lze používat pouze v případě, že centrála je od Roco.
(MM v konektoru master, nebo rocomotion nebo zentrale pro nebo z21)

Nová verze se pozná hned po zapnutí, na předchozí verzi se nápis "multiMAUS" skládal z písmenek a zdržovalo to, na nové naskočí celej a je to o dost rychlejší (to chválím)

Docela slušně je také udělané rozlišení, jestli hodlá používat režim všech 1024 a nebo jen 255 CV. Na display je buď nápis CV a lze zapsat jen 3 číslice a nebo je na display nápis "C" a lze zadat 4 číslice (viz fotky). To mi vyhovuje, ale trochu se obávám, že to je pro znalejší uživatele.

Obrázek
MM v režimu, kdy používá pouze 255CV adres

Obrázek
MM v režimu, kdy používá všech 1024CV adres

Upgrade probíhá rychle, takže kdo používáte hodně zvukové dekodéry a nebaví vás obezličky jak programovat horní CV, tak je to dobré řešení, pro ostatní asi nemá cenu upgradovat za každou cenu.

Ještě musím vyzkoušet jak se zachová kombinace master + slave v případech kdy je jedna 1.03 a druhá 1.02 a jak v případě že jsou obě 1.03, jestli i slave dokáže programovat. Ale to je jen akademická část, která nemá praktické využití.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod BohousP » stř 04 zář, 2013 9:56 am

Ha, ha, tak jsem zjistil, že jsem tady asi byl za blbce :cry: . Protože mi je angličtina bližší, než němčina, přepínal jsem si stránku Roco do angličtiny. A páni všeumělci mají na anglické stránce jen verzi 1.02, ale s popisem, že umožňuje výše popsané funkce.

multiMAUS Firmware V1.02 and language update
For the majority of users multiMAUS there is no reason their multiMAUS update with this firmware update. The version V1.00, delivered since production began running stable.

However, those who want to have a different language pack, or have problems with the following items, which should update to the new version:
You want to address decoder functions F13 to F20 (if your decoder supports this, and these are assigned).
You have to program some problems decoder types of other manufacturers.
You have more than 10 feedback modules 10787 in use.
You get when programming in POM mode with the LENZ center the error message "ERR1" at the multiMAUS.
Although no feedback contacts are pressed into blocks flashing sporadically Rocomotion pink (is) on.
If any of these apply to you, we recommend that you update to V1.02.


Teď jsem se podíval na německou stránku, a tam kupodivu je něco jiného. Ke stažení je verze 1.03, ale komentář je k verzi 1.02.

Sie wollen Dekoderfunktionen F13 bis F20 ansprechen (sofern Ihr Dekoder dies unterstützt und diese belegt sind).
Sie haben Probleme manche Dekodertypen von Fremdherstellern zu programmieren.
Sie haben mehr als 10 Rückmeldemodule 10787 im Einsatz.
Sie bekommen beim Programmieren im POM-Modus mit der LENZ Zentrale die Fehlermeldung "ERR1" an der multiMAUS.
Obwohl keine Rückmeldekontakte betätigt sind, blinken Blöcke in Rocomotion sporadisch rosa (belegt) auf.
Falls einer dieser Punkte für Sie zutrifft, empfehlen wir Ihnen das Update auf V1.02.

Překlad poslední věty: Pokud se Vás týká kterýkoli z výše uvedených bodů, doporučujeme provést aktualizaci na V1.02.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!: Vivat Roco :!:
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2261
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod fulda » stř 04 zář, 2013 11:18 am

BohousP píše:Ha, ha, tak jsem zjistil, že jsem tady asi byl za blbce :cry: .

A-ha, to já jsem zjistil taky, to víš praxe v německé firmě mne naučila.
Proto jsem šel nejprve do testování a pak teprve do psaní závěrů.

Obecně platí co tam píšou:
- pokud nemáte problém, nemá cenu upgradovat

A já doplňuji
- pokud používáte MM jako ovladač k jinému než Roco systému (Lenz, NanoX, ...), tak si nepomůžete a nemá cenu upgradovat.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod horak » čtv 05 zář, 2013 8:24 am

horak píše:
fulda píše:To se dá čekat, NanoX nepodporuje typ komunikace, kterej se na to používá (a H-Centrála už vůbec ne). Čistě teoreticky by mohla zafungovat kombinace 10764 + MM jako master + GenLI USB mini jako slave + MM kterou chceš upgradovat jako slave. Ale nikdy jsem neměl potřebu to testovat.


Vyskusam tuto kombinaciu. Dam vediet ako som dopadol...


Dopadol som tak, ako som predpokladal... Nefunguje to. Vyzaduje Multizentrale Pro... :cry:
horak
 
Příspěvky: 248
Registrován: pát 17 srp, 2012 5:46 am
Bydliště: Bratislava

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod fulda » čtv 05 zář, 2013 9:30 am

horak píše:Dopadol som tak, ako som predpokladal... Nefunguje to. Vyzaduje Multizentrale Pro... :cry:

Potvora z jezera....
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod forex » pát 06 zář, 2013 5:08 pm

Tak s verzi 1.02 nejde nastavit vetsi CV jak 255..ja zil v domeni ze ano, ale problikne tam na kratickou chvili 255...Fulda mel pravdu...takze asi je nutna 1.03 :?
Digital Roco - Multimaus
Ep.IV
forex
 
Příspěvky: 1140
Registrován: úte 16 črc, 2013 5:46 am
Bydliště: Praha

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod Jojo » pon 09 zář, 2013 8:57 pm

fulda píše:
horak píše:Dopadol som tak, ako som predpokladal... Nefunguje to. Vyzaduje Multizentrale Pro... :cry:

Potvora z jezera....


Ja len kratka otazka.

Upgrade sw predsa ponuka každa seriozna firma. :D :D A nie je viazana na Multizentrale Pro... :cry:[/quote]
Potvora z jezera....[/quote] Je to predsa predane pod ich znackou. Tak nach daju na net a ludia su budu upgradovat a radi.
Lebo to už je ina firma .
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod BohousP » pon 09 zář, 2013 9:36 pm

Jojo píše:Ja len kratka otazka.

Upgrade sw predsa ponuka každa seriozna firma. :D :D A nie je viazana na Multizentrale Pro... :cry: [/quoté]
Potvora z jezera.... [/quoté] Je to predsa predane pod ich znackou. Tak nach daju na net a ludia su budu upgradovat a radi.
Lebo to už je ina firma .


Síce som z Prahy, ale 50 rokov som žil, študoval a pracoval v Bratislave. Ale tvojej slovenčine akosi nerozumiem. Že by som už zabudol? :P

Takže ešte raz a po lopate:
Roco má upgrade na svojich stránkach (link som dal kúsok vyššie). Stiahnuť si ho može každý. Aj upgradovať. Ale na to potrebuješ PC, na ktorom si upgrade pustíš a toto PC musí byť pripojené na Multizentrale Pro. K tejto centrále súčasne musí byť pripojená aj Multimause, v ktorej chceš upgradovať software.

Ale tento upgrade má význam len vtedy, ak používaš Multizentrale Pro alebo Z21. EDIT: Alebo tiež kocku Roco 10764 s Multimaus-om s 1.03 zapojenom do konektora master. Ináč ti to nič neprinesie. Je to už jasné?
Naposledy upravil BohousP dne úte 10 zář, 2013 5:20 am, celkově upraveno 1
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2261
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod forex » pon 09 zář, 2013 10:12 pm

No ma to snad vyznam verze 1.03 i pro uzivatele bez z21 a to ten podle me,ze to umi zmenit nastaveni i u CV vyssi jak 255, napriklad v pripade aktualizovane zmeny nastaveni zvukoveho projektu Artolu kocouru od MTB.
Digital Roco - Multimaus
Ep.IV
forex
 
Příspěvky: 1140
Registrován: úte 16 črc, 2013 5:46 am
Bydliště: Praha

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod BohousP » úte 10 zář, 2013 5:07 am

forex píše:No ma to snad vyznam verze 1.03 i pro uzivatele bez z21 a to ten podle me,ze to umi zmenit nastaveni i u CV vyssi jak 255, napriklad v pripade aktualizovane zmeny nastaveni zvukoveho projektu Artolu kocouru od MTB.


Stále mluvíme jen o update (=upgrade) 1.03. Ale zmenit CV vyšší než 255 můžeš i s touto verzí software v Multimaus-u jen v případě, že jako centrálu používáš Roco.

fulda píše: pokud používáte MM jako ovladač k jinému než Roco systému (Lenz, NanoX, ...), tak si nepomůžete a nemá cenu upgradovat.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2261
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod fulda » úte 10 zář, 2013 7:35 am

Jojo píše:Upgrade sw predsa ponuka každa seriozna firma. :D :D

Mají k tomu klasickej korporátní přístup:
  1. Prodejce ti udělá upgrade zdarma na počkání (asi 3 minuty), pokud máš paragon
  2. Na webu si můžeš stáhnout soft, ale potřebuješ nějaké Roco zařízení, které je připojené k počítači (Rocomotion, Zentrale Pro, Z21)
  3. Někteří prodejci udělají upgrade za manipulační poplatek

Co víc si můžeš přát?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4538
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod Jojo » úte 10 zář, 2013 4:55 pm

Alebo tiež kocku Roco 10764 s Multimaus-om s 1.03 zapojenom do konektora master. Ináč ti to nič neprinesie. Je to už jasné?

Ako pripojím Roco 10764 k PC?
Naposledy upravil Jojo dne úte 10 zář, 2013 5:05 pm, celkově upraveno 1
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod BohousP » úte 10 zář, 2013 5:00 pm

Jojo píše:Alebo tiež kocku Roco 10764 s Multimaus-om s 1.03 zapojenom do konektora master. Ináč ti to nič neprinesie. Je to už jasné?

Ako pripojím Roco 10764 k PC?

Nepripojíš. Na programovanie potrebuješ PC, na ktorom si upgrade pustíš a toto PC musí byť pripojené na Multizentrale Pro. K tejto centrále súčasne musí byť pripojená aj Multimause, v ktorej chceš upgradovať software.

Meniť vyššie CV potom už možeš aj s Roco 10764 s Multimaus-om s 1.03.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2261
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod Jojo » úte 10 zář, 2013 5:13 pm

Houmr ma na strankach nejake pripojenie 10764 k PC cez COM. Takto by to nešlo??. Nechcem to nikam posielat, len skumam. Možno som sa predtým zle vyjadril. Dík.
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Uživatelský avatar
Jojo
 
Příspěvky: 408
Registrován: úte 03 čer, 2008 7:58 am
Bydliště: Trenčín,Slovensko

Re: Update multiMAUS

Příspěvekod BohousP » úte 10 zář, 2013 5:24 pm

To ti v tomto pripade fungovat nebude. Ten soft na upgrade je pisany na USB.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2261
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků