Jako správný zločinec se skoro přesně po roce vracím na místo činu

Za ten rok jsem udělal několik myšlenkových kotrmelců - například pan Kuehn mě přesvědčil, že mám zůstat u TTčka

Někdy na jaře jsem se vrátil k původním plánům, ty stále přepracovával a měnil, až jsem nedávno došel k podobě, která je zřejmě nejlepší:

Co na tom trvalo tak dlouho? No prostě jsem to jeden večer vymyslel a pak čtyři měsíce zjednodušoval

- a tak se z stanice úvraťové časem stala stanice koncová, ubyly z toho nějaké smyčky atd.
Pak jsem optimalizoval rozměry, toto je v podstatě to "nejmenší", na co se dá má idea při zachování požadovaných souprav (749+Bmto+BDs, 714+4xBaafx, ...) dostat.
Tj. základní velikost segmentu je 700x300 mm (určitě je možné oba rozměry zvětšit - to ještě podle toho, jak budu uvažovat budovy ve stanici, i délka může být o trošku větší, uvažuju o tom, že by šlo použít i normované modulové čelo, akorát pak získám 10 cm zatím nepotřebné šířky navíc).
Důležité je, že když postavím to červené a modré, už mám vyhráno. Ten zelený segment uprostřed může být cokoliv a upravit se tak, aby layout vyšel kamkoliv bude potřeba (když tam bude např. 180° oblouk, tak se to pořád celé vejde "pod postel").
Dělal jsem i studie co nejmenšího SN (všechny jsou na 300x1400 mm):

Původně jsem myslel, že nejlépe vyjde "flexi zhlaví" (to poslední), ale není to pravda, bohužel má při krátké kolejnici dost nepříjemnou geometrii a v podstatě neprodlouží užitné délky kolejí.
Pak jsem uvažoval s točnou, ale ta také není moc výhodná - jde o úhly výjezdů, které mi zabrání dostat koleje na malou šířku. Musely by se u točny větvit výhybkami, jako u modulovky, ale to zase "žere délku".
Jako nejvýhodnější mi vyšla přesuvna, která zabere nejmíň místa. Ta má dvě verze - Tillig (ta horní), která má o kolej víc - 7, krajní mají o něco větší užitnou délku, vnitřní zase kratší a Kuehn (finální), která má kolejí 6, ale je levnější a používá "lepší výhybky" - pro tu jsem se rozhodl.
To je tak zatím všechno, ještě pár měsíců hloubání a začnu stavět.
A ať mi nikdo neříká, že nevím co chci