Stavebnica alebo odliatok MUV 69

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Příspěvekod mawerick » stř 12 bře, 2008 8:09 am

Pánové ten odlitek MUVky v TT se skutečně prodává na burze. Sám jsem si ho tam v únoru kupoval a tuším, že od p. Molaty. A jestli si dobře pamatuju tak stál 70,-Kč. Zkusím ten odlitek dnes večer nafotit a dát ho sem. Pokud by měl někdo zájem, tam mám MUVku "oměřenou" a přepočítanou do TT včetně "přívěšáku".
Jinak jak tady kolega stitch zmiňujete ty "doplňky" ve formě ozub. koleček apod. tak ty jsou k mání taky na burze. Prodává je p. Čambalík a levněji než jsou ne onom webu. Pan Čambalík sedí v první řadě hned na začátku ( asi třetí stůl ) vlevo. (Má brýle a plnovous). S p. Čambalíkem se dá velice dobře komunikovat a je možné se s ním dohodnout i na zaslání na dobírku. Já jsem u něj před časem, přímo u nás v Plzni bral větší množství různých podvozků, nárazníků a již zmińovaných doplňků. A kvalita výrobků je výborná.
mawerick

Příspěvekod Tomáš » stř 12 bře, 2008 2:03 pm

no tak já bych prosil na mail ty plánky MUV jestli mohu poprosit :lol: ...jinak mě už kdysi napadlo,že by se dal pojez udělat právě do nějakýho toho vleku a ten by pak MUV tlačil...ve vozíku asi bude přeci jen víc místa jak v kabině MUV
Tomáš

Příspěvekod Jarda H. » stř 12 bře, 2008 3:32 pm

mawerick píše:
..... mám MUVku "oměřenou" a přepočítanou do TT včetně "přívěšáku".

Mawericku - díky za doplnění informací, snad už to bude pro všechny k pochopení, že ten odlitek MUV 69 ve vel. TT na burze v Opletalce JE KE KOUPI :!: Co se týká návodu, uvítal bych tvůj výkres na přívěšák, do budoucna bych rozšířil MUVku právě o tenhle vozík ! Můžeš to hodit třeba do sekce PODKLADY KE STAVBĚ - tam by se to asi hodilo nejlépe, co ty na to :?:
Takže díky :lol: :lol: dopředu za podklady :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

MUV 69

Příspěvekod mawerick » stř 12 bře, 2008 5:02 pm

Tak tady máte tu slíbenou fotku odlitku MUVky v TT od p. Molaty http://mawerick.rajce.idnes.cz/Mechanismy/#Odlitek_MUV69_17_.JPG na tomto albu je nafocená z různých pohledů.

Typáky (rozměry) jsou zde http://mawerick.rajce.idnes.cz/Typove_listy/#album.

A pár fotek MUVky je tady http://train.tym.cz/stroje/muv/index.html

Pokud by měl někdo zájem tak můžu poslat fotky ve větším rozlišení.
mawerick

Příspěvekod Tomáš » stř 12 bře, 2008 5:54 pm

Když už se o tom tady tak rozsáhle mluví..tak jen pro doplnění mého vzdělání..co má MUV za motor? liaz?
Tomáš

Příspěvekod Jarda H. » stř 12 bře, 2008 6:05 pm

Tomáš píše:Když už se o tom tady tak rozsáhle mluví..tak jen pro doplnění mého vzdělání..co má MUV za motor? liaz?

Mám dojem, že tam byly motory Zetor, ale nevylučuji,že po různých úpravách, opravách a rekonstrukcích, ... ZČR (zlaté české ručičky) nahradili a vyměnili i motor ?!
Jarda H.

Příspěvekod mawerick » stř 12 bře, 2008 6:21 pm

Ještě k umístění pohonu do MUVky. Existuje ještě verze tzv. TERMIT což je verze na podvozku MUV 69 a na "plošině má skříňovou nástavbu, většinou je ve spojení s přívěsný vozíkem (rovněž skříňovým). Tato "souprava" slouží ke svařování kolejí v menším počtu. Používá se směs kovových pilin, které se roztaví v trychtýři nad hlavou koleje pomocí hořčíkové "prskavky". Roztavené piliny se trychtýřem "nalejou" do formy, která je okolo koleje. Po vychladnutí se forma rozklepne a svár se obrousí. Pokud seženu fotky tak je sem dám. Pokud jsem Termita nepopsal přesně tak mě prosím nekamenujte :D
mawerick

Příspěvekod stitch » stř 12 bře, 2008 6:43 pm

Ten Termit je na 3 strance.
stitch

Příspěvekod Tomáš » stř 12 bře, 2008 6:56 pm

tady taky pár foteček na inspiraci

http://spz.logout.cz/album/cz/cz_cdmuv69.html
Tomáš

Příspěvekod stitch » stř 12 bře, 2008 6:57 pm

Jo Tome ta MUVka v TT stoji kolem 1200Kc, psal mi to D.Cizek
stitch

Příspěvekod Tomáš » stř 12 bře, 2008 6:59 pm

stitch píše:Jo Tome ta MUVka v TT stoji kolem 1200Kc, psal mi to D.Cizek

jestli tomu dobře rozumím tak už se ale za 1200,- jedná asi o hotový model ne? ...já dám ale přeci jen přednost odlitku za 70,-..a za zbytek zajdu na pivo :lol:
Tomáš

Příspěvekod stitch » stř 12 bře, 2008 7:01 pm

Jo hotovy model
stitch

Příspěvekod Jarda H. » stř 12 bře, 2008 7:14 pm

mawerick píše:
Používá se směs kovových pilin, které se roztaví v trychtýři nad hlavou koleje pomocí hořčíkové "prskavky". Roztavené piliny se trychtýřem "nalejou" do formy, která je okolo koleje. Po vychladnutí se forma rozklepne a svár se obrousí. Pokud seženu fotky tak je sem dám. Pokud jsem Termita nepopsal přesně tak mě prosím nekamenujte :D

Popsal jsi to přesně, vytanuly mi vzpomínky na průmku, kde nám o tom v teorii svařování (taky) říkali ! I když to vlastně není svařování, vzniká pevný spoj. Termické svařování myslím bylo používáno speciálně (?!) pro svařování kolejí :!:
Jarda H.

Příspěvekod Jarda H. » stř 12 bře, 2008 7:15 pm

Tomáš píše:
stitch píše:Jo Tome ta MUVka v TT stoji kolem 1200Kc, psal mi to D.Cizek

jestli tomu dobře rozumím tak už se ale za 1200,- jedná asi o hotový model ne? ...já dám ale přeci jen přednost odlitku za 70,-..a za zbytek zajdu na pivo :lol:

Podle ceny by to měl být hotový (nepojízdný) model, statická maketa :!:

Jo a to pivo - jaké ? Starobrno ? Ani neznám jiné pivo v Brně ! Ale určitě tam čepují i jiné - Plzeň, Gambrinus, Velkopopovické, ....
Jarda H.

MUV 69

Příspěvekod mawerick » čtv 13 bře, 2008 12:00 pm

TT - analog
r.v. 1975 LD Plzeň

[url]http://www.mzalarm.cz[/url]
mawerick

PředchozíDalší

Zpět na Stavba lokomotiv