Já bych neřekl, že umím, něco jsem už vyzkoušel a osahal si, něco tuším a další věci zkouším. Takže jsem se dal do zkoušky-výzkumu pole - strniště, hlína je osátá, jinak bez úprav. Problémem je vždy navázání k foliáži, která má nějakou výšku konstrukční. K okraji modulu - Strukturstat od Poláka je vyšší, takže jsem okraj u něj vysypal hrubší hlínou, zakapal ředěným Duvilaxem a lehce přeflokoval, pak to dostane ještě další flokování. Hlína na poli je lepená na neředěný Duvilax. Okraj pole do trávy směrem k trati je v pohodě - je to uděláno z výrobního okraje foliáže - tam jde foliáž do ztracena a navázání na hlínu je bez problému. Obecně čím vyšší foliáž (není to myšleno výška floků, ale konstrukční včetně podložky) tím obtížnější navázání do flokovaného a jiného terénu.
Na poli budu řešit hroudy, musí jich být "rozumné množství", to co nebude držet přijde přestříkat ředěným Sportakrylem a do toho by mělo přijít strniště - floky 2 mm, sláma, pokud je strniště starší tak trochu zeleného taky jen 2 mm a vše s rozumnou hustotou

, to jsem zvědav jak ji trefím.

krabička s osátou hlínou, která jde na plochu pole