Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
radeksindy píše:DB150 má 22 tzv. slotů. Fakticky to znamená, že dokáže současně obsluhovat 22 lokomotivních adres. V návodu je o to celá kapitola číslo 17 na straně 88. Kolik by šlo fyzicky připojit ovladačů k centrále, záleží na jejich odběru. Pokud totiž nemá baterii, tak je kompletně napájen z krajních vodičů, kde je nezesílená kopie DCC.
radeksindy píše:Sindy ma jednu blbou vlastnost, nikdy nenapise vsechno, vzdycky si necha neco v zaloze, aby potom mohl excelovat., neni to spatne, ale po case to jde na nervy a clovek s tim musi pocitat a ocekavat to.
Přesně pro tyto blbý kecy jsem se přestal zůčastňovat těchto diskuzí.
radeksindy píše:Ovladac Fred ma odber tesne nad 15mA, to znamena pri zatezi 22 x 0.015 = 330mA, to uz neni daleko na hranici konektoru RJ12 a muze to delat problemy.
Muj ovladac Evka ma odber podle podsviceni displeje od 5mA-12mA- 25mA, takze pokud se nepodsvecuje display, tak by mohlo byt pripojeno az 66 kousku. Samozrejme to musi podporovat centrala.
1. Nejsou jen ovladače typu FRED, ale pro uživatele Digitraxu je třeba podstatný DT402, který má displaj a žere podstaně víc.
2. Jako "odborníkovi" by ti neměla uniknout existence ochranného vnitřního odporu 27 ohmů,který třeba najdeš i v RSCLD. Když se pokusíš připojit 22 FREDů s 15mA odběru k centrále, tak ti na tomto odporu vznikne úbytek skoro 9V. Kolik zbude pro napájení ovladačů? Málo, nebude tedy fungovat.
radeksindy píše:Přijeďte oba s Honzou na setkání do Milevska, já před váma pokleknu na kolena a budu prosit, abyste se už k LocoNetu nepsali žádné články a
radeksindy píše:
Dalším boosterem je DB 200 s výstupním proudem 8 A (ten jako centrálu použít nelze). Ve funkci boosterů lze jednoduchým přeprogramováním používat i centrály DCS 100 a DCS 200.)
Možná bysme měli napsat do Digitraxu a říct jim, ať si opraví manuál na straně 31. DCS100 a DCS200 nejsou totiž určeny pro provoz jako samostatné zesilovače.
Jirka_US píše:Samozřejmě lze ovladač DT402xxx použít i bez baterie pokud je přímo připojen na sběrnici a mě zajímá jestli je nějaký rozdíl v odběru ze sběrnice bez a s baterií.
ad Honza:
Máš nějaké podrobnosti jak je to s použitím/povolením DT402 ve verzi duplex radio v ČR?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků