Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 28 srp, 2013 4:09 pm

o tom není pochyb :) Jen je spatne ze toto reknete/napisete zakaznikum a skutecnost je jina.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod George V. » stř 28 srp, 2013 4:32 pm

Já už se na tím jenom bavím. První serie mne stejně moc nezajímá a vozy ze IV. epochy v nedohlednu... Tak investuju jinam :) .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod mlha » stř 28 srp, 2013 5:07 pm

Michal Dalecký píše:o tom není pochyb :) Jen je spatne ze toto reknete/napisete zakaznikum a skutecnost je jina.

Pořád čekám,že udělám soupravu motoráků,hradišťské kače,ale když vidím sliby,které se tu jenom hrnou tak už mě opravdu asi nezbyde jiná cesta než odlitek,i když tady někdo odlitky pohrdá.A při inzerované ceně 1500 Kč za kus očekávám kvalitu rychlíkáčů od jedné nejmenované firmy,Roco to není :lol:
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod mastanec » stř 28 srp, 2013 5:36 pm

Panove, nechel jsem vyvolat vzajemne hadky a osocovani.
Ze sem nedrzel hubu, to se to tu rozjelo, ale aspon je co cist :wink:

Nejlepe to napsal Pert Zatrepalek, dam mu za pravdu. Ze obchodnik ma jen pocitacove vykresleny obrazek, neznamena, ze vyrobce by nemohl dat foto na svuj veb.
A nebo otevrit na strankach blog a postovat novinky.

Ale to je prave ono vehementni ujistovani o datu uvedeni na trh, nektere veci se tezko planuji, pravda, v tom pripade ale radeji pridat 6 mesicu k datu vydani a potom to mozna vydat o par mesicu drive nez o tyto mesice odsouvat termin.

A treba z toho zajice v pytli nakonec bude i prijemne prekvapeni, je to vsak jen o pristupu k zakaznikum.
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod jirkan » stř 28 srp, 2013 5:46 pm

Ale pánové, ono to do konce srpna bude. Jen je třeba správně odhadnout, zda 2014 nebo 2015 :mrgreen: . Jinak je otázka, zda by nebylo od věci se zamyslet nad názvem firmy. Co takhle "Sedmilháři"? :D
jirkan

Příspěvekod dnovy » stř 28 srp, 2013 7:17 pm

forex píše:Mozna by meli kandidovat ve volbach,je videt,ze dokazou zblbnout hodne velkou cast naroda :D :D :D nicmene, myslim ze tento fakt o necem avizovanem, a pak o vyraznem posunu data se nestava jen v pripade Sikulu :wink:

Ty volby tak to je dobrej postřeh :-D. Já se přiznám, že už přestávám mít chuť si ty Baiky koupit, protože chování firmy mi přijde arogantní. Je normální, že se něco zpozdí, nebo že se něco posere. Ale firmy co si váží zákazníků o tom dají nějakou zprávu na web (at už na jejich stránky nebo někam do fóra) a napíšou, pár řádek jak je to mrzí, že se omlouvají a tak....

tady mi to přijde že spoléhají na to, že vybrali dost žádaný produkt a ten kdo ho chce ať si počká...ale vzhledem k tomu že ale v oblasti vozu jde u nich o prvotinu tak si myslím že závaznou předobjednávku asi neudělá nikdo. No aspoň ty penízky co ušetřím dám za Ušatou od albatrosu (po mírném doplatku:-))
dnovy

Příspěvekod Charlie » stř 28 srp, 2013 9:39 pm

Já tedy u Šikulů vidím termín uvedení Bai na rok 2014...
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod George V. » čtv 29 srp, 2013 5:04 am

To je v TT...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod petrha » čtv 29 srp, 2013 6:27 am

Já se divím, že se tady ještě něco vyrábí:
- Když se model tají, tak je to špatně, neb se mohou sejít i tři výrobci se stejným výrobkem
- Když se model netají, tak je to taky špatně, neb nedočkavci musí hned vědět kdy to bude a tlačí na výrobce s termínem uvedení na trh
- Když výrobce spočítá nějaký termín, tak je to taky špatně, protože když se vyskytne nějaká větší komplikace a termín se posune, tak nedočkavci výrobce dají na pranýř.
Co na to dodat závěrem?: P.Číž prodává na burze krásný odlitek osmidveřáku, pro nedočkavce úplně super za 1/5 ceny vozu od šikulů.
petrha

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 29 srp, 2013 6:42 am

Nejde o nedočkavost ale o přístup k zákazníkům! Přečti si tu diskusi celou - netýká se to jen Šikulů...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod radekkrupka » čtv 29 srp, 2013 8:30 am

Vzhledem k tomu, že s termínama zápasí všichni výrobci - v TT Tillig, Roco, Kuehn a další, tak to asi taková sranda nebude je dodržet... chlapi není to chleba. Ten kdyby měl 14 dní zpoždění to by byl problém!!!
radekkrupka

Příspěvekod jirkan » čtv 29 srp, 2013 8:35 am

To je sice pravda, ale..... Ono totiž jde taky o tu míru... Ty Bai původně byly ohlášeny na rok 2012. A vedle nich tam bylo několik dalších, které již zřejmě zemřely... :)

A to že to platí i u jiných výrobců, je taky pravda. A praktika, že je třeba objednávat dopředu, protože jinak je už pozdě, se v poslední době stává smutným pravidlem. Jsou výrobci, kde se informace "ještě nedostupné" mění přes noc rovnou na "již nedostupné". Firmy si tím zřejmě nahrazují uvažování o vhodném modelu, zajímavém pro zákazníka. Prostě vypustí balónek, a když dost zákazníků zareaguje, tak se vyrábí. To pak samozřejmě vede k tomu, že některé "novinky" přijdou na trh až za několik let, jiné vůbec. Mám obavy, že je to tím, že z těchto firem se vytratilo veškeré fandovství a znalost věci a lidé ve vedení znají vlak jen proto, že ho občas využívají ke služebním cestám. Tím víc ale zamrzí, že se podobný přístup objevuje i malých resp. malosériových výrobců, kde by člověk spíš předpokládal, že si budou zakládat na užším kontaktu se "svými" zákazníky.
PS loni ROCO inzeroval jako novinku Schuerzenwageny (č 64550 až 554)- nevíte někdo, jaký je jejich osud?
jirkan

Příspěvekod mastanec » čtv 29 srp, 2013 9:05 am

Jeste k tem ceskym vyrobcum, muzeme byt radi, ze pro nas vubec nekdo neco dela, fakt.
Neradim se k pocitacum nytu, presto decentni, detailni a dobre zpracovany cesky/slovensky model jiste potesi.

ALE!

Prave proto, ze tito vyrobci jsou Ceskymi vyrobci a trh na ktery miri ma mensi kupni silu nez ty v zahranici (na "zapad"), o to vice by se meli snazit se zakazniky komunikovat.
Navic tady nejsou jazykove zabrany.
mastanec

Příspěvekod Jozo_cz » čtv 29 srp, 2013 9:09 am

Abyste si zkrátili "nekonečné" čekání na Bai-ku, pohledejte na netu obrázky sestavy vozů Bai a Da :wink: Už se dají najít. Např: nápravy uložené v mosazném plechu, elektrika vyvedená do interiéru a třeba schody sledující vychýlení podvozků.
Na prvotinu docela povedená konstrukce.
Jozo_cz

Příspěvekod mastanec » čtv 29 srp, 2013 9:18 am

Jozo_cz píše:Abyste si zkrátili "nekonečné" čekání na Bai-ku, pohledejte na netu obrázky sestavy vozů Bai a Da :wink: Už se dají najít. Např: nápravy uložené v mosazném plechu, elektrika vyvedená do interiéru a třeba schody sledující vychýlení podvozků.
Na prvotinu docela povedená konstrukce.

Poprosil bych o nejake indicie jake keywords pouzit.

images.google.cz nehleda nic co by odpovidalo vasemu popisu (hleda TT, odlitky a lepty...)
obrazky.cz hledaji nejake prasarny, na to v praci koukat nemuzu :mrgreen:
mastanec

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)