No vono je v posledních letech poměrně obvyklé že "zajíc v pytli" se omlouvá kdejakým nesplněním ze strany dodavatele, laděním formy a jinými rádoby smysluplnými omluvami... Bohužel to na mne ale budí spíše dojem, že se nějak nedaří sehnat dostatečné množství předobjednávek aby se zaplatila "první" serie modelů...

To že model do září nebude, bylo jasný - stačí se podívat na to, jak je to s termíny na novinky Šikulů od začátku jejich fungování - zpoždění tam bylo vždy... Aby bylo jasno - nevadí mi ta zpoždění - to že se model piplá a vychytávaj chyby je jenom dobře, ale vadí mi, že se oficiálně předprodává (web modely.biz a jiné e-shopy) něco, co nikdo ještě ani neviděl (nebo pardon dva-tři lidi v republice, a to ještě v nefinální podobě), a není to problém jen u Šikulů! Pokud model skutečně již existuje, je nějaký problém uvolnit místo 3D obrázků fotky z přípravy formy, prvních výlisků a třeba zkoušek na kolejišti? Takhle mi akce Baiky přijde trochu jako velká bublina modelu Migu23bn od Kovozávodů Prostějov - měl být už v r 1996, a není dodneška, byt je skoro hotový

... Prominte mi toto malé přirovnání k usměvné kauze již léta známé mezi plastikáři...
A ještě jeden malý příklad z plastikařiny - firma Eduard - ta se nebojí prezentovat své připravované modely již během jejich přípravy - jednak má možnost konzultovat jejich přípravu přímo s modeláři, jednak upozorní konkurenci že jejich model není jen "virtuální" a jednak si následně může dovolit díky tomuto přístupu bez problémů předvyprodat dopředu skoro celou naplánovanou produkci daného modelu!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů