Vzhľadom na fakt, že bývam v Bratislave a Slovnaft mám pod nosom, spravil som si na dnes na večer výlet, výsledkom ktorého je pár foto pre fandov priemyslu. Prvé foto z pred roka, ostatné dnes večer.
Vlečka do Slovnaftu

T448 po rekonštrukcií. Keď som ešte dávnejšie robil fíru a môj otec robil v Slovnafte, tak som sa dostal do podniku priamo na dopravu, kde mi porozprávali a poukazovali zaujímavosti. Napríklad aj to, že tam majú stroje rady T458, T448, T669. Priamo v podniku posunujú zálohy, kde čmeliak chodil na preťahoch medzi podnikom a predávacím koľajiskom ÚNS, jeden čmeliak bol priamo v závode na posune (perla je to, že tam je jeden stroj, ktorý mal byť určený na export do Indie-jeho osud neviem) no a ostatné stroje ako zálohy. Tuším až 5 v nasadení, kde jedna pracovala podľa potreby podniku (Polypropylén)
V súčasnosti vidím modernizované stroje na preťahoch, hlavne tento

Krásne kotle

Slovnaft to sú len kamery a vysoký plot, ale jedno miesto je také, kde sa dá pekne odfotiť plnička benzínu a iných ľahkých produktov

Potrubie, potrubie a stále len potrubie.

Západ slnka

Vchodové návestidlo pred stanicou "smer výroba Polypropylénu". V závode sa nachádza nespočet staníc a spádovisko, lokodepo, opravovňa vozňov a teda návestidiel ako kvetov maku.

Večný oheň poľných horákov.

Druhá strana Slovnaftu, kde vychádza trať smer Podunajské Biskupice. Mini stanička s koncovými koľajami. Veľmi dávno tam stáli kotle, teraz zíva prázdnotou.