Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod Marian P » sob 27 črc, 2013 4:47 am

To byla jen vzpomínka na doby kdy jsme si všechno museli dělat svépomocí, nikoho jsem se tím nechtél dotknout, nyní je modelařina o něčem jiném.
Marian P

Příspěvekod George V. » sob 27 črc, 2013 5:15 am

Ad sběratelství:

Ono je taky otázka, jestli ještě sbíráme modely, nebo už "hračky". A o to jde, najít právě tu hranici; o tom je také dnešní modelářství...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 27 črc, 2013 8:20 am

Dle mého skromného názoru železniční modelařina nezahrnuje pouze modely vozidel,ale také bohaté příslušenství okolo.Dlouhodobým pozorováním :D jsem zjistil,že někdo je schopen vyrobit skvělý model lokomotivy,ale uplést stromek mu může činit obří problémy.To nemluvím o fenoménu DCC a dalších serepetiček,o kterých se modelářům před x lety mohlo jen zdát.Co se týče téma model versus hračka,tak "překvapivě" hračka mnohdy lepší jízdní vlastnosti než model.Na druhou stranu,o čem bychom tady psali,kdyby výše jmenovaného nebylo,že? :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod George V. » sob 27 črc, 2013 11:52 am

miroslav lengyel píše:Co se týče téma model versus hračka,tak "překvapivě" hračka mnohdy lepší jízdní vlastnosti než model.Na druhou stranu,o čem bychom tady psali,kdyby výše jmenovaného nebylo,že? :mrgreen:

...tak tohle platí především asi na poli modelů parních lokomotiv, tam je to i celkem pochopitelné; u traktorů je to záležitostí toho kterého výrobce (a měřítka :mrgreen: ).
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » sob 27 črc, 2013 4:19 pm

Zajímavý námět na případné téma diskusního vlákna "názor na modelaření" - co vlastně znamená tento pojem? Radost z toho že si koupím hotový model a dám ho do vitrínky (sběratelství)? Źe ho napatinuju a došperkuju leptama, figurkama apod, pak ho dám na diorámu a pouštím si jej se zvukem na pár centimetrech (zatím ještě také můj případ :lol:)? Že si stavím "vláčky" a baví mne stavba krajiny a dotahování detailů na zmenšeném modelu... Že si doma "hraju" na skutečnou železnici včetně pravidel provozu a psaní příslušné dokumentace.... Každý z nás to má různě, možná by bylo zajímavé i pro výrobce zjistit tu hranici kdy hračka začíná být modelem a model se stává hračkou!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Marian P » ned 28 črc, 2013 6:16 am

Tak jsem tady napsal nostalgickou vzpomínku a rozproudila se zajímavá diskuse. Jestlipak ještě někdo ví, jak jjsme si vyráběli žárovky do návěstidel?
Marian P

Příspěvekod mizl » ned 28 črc, 2013 10:43 am

Marian P píše:... Jestlipak ještě někdo ví, jak jjsme si vyráběli žárovky do návěstidel?

... z tužky ??? :mrgreen:

Myslím sté náplně co píše ...

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod milan ferdián » úte 30 črc, 2013 1:12 pm

Michal Dalecký píše:Vzorek Bai k nafocení bude v brzké době a Da seriově do konce září.

Třesoucíma rukama jsem dnes opatrně vzal do rukou Bai/osmidvéřovou a nevěřícně koukal na její zpracování,na její ladné křivky,vyřešení pojezdu pro jízdy i na poloměrech domácích kolejišť.Kulisa kinematiky,vnitřní vybavení......N-kař držel v rukou model HO a jen se kochal,kochal a kochal.Až bude Michal Dalecký připravovat a zveřejní pro vás recenzi na tento osobní vůz,máte se skutečně nač těšit.Musím podotknout,že jsem vůz strašně nerad vracel,ale díky i za to majiteli firmy,že jsem měl možnost jej jako první vidět :wink:Samozřejmě,že velké poděkování si zaslouží všichni co se na projektu podíleli.Víc neprozradím :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod George V. » ned 04 srp, 2013 10:07 am

Tak to já neslintám. Ono asi nebude moc nad čím :) , jinak by se už dávno vytasili s fotkou. Takhle mi to přijde, že se pokouší akorát uhrát maximum předobjednávek "zajíce v pytli" :mrgreen: .
George V.

Příspěvekod dnovy » ned 04 srp, 2013 10:53 am

George V. píše:Tak to já neslintám. Ono asi nebude moc nad čím :) , jinak by se už dávno vytasili s fotkou. Takhle mi to přijde, že se pokouší akorát uhrát maximum předobjednávek "zajíce v pytli" :mrgreen: .

bohuzel mas asi pravdu...jinak si to nedokazu taky vysvetlit.
dnovy

Příspěvekod milan ferdián » ned 04 srp, 2013 12:05 pm

George V. píše:Tak to já neslintám. Ono asi nebude moc nad čím :) , jinak by se už dávno vytasili s fotkou. Takhle mi to přijde, že se pokouší akorát uhrát maximum předobjednávek "zajíce v pytli" :mrgreen: .

Nikdo,nikoho nenutí si tyto vozy objednat,když nechcete kupovat zajíce v pytli.Jste snad všichni svépravní.Kdo chce mermoci fotky ,tak ať si počká a po zhlédnutí a přečtení recenze od Michala,nechť se rozhodne s nákupem :!:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod George V. » ned 04 srp, 2013 12:31 pm

...jenže už se čeká nějak moc dlouho a tak nějak mi uniká na CO :mrgreen: Až zahřmí? U nás teď hřmí dost :) .
George V.

Příspěvekod mlha » ned 04 srp, 2013 12:43 pm

Miane,koupím až uvidím v akci a naživo,nerad bych se spálil,
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod milan ferdián » ned 04 srp, 2013 12:44 pm

George V. píše:...jenže už se čeká nějak moc dlouho a tak nějak mi uniká na CO :mrgreen: Až zahřmí? U nás teď hřmí dost :) .

Zatím uplynulo z měsíce srpna čtyři dny a co všichni víme je zveřejněná informace,že distribuce vozů budou během měsíce srpna.A je mi divné proč se neobrátíš přímo na Michala :?: ,když tu možnost máš.
Nechce se mi věřit,že by výrobce si tak zahrával s důvěrou zákazníků...

P.S.Ty bouřky by jsme,rádi u nás přivítali,protože zatím ani hrom natož kapka :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 04 srp, 2013 12:45 pm

mlha píše:Miane,koupím až uvidím v akci a naživo,nerad bych se spálil,

Plně souhlasím a teď tak trochu lituji,že se mnou nebyl Ferda s Daškem. :?
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)