Návrh kolejiště TT 1,6x1,1 m

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště TT 1,6x1,1 m

Příspěvekod Max » čtv 23 kvě, 2013 11:55 am

ach jó lajble,
kdybys místo těch věčných řečí o nešťastném řešení trochu kouknul do Mapy.cz, zjistil bys že všechny ty tvý nešťasný věci existují již více než 100 let, a jen proto, že ty jsi je neviděl to furt pokládáš za špatné. Viz dnešní ukázka napojení dvou tratí do sebe, kus od stanice. Takhle to předkové postavili, a žádnej lajbl to do dneška nepředělal.
A ten tunel v ukázce taky nevyhovuje zdejším "normalizátorům" - přesto funguje už 115 let.
Přílohy
tunelnizky.jpg
nestastnyresenilajbl2.jpg
nestastnyresenilajbl.jpg
Max

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 23 kvě, 2013 12:41 pm

No, pokud ja jsem si dobre cetl komentar od Tomase, tak tam bylo receno, ze chybou je, ze patrne neni dobre mit na ctyri trate jenom tri koleje. O tom, ze by nejaka cast zausteni byla vylozene spatne, tam nepadlo ani slovo. Lze z toho pouze vycist, ze napojeni tri trati do praveho zhlavi je nestastne. At se divam, jak se divam na obrazky od Maxe, tak tam vidim zausteni jenom dvou trati. Na to nemusim chodit daleko, ale muzu se podivat jenom u nas na Bori Les :) Takze bych tedy rad videl nekde na mapach, kterymi se tady nekdo ohani, kde v CR a nebo ve svete existuje stanice, ktera na trech stanicnich kolejich obhospodaruje ctyri trate? :) Jirka
Přílohy
Bori Les.jpg
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod D » čtv 23 kvě, 2013 12:45 pm

Doporučuji Maxe ignorovat, je to zdejší troll, kterého nevím proč moderátoři nechávají plevelit diskuzi. Především lajblt nekritizoval napojení kolejí do stanice před stanicí, ale to, že se ve stanici o dvou dopravních kolejích setkávají čtyři tratě. Takovou výjimku ani Max nenajde. Nevěřím, že se zobrazený tunel nalézá na území České republiky.

A jak je zvykem, opět obrázky nesouvisejí s tématem a není uvedeno místo jejich původu (popřípadě i období). Hlavně, že nám to natřel. Vždyť anomálie hodné sotva jednoho promile výskytu se dají používat na všech modelových kolejištích, nejlépe tam zobrazit více anomálií dohromady, vždyť se někde vyskytují.

Maxi, nereaguj zde na mě, beztak by to nebylo k tématu.

Dále se držme tématu kolejiště 605johnnyho.
D

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 23 kvě, 2013 12:51 pm

Ok, omlouvam se, ze jsem na nej reagoval, ale nedalo mi to :)

D píše: Dále se držme tématu kolejiště 605johnnyho.

I kdyz se Tomas snazil, tak ani ctyri stanicni koleje se mi nezdaji dostatecne. I kdyz, pokud tam chce mit doopravdy jenom dve soupravy, tak by mu stacily koleje i dve :) Pritom na takovem prostoru se toho da postavit. Jirka

___________________________________________________________________________________________________________
Jedná se o lokálkovou stanici Senice na Hané.

"zdejší troll"

Na každého dojde.moderátor
Jiri Dvoracek

Příspěvekod 605johnny » pát 24 kvě, 2013 11:14 am

Tak jak se vám líbí nová úprava. Pořád tu píšete, že by se to dalo udělat lépe, ale pořád žádný návrh (až na jeden).
Přílohy
TT_1600x1100_III.jpg
605johnny

Příspěvekod milan ferdián » pát 24 kvě, 2013 11:20 am

605johnny píše:Tak jak se vám líbí nová úprava.

Ta by klidně šla.Tak vypadá vyústění dvou tratí ve stanici Smržovka.
605johnny píše: Pořád tu píšete, že by se to dalo udělat lépe, ale pořád žádný návrh (až na jeden).

Nepovídej,na tuto plochu jsem nakreslil X..... plánků.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod 605johnny » pát 24 kvě, 2013 11:34 am

Tebe jsem zrovna nemyslel. To jsem spíše chtěl šťouchnout do kritiků, kteří tu píší, že by se to dalo udělat lépe a žádná rada od nich nepřišla. 8)
605johnny

Příspěvekod milan ferdián » pát 24 kvě, 2013 11:53 am

605johnny píše:Tebe jsem zrovna nemyslel. To jsem spíše chtěl šťouchnout do kritiků, kteří tu píší, že by se to dalo udělat lépe a žádná rada od nich nepřišla. 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nás je strašně málo.Na prstech jde spočítat,kdo umí navrhovat kolejiště.A jeden z nich se ti věnuje,lajblt :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 24 kvě, 2013 12:03 pm

Tady na foru je to rozdelene. Na 100 kritiku pripada jeden clovek schopny navrhnout provozuschopne kolejiste :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod 605johnny » pát 24 kvě, 2013 12:14 pm

milan ferdián píše:Nás je strašně málo.Na prstech jde spočítat,kdo umí navrhovat kolejiště.A jeden z nich se ti věnuje,lajblt :wink:

JJ, lajblt mě přesvěčil o tom, že ty 4 koleje tam půjdou, ale obě zhlaví jsem upravil a napojení bude přes skryté koleje, ale to bude až kdoví kdy :D zůstanu u 3. verze, líbí se mě nejvíc 8)
605johnny

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 24 kvě, 2013 12:16 pm

Jiri Dvoracek píše:Tady na foru je to rozdelene. Na 100 kritiku pripada jeden clovek schopny navrhnout provozuschopne kolejiste :mrgreen:

A na 500 kritiku jeden, člověk, který provozuschopné kolejiště postaví :D :D

Verze III vypadá dobře. možná bych ještě koncovou stanici vedl malinko šikmo, aby nebyla tak moc rovnoběžná s okrajem. Ale moc místa na posun levého oblouku "dolů" tam není.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 24 kvě, 2013 12:45 pm

Jinak k Tvemu navrhnu. Byl bych pro, aby jsi tam nechal leve zhlavi tak, jak Ti ho navrhl Tomas :) Prodlouzi se Ti stanicni koleje a vypada to dobre. :wink: Ale ja tomu jinak prd rozumim, takze to necham na povolanejsich :) Jirka
Jiri Dvoracek

Příspěvekod lajblt » pát 24 kvě, 2013 1:39 pm

Tohle už vypadá výrazně lépe než na začátku. Přesto si troufnu tvrdit, že budeš mít provozní problémy. :( ->
Dvě nejkratší koleje ve spodní stanici mají užitečnou délku cca 30 cm - to je výrazně méně než ty, které máš v horní stanici - ty mají cca 50 cm. Takže jejich využití jako kolejí dopravních je velmi diskutabilní - pokud pojedeš "nahoru" s delší soupravou, nevejde se do dolní stanice jinam než na dvě delší dopravní koleje. Na tomto layoutu se dá dosáhnout v dolní stanici délky dopravních kolejí mezi 70 a 100 cm u "dolní skupiny" a ~60 cm u "horní" - lokálkové.
lajblt

Příspěvekod 605johnny » pát 24 kvě, 2013 3:49 pm

lajblt píše:Tohle už vypadá výrazně lépe než na začátku. Přesto si troufnu tvrdit, že budeš mít provozní problémy. :( ->
Dvě nejkratší koleje ve spodní stanici mají užitečnou délku cca 30 cm - to je výrazně méně než ty, které máš v horní stanici - ty mají cca 50 cm. Takže jejich využití jako kolejí dopravních je velmi diskutabilní - pokud pojedeš "nahoru" s delší soupravou, nevejde se do dolní stanice jinam než na dvě delší dopravní koleje. Na tomto layoutu se dá dosáhnout v dolní stanici délky dopravních kolejí mezi 70 a 100 cm u "dolní skupiny" a ~60 cm u "horní" - lokálkové.

Můžeš mě poslat prosím, návrh té tratě ve wintraku, jak si sem dával, nějak to nemůžu dát dohromady podle tvého návrhu. Díky 8)
605johnny

Příspěvekod Adam96 » pát 24 kvě, 2013 6:28 pm

milan ferdián píše: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nás je strašně málo.Na prstech jde spočítat,kdo umí navrhovat kolejiště.A jeden z nich se ti věnuje,lajblt :wink:

Lidí, co umí navrhnout kolejiště a mnohdy lépe je dost, jen ne vždy se s tím prezentují na netu, či v knížkách :wink:
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště