Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » stř 24 črc, 2013 2:06 pm

A jak jsem řekl nakapal jsem trochu Duvilax a nasypal tam, tentokrát -slámu 4,5 mm, ono to co se prodává pod názvem suchá tráva je spíše barva sena, v létě uschlá tráva má spíše barvu floků prodávaných pod názvem sláma. a do toho jemně žlutozelené 4,5 mm A teď mohu po 10 minutách práce do zítřejšího dne, než to povysávám, rozumovat jak to bude vypadat :lol:

Obrázek
Mcx

Příspěvekod mlha » stř 24 črc, 2013 2:09 pm

Panáček má po dovči hodně elánu.....Tebe musely svrbět ruce
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Mcx » stř 24 črc, 2013 2:13 pm

Tož, leží to na stole, flokovačka u toho, lepidlo namíchané a kapátko taky, floky jsou tam taky, tak té trošky práce nestojí za řeč.
Mcx

Příspěvekod cipisekmp » stř 24 črc, 2013 3:42 pm

Ahoj, jeste nemas statickou travu az na strope? Ja kdyz stim delam tak me pripada ze ji najdu i v zachodove mise chi.
Ahoj Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Mcx » stř 24 črc, 2013 6:17 pm

cipisekmp píše:jeste nemas statickou travu az na strope?

Tak ani ne, samozřejmě něco na zem popadá, ale není to tak strašné. Nikde po okolí pak vlákna neobjevuji.
Mcx

Příspěvekod Mcx » čtv 25 črc, 2013 7:57 pm

Tak jsem včerejší dílo povysával a takové jsou výsledky. Myslím, že to již další flok nepotřebuje, ještě nějaké vsazené rostliny přidám a můžu pokračovat na straně směrem do pole a pak pole.
Porovnejte výsledek s předchozími snímky po položení foliáže.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Myšpulín » sob 27 črc, 2013 9:02 am

Njn, kdo umí, ten umí. Nádhera.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Mcx » sob 27 črc, 2013 4:50 pm

Já bych neřekl, že umím, něco jsem už vyzkoušel a osahal si, něco tuším a další věci zkouším. Takže jsem se dal do zkoušky-výzkumu pole - strniště, hlína je osátá, jinak bez úprav. Problémem je vždy navázání k foliáži, která má nějakou výšku konstrukční. K okraji modulu - Strukturstat od Poláka je vyšší, takže jsem okraj u něj vysypal hrubší hlínou, zakapal ředěným Duvilaxem a lehce přeflokoval, pak to dostane ještě další flokování. Hlína na poli je lepená na neředěný Duvilax. Okraj pole do trávy směrem k trati je v pohodě - je to uděláno z výrobního okraje foliáže - tam jde foliáž do ztracena a navázání na hlínu je bez problému. Obecně čím vyšší foliáž (není to myšleno výška floků, ale konstrukční včetně podložky) tím obtížnější navázání do flokovaného a jiného terénu.

Na poli budu řešit hroudy, musí jich být "rozumné množství", to co nebude držet přijde přestříkat ředěným Sportakrylem a do toho by mělo přijít strniště - floky 2 mm, sláma, pokud je strniště starší tak trochu zeleného taky jen 2 mm a vše s rozumnou hustotou :) , to jsem zvědav jak ji trefím.

Obrázek

Obrázek

krabička s osátou hlínou, která jde na plochu pole

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » ned 28 črc, 2013 7:32 pm

Tak na fotkách první výsledky pole - strniště, ještě je to příliš řidké, z jednoho pohledu po svahu to vypadá trochu lépe. Pokud se vám zdá, že z každé strany to má jinou barvu - tak foťák si občas neumí poradit s vyvážením bílé a ani Photoshop to automaticky nezvládl, no a ručně se mi s tím hrát nechce.

Obrázek

Obrázek

a ještě detail, takto to asi vypadá nejlépe :) , přechod do trávy bude ještě flokován

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » pon 29 črc, 2013 4:55 pm

Nejsem v OstraMo sám, kdo dělá na nových modulech, včera mi Radek poslal fotografie dílů svého budoucího modulu stanice Nevidov (není to realizace skutečné stanice). Stanice bude tříkolejná s mechanickým ovládáním výhybek, dvě dopravní koleje budou vybaveny nástupištěm. Bez vloženého dílu 60 cm bude délka dopravních kolejí cca 170 cm, s vloženým dílem 230 cm. Stanice má vodojem a tak bude mít na dopravních kolejích dvě popelové jámy s vodními jeřáby pro zbrojení parních lokomotiv. Takže ideální malá mezilehlá stanice na trať řízenou podle D3 s rozhraním - E96 a B96.

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » úte 30 črc, 2013 6:15 pm

Tento týden ještě pár krátkých pokračování na zastávce Hradec. Úprava přechodu z foliáže Strukturstat Polák - hrubý, zeleň střední do strniště a na konci pole již tvorba okolí polní cesty. Směrem k zastávce bude krajina na straně strniště pokračovat posekanou loukou, takže ne jak dnes - sahara, ale přece jen trochu proschlá krátká tráva. Na opačné straně trati asi udělám povláčené pole - chystají se tam sít hořčici jako zelené hnojení :wink:

Celkem jsem už toho tady dost "naplácal" i fotek nafotil, myslím, že to co má smysl jak textově, tak obrazem vytáhnu do článků na web OstraMo, ať se to postupně v diskuzi neztratí. I já se po čase potřebuji podívat z čeho a jak jsem co dělal :D .

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » úte 30 črc, 2013 6:49 pm

A ještě dnešních 15 minut práce - položení kousků foliáže - okraj polní cesty přes most (je už ne předchozí fotce) a dosypání chybějící hlíny na pole - na sucho (důvodem je snadnější navázání na již provedenou část pole), vysypání okrajů k foliáži - jsou nízké tak jen jemnou hlínou a následně hned bohatý přestřik ředěný Sportakryl (1:1) a do toho hned flokování sláma 2 mm, krásně je vidět na druhé fotce kapky Sportakrylu na trávě - zmizí, zítra tam nic nebude. A můžu čekat do zítřka na výsledky :)
Flokování drží i ve Sportakrylu (ředěném), ale méně než v Duvilaxu, budu to ještě fixovat dalším přestřikem Sportakrylem ředěným.

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Netáhlo » čtv 08 srp, 2013 6:39 pm

Cholina
4.jpg

3.jpg

2.jpg

Více fotek plus nějaké povídání tady: http://fofros.rajce.idnes.cz/Modul_Chol ... C00065.jpg
Netáhlo

Příspěvekod mlha » čtv 08 srp, 2013 7:16 pm

se divím,že se ty červené melouny na těch jabloních udrží,Netáhlo to je snad inspirace z Černobylu :lol: :lol: :lol:,jinak krásná práce
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Netáhlo » čtv 08 srp, 2013 7:22 pm

Mlho!!!!
Až to uvidíš na živo, tak půjdeš za roh a naliskáš si za to, jakou hovadinu jsi tu vypustil :D A až ti řeknu, z čeho je to udělané a kolik to má v průměru a přepočteš si to do normálu, tak tam za ten roh půjdeš znovu :lol: :lol: :lol:

Ale jo, beru to, ty fotky dost klamou, ten foťák v tom mobilu je divný :wink:
Netáhlo

PředchozíDalší

Zpět na Moduly