Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
klesání/stoupání,celkový výškový rozdíl by měl po dohotovení dělat 30 cm
Mcx píše:moduly jsou in.....
.. to bude optický klam, moduláři se potřebují více združovat a proto jsou více vidět...TomBart píše:Přeci jen vidím pro mne asi dvě nejzásadnější negativa na modulu. 1) více svázané ruce při tvorbě krajiny než třeba na nepřeplácaném kolejišti. Chybí tomu hloubka a podle mne "zetová" souřadnice a za 2) absence provozu vlakových souprav na malém prostoru
...měl jsem "deskové kolejiště" měl jsem "segmentové kolejiště" no a skončil jsem u modulů, po odrostu dětí jsem to měl doma pouze jako testovací dráhu pro vozidla a část modulů tak doma složí dodnes, u modulů nejsem krajinářsky svázán vůbec, hloubka je dána stejně u modulů i deskového - lidským potenciálem - kam při stavbě dosáhnu, zetová souřadnice je u modulů neomezena v rámci jednoho modulu (jeden modul je to co má na konci standard a jinak může být z x dílů) případně dalších, většinou klubových dohod - viz Slovácko. Ovšem při reálných stoupáních, ne horské dráze to na modulech nemá příliš efekt. To na deskovém musím zůstat u "horské dráhy", holt ty metry chybí.... a jedině, kdo touží po hustotě kolejí na m2, pak nemá deskové kolejiště konkurenci.
Ale celé to není o žádném soupeření, modelářství má tisíce podob a všechny jsou správné, pokud činí tvůrci potěšení !!!
Uživatelé procházející toto fórum: MichalM a 0 návštevníků