Velký Hektor T458.1/721 v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Velký Hektor T458.1/721 v H0 od MTB

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 29 kvě, 2013 6:26 am

O dalsich verzich zatim nevim.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 29 kvě, 2013 12:50 pm

Byla by fotka interiéru? Ten co je v bardotkách je bída a běs, doufám že u hektora se polepšili...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Jozo_cz » pát 31 kvě, 2013 3:10 pm

Petr Zatrepalek píše:Byla by fotka interiéru? Ten co je v bardotkách je bída a běs, doufám že u hektora se polepšili...

Těžko říct. Tenhle vzorek zatím nemá interiér žádný. Ale třeba jej dodá výrobce na přání, jako letní pluhy k Zamračeným :roll:
I ty "světově" kvalitní masky podvozků poněkud kulhají za provedením téhož od "provinčního" Roca.
Jozo_cz

Příspěvekod vvitty » pát 31 kvě, 2013 4:38 pm

V interieru (pod urovni oken) je hlavne umistena prevodovka.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Jozo_cz » pát 31 kvě, 2013 9:24 pm

mikinko: Hele ty troubo, když už si hodláš cintat pentli, tak si laskavě přečti text jež kopíruješ!!!
Jozo_cz

Příspěvekod radula63 » sob 01 čer, 2013 7:22 am

Kdopak dělá ještě velkého Hektora v H0? H0 sice není moje parketa, ale zatím o jiném nevím.
Model, který fotil p.Dalecký ještě neměl osazenou kabinku fíry. Sériový model ji mít bude ihned v prvních kusech. Až takovéto zjednodušení si MTB nedovolí (jinak by nedělalo funkční osvětlení interiéru). Jinak z venku a funkčně je sériový model stejný jako je model na fotkách p.Daleckého.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Rudolf » sob 01 čer, 2013 7:34 am

Jozo_cz píše:mikinko: Hele ty troubo, když už si hodláš cintat pentli, tak si laskavě přečti text jež kopíruješ!!!

Uživateli Jozo_cz uděleno varování, příště bude ban.

Admin
Rudolf

Příspěvekod Houmr » sob 01 čer, 2013 7:59 am

Myslím, že si hoši jen nerozuměli jeden psal o koze a druhý o voze, nešlo přeci o to jestli Roco dělá Velkého Hektora, ale o ztvárnění detailů na maskách podvozků. Za sebe mohu říci, že by ty masky chtěli dotáhnout k větším detailům i u Zamračených, jako to má Roco. Bohužel teď nejsem v situaci, že bych si mohl Hektora koupit, ale kdybych mohl koupím ho, i přes ty nějaké nedostatky a věřím, že se výrobce bude snažit třeba časem modely stále vylepšovat. koukám vždy o pár roků zpět, kdy jsme neměli vůbec nic a moc se budu těšit i na další modely a doplňky od všech našich výrobců.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Jozo_cz » sob 01 čer, 2013 8:11 am

Radula: T 458.0 (či její klony) samozřejmě nikdo jiný průmyslově nevyrábí. Řeč byla ovšem o maskách podvozků a tady je s firmou ROCO možnost srovnání. Při něm ovšem výrobce "světové kvality" tuzemského původu silně kulhá :cry:

Rudolf: Asi se nebudem navzájem trápit :wink: Zrušte mi, prosím, účet hned. Jak se znám, zase něco plácnu proti modelům MTB a neštěstí bude hotovo.
Jozo_cz

Příspěvekod radula63 » sob 01 čer, 2013 9:20 am

Omluva. Špatně jsem to pochopil (jednalo se o masky a já to chápal jako celý model). Už jsem v obraze.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod greenery » sob 01 čer, 2013 11:06 am

.... národ pindalů. To je fakt počteníčko. ROCO má lepší masky, zas špatně okna u Bardotky. Proč má MTB jednodušší masky je celkem pochopitelné - Mikinko to tu dost polopatě vysvětlil a člověku s průměrným IQ by to mohlo dojít samo. Kdo chyby nedělá, ať hodí kamenem. Cena modelu je dost lidová. Pozoruju vzestupnou tendenci, třeba jednou budou nové detailnější masky.
Chápu věcný přístup k věci, viz kulturní diskuse u Bajky. Ale skryté invektivy v duchu "stejně to zas bude blbě" mě moc neberou. A jestli někdo nazval model světovým, potažmo obchodník, nevím proč je nutné to takto komentovat.
greenery

Příspěvekod TTmili » sob 01 čer, 2013 12:04 pm

Vy si vážně myslíte že masky podvozků jsou na hektorovi a bardotce stejné :?: Jestli jo tak si buď rozklikněte obrázky modelů, nebo se alespoň podívejte na jejich předlohy. Pokud se nepletu tak H0 masky podvozků od MTB jsou ze dvou dílů (tří když počítám i brzdový válec), a minimálně ten horní (celá lichoběžníková plocha postavená na kratší stranu) musela být určitě udělána znova neboť je ve skutečnosti (i na modelu) jiná než na Bardotce. Proto by mě zajímalo (a na tu otázku se ptám vždycky) o kolik by celý model prodražilo pár hodin vývoje, pořádného studování předlohy a smysl pro detail už ve fázi kreslení před výrobou formy? Protože ty masky na Hektorovi jsou jednoznačně nově konstruované (alespoň z části).
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod George V. » sob 01 čer, 2013 12:33 pm

Ten "spodní" díl podvozku s kývačkami je u modelu velkého hektora stejný, jak u bardoty. Ve skutečnosti je tvar kývaček mírně odlišný. Ale je to fakt detail, kterého si všimne akorát tak počítač nýtů. Ale na druhé straně je opravdu škoda, že je u MTB neudělali nově. U velkých hektorů je totiž jeden zajímavý detail, a to, že drtivá většina jich měla v provozu demontovány tlumiče u vnitřních dvojkolí a to se pak dalo v modelu podchytit...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod George V. » sob 01 čer, 2013 4:43 pm

Ad použití existujících dílů z jiného modelu: tady je trošku limitujícím prvkem rozmístění lisovaných dílů v rámečcích. Takže docela pochybuju že ty spodky podvozku se lisujou v rámečku z barči (a s nimi spousty v tu chvíli nepotřebných dílů) a ty vršky zvlášť. Podle mne jsou součástí i rámečku pro hektora, čili nová forma. A pro zjednodušení se použil stejnej mustr... Fakt škoda, že se to neudělalo znovu. Když si jenom vemu, jak má propracovanej podvozek brejlovec od Kuehna v TT a přitom v jednom kuse, tak pro H0 je to fakt spíše ostuda...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod V_Báňa » sob 01 čer, 2013 8:36 pm

Ano maska je skládá ze dvou dílů z nichž ten spodní je shodný s barčou, asi by se daly udělat určité, temeř nepostřehnutelné upravy ve tvaru ložiskového domku, což jsem zvažoval si tak 5 min a zamítl. Důvod je prostý- jakékoli dva teměř podobné díly jsou na 95% časovaná bomba ve výrobě, poněvadž si je dříve či později někde splete, sesype dohromady a nasází na jiné modely. A musel jsem mj asi 4x vysvětlovat jaký je rozdíl tvaru mezi sestavenou maskou barče a hektora, i když tvar vrchního dílu je zřetelně jiný. Osobně si myslím že expedice zamračených "4 serie" s nasazenými maskami hektorů je jen otázkou času, kdy se někdo ve výrobě splete :lol: .

Skutečně jako napsal Mikinko- jakákoliv výroba je balancování mezi prodejným výsledkem a zadlužením z investic a ztrát zmetků, takže po 2 letech zkušeností už intuitivně eliminuji kritické místa, ze kterých žádný efekt nekouká. Taky se mi stalo že jsem navrhl tak detailní výlisek, že nešel kvuli členitosti vylisovat, prostě se při otevření formy díl roztrhl a zůstal ve formě, asi 4 dny se s tím ve firmě mordovali, leštili, ukosovali a potom mi nasraně zavolali- "vemte si to zpátky, to nejde vylisovat stojí nás to akorát zbytečně čas, který jsme mohli dělat lépe placenou práci pro automobilku". takže celý projekt loko se zastavil, peníze za formu za "superdetailní díl" v hajzlu a co dál? Díl se musel zjednodušit, měsíc zdržení, forma stála na vicepracích + 60% , takže jsem se zbytečnou oklikou dostal tam, kde bych byl hned, kdybych býval nebaziroval na nesmyslných detailech. Prostě všecho má své meze, i ty detaily a cena za ně jsou závislé na očekávané prodejnosti.

Mým cílem bylo dělat modely +- soudobé urovně , za normální ceny a při návratných investicích pro trh CZ-SK, které by nahradily maloseriové modely, jejichž kvalitu jsme si všichni vyzkoušeli. Nesliboval jsem , že budu dělat maximálně detailní modely, nemá to pro mne uplně smysl, musím hlídat i tzv "vyrobitelnost a zmetkovitost". Množina zákazníků je široká a počítači nýtu tvoří 5%, tak podle toho volím i náročnost investic abych kvuli 5% diskuzních supermanů nezablokoval cenou prodej těm zbývajcím 90%. Pořád jsou to jen hračky, a je na každém zda ho tento výrobek osloví, nebo třeba použije peníze jinak- zaplatí dětem tábor, opraví něco doma, koupí či něco jiného.
V_Báňa

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)