Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 19 črc, 2013 12:59 pm

Nicméně i tak díky aspoň za trochu naděje :wink:
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod knoll » ned 21 črc, 2013 2:34 pm

U nekterych prodejcu se objevil sluzebni vuz CSD D6-1455 od Tillig (k.c. 501212). Na webu vyrobce jsem nic o nem nenalezl. Nevite neco o historii tohoto typu vagonu, zda opravdu u nas jezdil a v jakem poctu.
knoll

Příspěvekod Jarda H. » ned 21 črc, 2013 6:35 pm

Pár řádek je v posledním ŽM (tj. ŽM č.6/2013) - sice text v časopisu nemusí být to "pravý" historický vyjádření, ale dočteš se tam, že jde o
dvounápravový služební vůz ČSD, řada D. americká konstrukce, dodávka z poválečné pomoci UNRRA ! Skutečný rozvor byl 4 m, tlaková brzda Westinghouse.
Model by měl představovat vůz z obvodu Liberec, stav z přelomu 40. a 50.let. Jak je psáno v textu, jde o omezené množství modelů na základě objednávky tuzemského zástupce Tilligu ....
Asi těch vagonů tady zrovna moc nejezdilo ?! Možná se najde nějaký znalec, který se svěří :lol: s dalšími informacemi.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod kubulak » úte 23 črc, 2013 1:27 pm

Obchod patrici provozovateli tohoto diskuzniho fora jiz na hlavni strane nabizi Bai formou predobjednavky.
Ale nemuzu si pomoct - to se fakt najde nekdo, kdo vysoli 1500 (popr. jejich nasobek) za neco, co nejen ze nema moznost videt osobne a vzit do ruky, ale nema moznost si to prohlidnout ani na fotce ? Nakupovat jen na zaklade pocitacoveho obrazku? Proti Sikulum absolutne nic nemam, ale tohle mi hlava fakt nebere... Behem srpna ma byt skladem v obchodech, a neni k dispozici fotka? Dokaze mi nekdo tuhle "obchodni politiku" polopaticky vysvetlit?
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod fousek » úte 23 črc, 2013 1:57 pm

Předobjednávka je, pokud vím, nezávazná. Má smysl především u limitovaných edic. Také je výhodná pro toho, kdo chce zboží co nejdříve a nechce čekat na to až se po první vyprodané várce vyrobí druhá, která třeba bude s jinými čísly. Já osobně jsem si naposledy objednal Hekrora od PMT, pak už nic. U PMT hrozilo, že jich bude málo a zklamaný jsem z výsledku nebyl. Na druhé straně jsem si třeba nekoupil 377 od Fleischmanna, která se mi původně zamlouvala. Ale tu jsem předobjednanou neměl.
Naposledy upravil fousek dne úte 23 črc, 2013 2:04 pm, celkově upraveno 1
fousek

Příspěvekod vvitty » úte 23 črc, 2013 2:17 pm

mikinko píše:.... Firme ako Sikulove sa v tomto ani moc necudujem, lebo je to zatial maly tuzemsky (ja akosi stale zijem v CSR :-)) vyrobca a ten si nemoze dovolit len tak odoka vyrobit niekolko tisic kusove serie .....

Tohle prece neni o tisicovkove serii, ale o tom ze distribuce ma byt v srpnu, je konec cervence - pokud se to ma stihnout tak minimalne klicove prvky musi byt uz davno hotove, tak proc je problem pustit fotku jednoho vzorku misto animace?
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod vvitty » úte 23 črc, 2013 2:59 pm

Vyrobce take zvlada docela pekne fotky a jiste nejaky smontovany kus maji, neverim ze by si neudelali v realu test montaze atp... skoda, tak uvidime az po dovolene :wink:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod milan ferdián » úte 23 črc, 2013 5:05 pm

vvitty píše:Vyrobce take zvlada docela pekne fotky a jiste nejaky smontovany kus maji, neverim ze by si neudelali v realu test montaze atp... skoda, tak uvidime az po dovolene :wink:

No asi nechcou :wink: To je těžké vydržet ještě týden :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vvitty » úte 23 črc, 2013 5:11 pm

Tyden by sel, ale ja jsem do zari pryc (a doufam mimo internetove pripojky :D ) a jsem zvedavy :D
vvitty

Příspěvekod dnovy » úte 23 črc, 2013 7:48 pm

milan ferdián píše:
vvitty píše:Vyrobce take zvlada docela pekne fotky a jiste nejaky smontovany kus maji, neverim ze by si neudelali v realu test montaze atp... skoda, tak uvidime az po dovolene :wink:

No asi nechcou :wink: To je těžké vydržet ještě týden :?:

Já si myslím že to smontované ještě nemají, že je to jen obchodní trik jak z lidí vymámit předobjednávky....Protože pokud by měli a nedali ani jednu fotku na web tak to by bylo nepochopitelný...Nu, v srpnu se pravda ukáže:-)
dnovy

Příspěvekod hummus » úte 23 črc, 2013 7:58 pm

U firmy, která má za sebou několik vyrobených modelů, bych ty předobjednávky pochopil, ale od šikulů jsem zatím viděl jen stavby z kartónu. Snad bude Bai dle očekávání, ale koupím až uvidím fotky modelu :wink:
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod jirkan » úte 23 črc, 2013 8:30 pm

Pardon, o kterém srpnu se to bavíme? Opravdu 2013? A nemělo to být podle původních informací v prodeji už loni?
jirkan

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 24 črc, 2013 2:19 pm

Bohužel, dokud neuvidím model v reálu, už taky nic nekupuju, navíc za tyhle nemalý peníze (dražší snad byly už jen PIKO modrý profi patráky!)... A třeba Ben/Rivarossi čsd zelený Bpjo za šílený prachy co bez dodo upravy neprojedou normální oblouk - a to byla skutečná limitka - byly pak ještě stejně přes rok k mání u Bena a pořád se dají se štěstím sehnat, a to za mín než se prodávaly. To samý platí i o "novinkách" roco i dalších výrobců - takže fakt není kam spěchat. Navíc koncem týdne je slíbená recenze od Michala D. - takže uvidíme jak se věci mají...

Jinak tahle novodobá obchodní politika mi přijde jako kdyby po vás chtěl pekař peníze za chleba v pondělí s tím, že možná v pátek nebo snad v sobotu, se, když pekárna bude fungovat, najíte... Schválně se zeptejte obchodníků, kolik lidí předobjednané zboží odebere a kolik si to nakonec rozmyslí a jim zůstanou na skladě "ležáky" který musí přesto zaplatit...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod mlha » stř 24 črc, 2013 2:44 pm

Jak jsem již psal,model koupím až po vyzkoušení jízdních vlastností.Premiéra pater od Riva mě ušetřila 5 tisíc a pokud vím,někteří s nima mají dodnes problémy i po úpravách,podotýkám,že nepoužívám oblouk o menším rádiusu jak 600 mm
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod milan ferdián » stř 24 črc, 2013 2:59 pm

Teď jsem koukal na diskusi,tam se píše během srpna,příspěvek je datován 15.července. :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)