Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » úte 25 čer, 2013 6:04 pm

Nějaký pidi smrk by to chtělo jinak moc pěkné.
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Myšpulín » úte 25 čer, 2013 7:01 pm

Tkadlec Jaroslav píše:Nějaký pidi smrk by to chtělo jinak moc pěkné.

Jj, todle už je poměrně vzrostlý a před tím by právě sem tam nějaká ta listnatá haluz měla být.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Mcx » úte 25 čer, 2013 7:09 pm

Když soudruh traťmistr a soudruh polesný nechávají všechnu tu plevelnou havěť hned vyřezat :D
Mcx

Příspěvekod TomBart » stř 26 čer, 2013 11:59 am

Mcx: nešlo by ty smrky trochu prostříhat. Sice doma nějaké mám, ale z estetických důvodů jsem je raději nikde nedával a tak jsem to ani nezkoušel. Pochopitelně to je chyba výrobce, ale trochu mi to u takto povedené krajiny kazí dojem. Vypadá to totiž jako odpalovací rampa někde v CCCP v době studené války......
TomBart

Příspěvekod Mcx » stř 26 čer, 2013 4:01 pm

Já nevím jak to myslíš, ale podle toho co jsem nafotil v okolí Branné, v Jeseníkách v srpnu, tak ten les odpovídá, stromy husté, velikost stejná, jen je tam na okraji navíc několik náletových dřevin a některé stromy nemají větve až na zem, dokonce tady není ani křoví. To, že některý strom vypadá jinak, to bych neřešil - vždyť v reálu je jich tam desítky tisíc. Mně to vzhledově opticky s lesem v Jeseníkách sedí.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » stř 26 čer, 2013 4:09 pm

Možná bych k tomu doplnil, že v nížinách vypadají často smrky trochu jinak - jejich patra větví jsou dál od sebe (rostou rychleji) a tak působí méně "rozcuchaně".
Mcx

Příspěvekod TomBart » stř 26 čer, 2013 6:52 pm

Mcx píše:Možná bych k tomu doplnil, že v nížinách vypadají často smrky trochu jinak - jejich patra větví jsou dál od sebe (rostou rychleji) a tak působí méně "rozcuchaně".

myslel jsem až ten moc pravidelný vzhled stromů do kužele. Jestli jim trochu neupravit vzhled nůžkama. Barva je ok, hustota taky je ok, i to zarůstání od země a ty nálety taky ok. Jen ty větve a pravidelnost.
Nejhezčí smrky co jsem kdy viděl dělat jsou od Dana Ruffra http://tombart.bluehost.cz/web_fotky/dan85.htm a spousta jiných jeho fotek na webu, ale ta pracnost je naprosto šílená. Navíc by byli spíš do HO než do jeho TT, ale jsou efektní.
Myslím že smrky od MS má někdo na modulu, jestli nějaký němec, nevím. Má to v oblouku a je tam strašný množství stromků, ale není to prostě ono.

Jinak ta fotka co jsi dal je naprosto perfektní. Zde je krásně vidět, že tráva není jen jedny vlákna floku, ale je tam hned několik různých odstínů a různých délek, které jsou dost razantně odděleny. Kdo s tím flokem dělá, nebojte se toho. Opravdu radikálně oddělovat různá vlákna a nemíchat je zbytečně do sebe. Ono to pak vypadá mnohem mnohem lépe.
TomBart

Příspěvekod Mcx » stř 26 čer, 2013 7:11 pm

No, ony se dají spíše trochu "pomačkat", ale když se dívám na ty stromy nad Brannou, tak ty které jsou vidět na kraji mají taky krásný rovný kužel :) , zcela jinak vypadá smrk solitér, kde jsou mohutné větve jednotlivě oddělené, taky pár těch stromů mám na Lipové, ale ony jsou to opravdu solitéry. V lese je strom tísněný dalšími a roste trochu jinak. Co chybí u modelu je překrývání stromů do sebe, tj. to jejich zapletení větvemi, kdy mimo krajních ty další ztrácejí ten kuželový vzhled svým propletením ve spodní části. To se špatně dělá a tak mi rostou s trochu větším odstupem než v tom foceném lese.
Všechno je to o kompromisech a celkovém dojmu.
Mcx

Příspěvekod TomBart » stř 26 čer, 2013 7:20 pm

To propletení bych asi moc neřešil. Hlavní je, aby skrz les nebylo moc vidět. Kor takhle na modulu. Získá to hloupku a pak je to eňo ňuňo :wink:
Ikdyž, možná to zkus, jenom jako hokus pokus, jak to bude vypadat. Já tu mám všeho všudy asi 5 stromků a z toho nic vidět nebude. Ale když to dáš úplně na husto, tak to bude jako celozelená stěna a z hlediska finanční to teda bude darda.

Ale je fakt, že na to koukám jinejma očima. Když sedímv autě, tak to je většinou vyšočina a žádné vyšší polohy. Tam ty stromy jsou naprosto jiné.

Ty dřevěné kůly v louce = dobrý nápad. Ono se stačí fakt jen dívat a ne jen po ženských....
TomBart

Příspěvekod TomBart » stř 26 čer, 2013 7:26 pm

sice mimo mísu, ale jen tak pro porovnání. Naprosto odlišná krajina.
Přílohy
P6146255.JPG
myslím že někde u Čkyně
DSC_2237.JPG
Batelov u nádraží
DSC_1133.JPG
Včelnička
TomBart

Příspěvekod Mcx » stř 26 čer, 2013 7:34 pm

Ale to jsou jiná roční období, většinou asi jaro nebo z kraje léta. My máme dohodu, že modelujem pozdní léto - řekněme srpen. To roční období ovlivňuje vzhled skoro více než charakter krajiny. Pro ukázku ze začátku září Rychleby, zaniklá obec Hraničky, skupina tří smrků - v podstatě takové trochu se překrývající solitéry - mohutné oddělené větve a to jsou ještě mladé smrky.
Posečená pastvina, zarostlá mez (tu jsem ještě nikde na modelu neviděl...hm - taky pěkný námět pro flokování, budu se muset o to pokusit :D

Obrázek
Mcx

Příspěvekod TomBart » stř 26 čer, 2013 7:45 pm

jj to určitě ani jedno není pozdní léto. Spíš jsem to bral jako ukázku okraje lesa.

Zkus to, ale mám zkušenost, že tohle je lepší udělat z foliáže a pak to jen flokem dopojit. Je to totiž o nervy :D
TomBart

Příspěvekod Mcx » stř 26 čer, 2013 7:51 pm

Jo, foliáží by to asi šlo rychleji, ještě mezi Brannou a Ostružnou jeden nádherný "jehlan". Ale to už je začátek října - stromy se už barví a okolo trati vysečeno - to by na modelu nevypadalo dobře

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » pát 28 čer, 2013 7:25 pm

Přes víkend máme malé provozni klubové setkání. Před létem se sejdeme s kamarády, přitom si nějaký grafikon odjedeme a probereme co nového modelářský život přinesl.
Na setkání je třeba pouze zkontrolovat adresy na Fredech, kde došlo ke změnám v souvislosti s novými loko, karty loko jsou nachystány a Fredy beru samozřejmě pouze od loko, které se pojedou projet :) . Ale má to své výhody - každý si přiveze své loko s adresami nekolizními (rozdělení adresního prostoru dohodnuto je v rámci ČR, SR, Polska, na Fremo setkání už je to s adresami trochu jinak), nic není nutno přímo na místě chystat, prostě se jen zapne centrála a boostery a můžeme vyjet (moduliště je už postaveno).

Obrázek
Mcx

Příspěvekod mlha » pát 28 čer, 2013 8:51 pm

Přeju pěkné ježdění,pozdravuj kluky
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

PředchozíDalší

Zpět na Moduly