Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod greenery » pon 02 zář, 2013 4:16 pm

... ještě bych řekl, že u kapoty podvozku by spára být měla
Přílohy
Bai upr.jpg
Bai upr.jpg (36.28 KiB) Zobrazeno 4888 krát
greenery

Příspěvekod ReichenbergW » pon 02 zář, 2013 4:28 pm

Jo to je pravda, ten dělený podvěs je na všech vozech už z výroby, včetně prototypu. To raději ještě počkáme, co?
ReichenbergW

Příspěvekod milan ferdián » pon 02 zář, 2013 4:50 pm

forex píše:A pak by to chtelo i vyzkouset,aby to nedopadlo jak s Bap resp Bmto od Bramosu.....v obloucich to drhne, nejprve ty vzdusniky o zkosenou podlahu a pak kola o podivnou kinematikuversus ulozeni celniku s narazniku, tam jim taky drhne kinematika, ...takze to jen na okraj, aby to pak nebylo jen pro polomery 500 a vyse..a tady se to primo nabizi ty potize..... podvozek a pres nej schudky a ja nevim co jeste

Jestli mě paměť neklame a je to pravda,tak je stanoven pro HO minimální poloměr R362,proto jsou natáčecí i nástupní stupátka(když tak mě opravte v názvosloví).
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod horak » pon 02 zář, 2013 7:52 pm

jirkan píše:Trochu si dovolím změnit téma. Nevím, kam to napsat, ale je to vlastně taky "novinka", tak snad sem.
ROCO i Flm nabízejí SW update pro multimaus (červenou resp. šedivou), takže už teď umí zvládat CV až do 1024. Nutný pro nahrání je ale systém připojený na PC a internet. Ale věřím, že těm, kdo mají jen běžný systém, pomohou prodejci.

Vyskusal som, ci nahodou motyka nevystreli.... a nevystrelila.... :-(

Skusil som zmenu firmware MultiMaus cez "H-centralu", ale je to tvrdohlave ako baran. Tvrdo to vyzaduje ROCO Centralu... Neostava ine, iba sa spoliehat na niekoho kto vlastni Z21 alebo starsiu verziu pripojenia na PC od Roco.
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod horak » pon 02 zář, 2013 8:20 pm

Pan Dalecky nedavno spominal, ze "set nákladních vozů řady Zaz/Taes od MTB" je vylisovany a ze tu bude co nevidiet... Nejake foto by sa nenaslo? Nech mame predstavu...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod radeksindy » pon 02 zář, 2013 10:07 pm

Na vozy Zaz/Taes se mě ptal kolega ze zahraničí. Když jsem mu vysvětlil situaci, tak jsme si nejdříve museli ujasnit, že si rozumíme. Pak si myslel, že se jedná o exkluzivní malosérii ve stylu Bavarie nebo Metakitu. Nebo že je náš trh tak přesycený, že by to v volném prodeji nikdo nekoupil. Hlava mu to tak jako tak nepobrala. O vůz by zájem měl, ale bardotku kvůli tomu pořizovat nebude. Taky jsem zvědavý jak bude vypadat a III. čtvrtletí je skoro u konce.
radeksindy

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 03 zář, 2013 7:00 am

horak píše: Skusil som zmenu firmware MultiMaus cez "H-centralu", ale je to tvrdohlave ako baran. Tvrdo to vyzaduje ROCO Centralu... Neostava ine, iba sa spoliehat na niekoho kto vlastni Z21 alebo starsiu verziu pripojenia na PC od Roco.

Bavíme se o verzi 1.03 co ma ROCO na webu? Pokud ano tak mi to tady funguje. Update pres multizentrale pro.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 03 zář, 2013 7:01 am

horak píše:Pan Dalecky nedavno spominal, ze "set nákladních vozů řady Zaz/Taes od MTB" je vylisovany a ze tu bude co nevidiet... Nejake foto by sa nenaslo? Nech mame predstavu...
Výlisky vozů jsou na cestě do Evropy. Viděl jsem fotky nejen tohoto vozu ale i vozu jinych :) Vypadaji dobře. Jakmile to půjde tak vozy nafotiím nebojte.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod fulda » úte 03 zář, 2013 7:56 am

horak píše:
jirkan píše:Trochu si dovolím změnit téma. Nevím, kam to napsat, ale je to vlastně taky "novinka", tak snad sem.
ROCO i Flm nabízejí SW update pro multimaus (červenou resp. šedivou), takže už teď umí zvládat CV až do 1024. Nutný pro nahrání je ale systém připojený na PC a internet. Ale věřím, že těm, kdo mají jen běžný systém, pomohou prodejci.
Vyskusal som, ci nahodou motyka nevystreli.... a nevystrelila.... :-(
Skusil som zmenu firmware MultiMaus cez "H-centralu", ale je to tvrdohlave ako baran. Tvrdo to vyzaduje ROCO Centralu... Neostava ine, iba sa spoliehat na niekoho kto vlastni Z21 alebo starsiu verziu pripojenia na PC od Roco.

Odpověděl jsem TADY
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod ReichenbergW » úte 03 zář, 2013 9:09 am

Pánové a dámy, dnes mi odepsal majitel firmy Šikulové následující:

Nechali skartovat aktuální produkci a provedou úpravy (opoždění výroby bude znamenat cca 4 týdny):

prozatím půjde o toto:
1) barva bude určitě ta správná
2) střecha bude rovná
3) trámec nad dveřmi odstraní
4) boční úprava oplechování bude také

pošlou mi upravené 3D náhledy, které s jejich svolením mohu dát na DF. Mimo jiné bude zveřejněno i foto skříně Da. A budeme se k tomu moci znovu vyjádřit. Tedy vás díky takovému přístupu firmy striktně žádám o vyjadřování jen k věci bez zbytečných emocí. Taková možnost tu ještě nebyla tak si jí važme. Pevně doufám že připomínky nás všechny dovedou v rámci možností dovedou k nejlepšímu možnému provedení vozů.
Děkuji za spolupráci J. Wagner
ReichenbergW

Příspěvekod Houmr » úte 03 zář, 2013 9:54 am

Možná by stálo za zvážení založení nového tématu jen Věcné připomínky k úpravám vozů Bai od Šikulů.
Jinak přesně jak psal kolega, nezahoďmě tuto jediněčnou možnost ovlivnit výrobu u tak pěkného vozu a myslím si, že i do budoucna, pokud se zachováme profesionálně k výrobci, bude třeba taková spolupráce u dalších chystaných modelů možná. :P
Naposledy upravil Houmr dne úte 03 zář, 2013 9:58 am, celkově upraveno 1
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 03 zář, 2013 9:56 am

Tak to je hodně dobrá zpráva! :!: :shock:
Jinak připomínka z pohledu člověka co by chtěl mít celou soupravu Baiek - je možné do budoucna udělat "uni" model - tzn vagony s potiskem ale bez konkrétního popisu depa a čísla vagonu a k nim dodávat obtiskový arch s kombinací různých čísel a dom depa? Jen takový námět... Tohle zatím nikdo nenabízí. Sety po dvou a třech vozech s různým číslováním zas s ohledem na jejich celkovou cenu nebudou asi tolik prodejný...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 03 zář, 2013 9:57 am

Houmr píše:Možná by stálo za zvážení založení nového tématu jen Věcné připomínky k úpravám vozů Bai od Šikulů.

Jo to je dobrý nápad :idea:
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod ReichenbergW » úte 03 zář, 2013 9:58 am

Houmr píše:Možná by stálo za zvážení založení nového tématu jen Věcné připomínky k úpravám vozů Bai od Šikulů.

Pokud je to možný tak to prosím založte ať se to nemotá mezi ostatním v novinkách. Dík

P.S: Co se nám nebude zdát předložíme. Ty okna nástupních dveří jsou skutečně o nějakou desetinu menší. Pokud někdo máte vagon v blízkosti tak to prosím změřte. Já tu mám jen jedno Da, tak se na něj vrhnu .-)
ReichenbergW

Příspěvekod Houmr » úte 03 zář, 2013 10:09 am

"HO" - DCC - III - IV
Houmr

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)