TT kolejiště 92*200cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT kolejiště 110*175cm

Příspěvekod Adam96 » ned 20 led, 2013 10:05 pm

Vladimír_B píše:Tak to rád slyším/čtu.
Při prohlížení fotek jsem zjistil, že silo je napojeno právě na ten šturc co nehodláš používat. Silo se ti tam sice nevejde, ale proč ho nenamalovat alespoň na kulisu? V 1:1 vypadá takto: http://vladimirb.rajce.idnes.cz/Moduly#DSCF3575bc.jpg Pod chobotem by se náramně vyjímal třeba obilňáček od ESP Gbgkks, ale jak chceš.
Jinak trojitou bych tam nedával je to zbytečné, protože stejnak bys celou délku manipulační koleje nevyužil. Vykládat vozy budeš u skladu a né do výpravní budovy. Jestli to je kvůli délce DN, tak to nemá na fci vliv, protože Mn může stát na této výhybce od námezníku po námezník 3. koleje. Pokud si chceš znázornit opuštěnou kolej, tak znázorni odstřiženou výtopnu. Jednoduše při výstavbě nové lesní vlečky starou výtopnu prostě nenapojili a nějaké ty koleje tam zůstaly. I takhle to tam mohlo vypadat. Alespoň by ten kout byl nějak využit... http://vladimirb.rajce.idnes.cz/Moduly# ... nemwt1.jpg
Akorát kolej do výtopny by měla být na úrovni vlečkové koleje a né jak mám vyčárkováno, protože kolej se napojovala v půlce třetí koleje...

Na silo jsem se díval, je to kousek ! Děkuji, ale bohužel nemohu ani jednu z rad použít.
1. Silo na kulise - v tomto místě kulisa nebude, je to strana u které budu vysedávat, když budu kolejiště ovládat.
2. třícestná výhybka - délka manipulační koleje je lhostejná, avšak dopravní kolej by při použití normálních výhybek byla z modelových 85cm zkrácena na 69 cm.
3. odříznutá výtopna - to by i šlo, ale osobně mi to nepasuje
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod Adam96 » ned 27 led, 2013 8:43 pm

Vím že sice je na krajinu hoodně času, ale i v tom bych chtěl mít jasno. S kolejovým plánkem problémy nemám, to se ovšem nedá říct o krajině, pro kterou nemám cit. A tak jsem si krajinu ,,vypůjčil " od Milana Ferdiána z jistého plánku. Tu jsem mírně poupravil ke gustu mému a výsledek je zde http://okounricni.rajce.idnes.cz/Kolejo ... TT#RpT.jpg
Adam96

Příspěvekod Adam96 » úte 05 úno, 2013 8:03 pm

Zdravím. Zatím u mne vede Rožmitál ( asi nejroztomilejší žst. :P ). Přesto mám ale neustálé roupy hledat něco jiného, lepšího. Nevím, zda je tato stanice nějak lepší, ale zkusil jsem ji hodit na mou plochu. Jedná se o žst. Kralovice u Rakovníka, dříve mezilehlá, dnes koncová. Budova opět 16/H. http://okounricni.rajce.idnes.cz/Kolejo ... viceWT.jpg
Oproti tomu Jičínu je to opět dle reality. Akorát zrušený kousek trati by byl na druhé straně. Jinak stále se počítá s Rožmitálem, tohle je taková bokovka, která nevypadá špatně.
Adam96

Příspěvekod Adam96 » stř 06 úno, 2013 10:26 pm

Zde ještě přiložím plánek, jak by mělo vypadat SN. http://okounricni.rajce.idnes.cz/Kolejo ... nsmyka.jpg
Adam96

Příspěvekod Adam96 » pon 03 čer, 2013 7:16 pm

Trošku jsem si hrál a stanici si vytisknul v 1:1 a pro představu postavil na koberci a dovybavil budovou a flexikolejemi Kuehn. Vypadá to dobře, ale je to se mnou nahnuté, zalíbila se mi stanice Jeseník.....
Obrázek
Obrázek
Adam96

Příspěvekod milan ferdián » pon 03 čer, 2013 7:51 pm

Ale stanice Jeseník je mezilehlá :mrgreen: a že je pěkná ?Však proto ji mají ostramáci :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Adam96 » pon 03 čer, 2013 8:13 pm

milan ferdián píše:Ale stanice Jeseník je mezilehlá :mrgreen: a že je pěkná ?Však proto ji mají ostramáci :wink:

Ano, vím, že je mezilehlá, ale mě zajímá provoz směrem na Zábřeh na Moravě - rychlíky a vozba dřeva. Provedení Ostrama mě příliš nenadchlo, ale já bych to o moc reálněji neprovedl. Kolejiště stanice by bylo chudší o dvě kusé u traťovky, použil bych menší budovu před z žst. Bečov nad Teplou a vlečka do oceláren by se smrskla ze 4 na jednu kolej a stala by se z ní pila.
Rožmitál mě láká tím, že ho mohu modelově ztvárnit se vším všudy. A mám již nedodělanou budovu 16/H, nad kterou trávím večery od vánoc a nerad bych ji prodával, a stavěl od znova.
Na druhou stranu provoz a posuny v žst. Jeseník mají něco do sebe. Mám rád život a když budu mít žst. nabouchanou vlaky, tak to nebude vadit, protože v Jeseníku tomu tak chodí :mrgreen:
Obrázek
Adam96

Příspěvekod Adam96 » úte 04 čer, 2013 9:40 pm

Dodávám fotky v lepší kvalitě
Obrázek
Obrázek
Adam96

Příspěvekod Adam96 » úte 23 črc, 2013 10:22 am

Zdravím po odmlce. Na svůj námět jsem se nevykašlal, pouze jsou prázdniny, takže se věnuju letním aktivitám a výletům, třeba i do Rožmitálu: http://okounricni.rajce.idnes.cz/Rozmital_pod_Tremsinem Některých zdánlivě nesmyslných fotek si nevšímejte, jsou ryze pracovní.
Adam96

Příspěvekod Adam96 » ned 28 črc, 2013 5:18 pm

Zdravím, měl by někdo návrh, jak provést sklápěcí systém k rámu kolejiště ? Napadlo mě to samé, co je u sklápěcích postelí. Nebo jestli by nestačily třeba obyčejné panty. Co vy na to ?
Adam96

Příspěvekod StrndaTrains » ned 28 črc, 2013 5:31 pm

A nechtěl by jsi kolejiště vytahovatelné ke stropu? Nebudeš muset sundavat lokotky :lol: :lol:
viz. toto - http://kyklop68.rajce.idnes.cz/DK/
ep. V.-VI. ČD
DIGITÁL sestava ROCO

Moldavská trať [135] je ta nejhezčí!
StrndaTrains

Příspěvekod Adam96 » ned 28 črc, 2013 5:40 pm

Vyklápěcí, už je rozhodnuto, pasuje to tak do mého pokoje nejlépe. Jak to teda máte dělané ? Obyč. panty, sklápění jako u postelí nebo něco jiného ?
Adam96

Příspěvekod Adam96 » úte 10 zář, 2013 5:24 pm

Zdravím. S lehkou úpravou plánku se naskytla možnost ztvárnit v Rožmitálské staničce i silo. Zvažováno byla autentické provedení, tj obří novodobé silo, které zde stojí ( http://img99.rajce.idnes.cz/d9901/8/849 ... .jpg?ver=0 ). Poté mě PaMi inspiroval svou sýpkou, jejíž architektura se mi díky době vzniku líbí mnohem víc. Problém obou variant je ten, že budovy v nivelitě stanice nesmí přesahovat 20 cm výšky - kolejiště bude sklápěcí. Obojí má určitě přes dvacet čísel... existují nějaké nákresy budov - sýpek ? Jinak jak přijdu na výšku budovy, aniž bych šplhal po okapu s pásmem ? :)
Adam96

Příspěvekod milan ferdián » úte 10 zář, 2013 5:38 pm

Adam Buchal píše:Zdravím. S lehkou úpravou plánku se naskytla možnost ztvárnit v Rožmitálské staničce i silo. Zvažováno byla autentické provedení, tj obří novodobé silo, které zde stojí ( http://img99.rajce.idnes.cz/d9901/8/849 ... .jpg?ver=0 ). Poté mě PaMi inspiroval svou sýpkou, jejíž architektura se mi díky době vzniku líbí mnohem víc. Problém obou variant je ten, že budovy v nivelitě stanice nesmí přesahovat 20 cm výšky - kolejiště bude sklápěcí. Obojí má určitě přes dvacet čísel... existují nějaké nákresy budov - sýpek ? Jinak jak přijdu na výšku budovy, aniž bych šplhal po okapu s pásmem ? :)

Budova sýpky nemusí být napevno umístěna na kolejišti. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Adam96 » úte 10 zář, 2013 5:40 pm

milan ferdián píše:Budova sýpky nemusí být napevno umístěna na kolejišti. :wink:

Mám z toho neustálého sundavání taky trochu obavy. Ikdyž možná lepší si dopřát pořádnou sýpku, než malého chcípáka.... :)
Adam96

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště