Stavby a modely f. Šikulové - postřehy, fotky, zkušenosti

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Stavby a modely f. Šikulové - postřehy, fotky, zkušenost

Příspěvekod milan ferdián » pát 19 dub, 2013 12:15 pm

Houmr píše:Jen k tomu E-shopu. Je vlastně dobře že ho neprovozují, tím podporují vlastní prodejce v kamenných obchodech a mi si pak můžeme aspoň někde zboží prohlédnout.

No z toho já ale moc nadšenej nejsem.Pro každý kraj je vybrán jeden centrální obchod.Musíme zajet do toho obchodu,podívat se jestli vůbec něco mají v dotyčném obchodu od daného výrobce.Z 90% stejně zjistíme,že to co chci v obchodě nemají (přehled na jejich eshopech těchto obchodů stejně není aktuální),dávame objednávku a pak čekame až zboží dojde a opětovně další cesta.Jak myslíte,klučinové,že toto cestování a čekání nás bude dlouho bavit?A kolik takových nás je postižených?Volíme snazší cestu.Kdo je šikovný ten vezme svůj ruční laser a za ten strávený čas čekáním bude mít stavbu hotovou,sice né na profi úrovni,ale bude ji mít.Ti méně ručně zdatní,musí bohužel čekat. :wink:
Je mi jasné,že je zde bráněno proti překupníkům,jenomže vysoká poptávka,která dlouhodobě není pokrývaná může dopadnou tak,že zájem modelářů upadne,protože modelář si řekne "...stavbičky jsou sice hezké,ale když jsou ke koupi až někdy a možná přijdou.." a plus to cestování,tak mávne rukou a jde hledat rychlejší způsob nebo jiný zdroj.Tímto přístupem si výrobce škodí jen sám sobě.

P.S.Stavbám vyřezávaným v překližce samozřejmě nejsem schopni svým umem konkurovat.Viz mřížoví na záchodcích.To je bez debaty.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vvitty » pát 19 dub, 2013 12:38 pm

milan ferdián píše:...Je mi jasné,že je zde bráněno proti překupníkům...

Tomu nějak nerozumím... přijde mi, že překupníci (alespoň v tom hanlivím významu slova) se vyskytují hlavně tam, kde nabídka zdaleka nepokrývá poptávku - třeba pro omezený počet míst na lukrativních akcích. Takže dostatečně hustá a zásobená obchodní síť problém překupníků vyřeší sama.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod milan ferdián » pát 19 dub, 2013 12:42 pm

Ale mě to tak připadá.Jiné vysvětlení proto nemám.U mne je překupník ten,kdo za přemrštěnou cenu nabízí nakoupené zboží dál.Nebavme se o marži.Té já rozumím a vím oč se jedná.

P.S.Vzpomínáte někteří z vás na akci parní lokomotivy 423.0 a na její cenu?To byl rachot.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Houmr » pát 19 dub, 2013 1:18 pm

milan ferdián píše:No z toho já ale moc nadšenej nejsem.Pro každý kraj je vybrán jeden centrální obchod.Musíme zajet do toho obchodu,podívat se jestli vůbec něco mají v dotyčném obchodu od daného výrobce.Z 90% stejně zjistíme,že to co chci v obchodě nemají (přehled na jejich eshopech těchto obchodů stejně není aktuální),dávame objednávku a pak čekame až zboží dojde a opětovně další cesta.Jak myslíte,klučinové,že toto cestování a čekání nás bude dlouho bavit?A kolik takových nás je postižených?Volíme snazší cestu.Kdo je šikovný ten vezme svůj ruční laser a za ten strávený čas čekáním bude mít stavbu hotovou,sice né na profi úrovni,ale bude ji mít.Ti méně ručně zdatní,musí bohužel čekat. :wink:
Je mi jasné,že je zde bráněno proti překupníkům,jenomže vysoká poptávka,která dlouhodobě není pokrývaná může dopadnou tak,že zájem modelářů upadne,protože modelář si řekne "...stavbičky jsou sice hezké,ale když jsou ke koupi až někdy a možná přijdou.." a plus to cestování,tak mávne rukou a jde hledat rychlejší způsob nebo jiný zdroj.Tímto přístupem si výrobce škodí jen sám sobě.

P.S.Stavbám vyřezávaným v překližce samozřejmě nejsem schopni svým umem konkurovat.Viz mřížoví na záchodcích.To je bez debaty.

No podle mne má každý ten kamenný obchod i obchod internetový, takže nevím proč by jsi měl hned někam jezdit, stačí vzít telefon a hned víš jestli věci jsou nebo ne. Já jsem psal o tom, že výrobce chce podporovat kamenné obchody, taky by se ti časem mohlo stát, že ani nebudeš mít kam se na modely jet podívat, protože všichni budou prodávat přes internet, myslím si, že u nás řeba s Roco funguje podobně, chceš naše zboží prodávat, tak musíš mít kamenný obchod. To by jsi stejně mohl mluvit o všech, že jsi tam jel a oni neměli kolejivo a vyhybky a od Roco tam neměli tu mašinku co mají v katalogu atd.
Co se týká překupníků, spíš jde o to, že někdo koupí stavebnici od Šikulů, má třeba jednu, nebo dvě, na ni nasadí vysokou cenu a zákazníkovi pak nabízí podobné zboží od konkurence s tím, že je podobné a mnohem levnější, tím pádem i lepší, je to spíš taková nekalá obchodní praktika, ale i to se děje. Proto si výrobci nasmlouvají své prodejce, kde bude zajištěn co nejlepší vztah k zákazníkovy.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod milan ferdián » pát 19 dub, 2013 1:24 pm

No jo Honzo s těma eshopy máš sice též pravdu,ale pro mne jako zákazníka je to málo. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pát 19 dub, 2013 1:40 pm

Uvedu další příklad,jsem zatvrzelý N-kař,najel jsem si nabídku daného kamenného obchodu u nás v regiónu.Našel jsem skladem jen jediný záchodek z Hevlína.Jinak nic a to už je v nabídce i výtopna Ledečko.Tak jak tomu mám rozumět,vím že mít na skladě neprodané zboží není žádné terno.Není obrat.Ale aspoň ten minimální základ po jednom kusu mít v nabídce,to nepíši o tom že nabídka samostatných oken,dveří,lávek ke komínům atd.to mohou jen v naši modelové velikosti modeláři jen snít.Nebo jsem jediný N-kař na Ostravsku,tudíž nezajímavá oblast :?: nebo se mám lepší obrátit na Prahu :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Houmr » pát 19 dub, 2013 2:09 pm

No já nevím jak ty, ale já nakupuji v tom Eshopu. kde to zboží mají, je mi celkem jendo jestli je to v Praze, nebo Brně.
To se musíš zeptat prodejce proč to zboží nemá, né mě.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod milan ferdián » pát 19 dub, 2013 2:15 pm

Tak na co potom to regionální rozdělení. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Houmr » pát 19 dub, 2013 2:32 pm

No asi proto, aby v každém kraji byl pokud možno nějaký prodejce, mě by se také víc líbylo kdyby to bylo v každém okrese, ale bohužel tolik obchodů s železničním sortimentem tady u nás asi nenajdeš. Ono někdy sehnat dobrý obchod i v kraji je dost problém.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod milan ferdián » pát 19 dub, 2013 3:42 pm

No jo,opět pravdu díš.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod lachttan.bastr » pát 19 dub, 2013 5:01 pm

[i]... Kdo je šikovný ten vezme svůj ruční laser a za ten strávený čas čekáním bude mít stavbu hotovou, ...

Máš-li na to prostředky,a nápady, tak do toho. Chybí třeba klasické řadovky s průjezdem z hanácké vesnice, paneláky... Předloh je spousta.
Velikost středu = TT = Top Technik = vrchol techniky!
lachttan.bastr

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 19 dub, 2013 5:02 pm

Houmr píše:No já nevím jak ty, ale já nakupuji v tom Eshopu. kde to zboží mají, je mi celkem jendo jestli je to v Praze, nebo Brně.
To se musíš zeptat prodejce proč to zboží nemá, né mě.

A jak si teda to zboží prohlídneš? Konkrétně u šikulů - 3D náhled a fotka postavenýho modelu je k ničemu, když vůbec nevíš ani netušíš jak ta stavebnice sama o sobě vypadá a za co vlastně máš zaplatit!!!

K distributorům - já mám třeba kousek do Peček - proč mám jezdit do Prahy nebo do Kladna a užívat si kolon na dálnici a na mostech přes Vltavu, abych nakonec zjistil, že obsah stavebnice je mi třeba uplně k ničemu? A abych se ujistil že je v nějakém eshopu skladem to co si potřebuju prohlédnout, to mám obvolávat celou republiku?! Mimochodem, třeba k Modely.biz se nedovoláš, spadne ti to prostě do schránky a můžeš leda nechat vzkaz... Nebo mám nutit distributora aby mi model objednal, s tím, že to tak na 50% nakonec po osobní prohlídce vůbec nevemu? To taky nejni ideální. OK, Ledečko, nádraží Dačice a záchodky od Sikulů jsou takový mus, že jsem se rozhodl zariskovat, ale pokračovat v nakupování na blind už teda nehodlám...

Podle mně to že Sikulové nemaj e-shop je jen z důvodu větší pohodlnosti - je lepší expedovat naráz vícero věcí ve větší bedně za víc peněz na jednu konkrétní adresu než rešit případný reklamace, vratky a hlavně vedení evidence jednotlivých drobných objednávek...

Jinak překupník je i tebou jmenovaný kamenný krám a e-shop, viz pojem živnostenského oprávnění "nákupu za účelem dalšího prodeje", a navíc je to přesně tak jak píše Víťa o pár příspěvků výše! A to že někdo bude "k..vit" cenu, tomu nezabráníš nikdy, od toho je trh a stanovená doporučená marže a cena. Pokud to někdo ale prodává pod tvou velkobchodní cenou, je určitě něco špatně. To ale není případ Šikulů. Je věcí jejich zda daj přednost uzavřený skupině obchodníků a naivní víře že si ohlídají stejný cílový ceny, nebo dají přednost jinému způsobu distribuce, na druhou stranu si dovolím s ohledem na absenci náhledů obsahu stavebnic i jakékoliv informace o počtu dílů v nich, označit ve věku internetu tento přístup ke klientům za již hodně zastaralý a poněkud arogantní. A abych měřil stejným metrem, v tomto duchu má co dohánět i konkurenční KB model...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Miramar » pát 19 dub, 2013 5:32 pm

Je fakt že člověk nad nima trochu žasne,jelikož sem ze Znojma tak vím že Znojmáci nechápou proč pro výrobky,které se dělají u nás musíme extra jezdit do Brna a jako že já už tam byl a samo že sem nedostal to co sem chtěl a to né ze strany obchodu,hold zboží bylo objednáno,ale výrobce ještě nedoručil,takže sem je zase dom...ted podruhé to bylo teda lepší,ale zase ty přemrštené ceny...
Miramar

Příspěvekod olik » pon 22 dub, 2013 5:28 pm

Tak mi to nedalo a koupil jsem si od Busche zemedelskou usedlost,poridil jsem ji v akci :D za 35 €
a zde mam male porovnani,prvni co jsem ocenil ze obal byl pevny,dily zabalene cca. po 5 destickach v pytliku,coz bylo nejakych 6 balicku,ty cele zabaleny ve velkem pytliku,Vse zalepene a znovu zabalene v bublinkove folii a vystlane jeste papirem,takze neni sence aby to v obalu cestovalo a nejak se to cele deformovalo :roll:
A ted ke stavbe samotne,je to udelano velice sikovne,zaklad tvori karton a sile 1,5mm,sikulove maji pouze 1mm :cry:
postavite hrubou stavbu,a na to teprve lepite fasadu ,tramky a jine detaily....takze sance na nejake krouceni tady opravdu neni...........
jedine co tam nebylo,bylo lepidlo,to si kazdy muze zvolit sam,zase nadruhou stranu tam byly dva pytliky s patinatorem,coz jsem ocenil vice nez to lepidlo :roll:
Vyslo mi z toho asi toto ,tento statek se da pouzit na ceske kolejiste ,ale to je asi tak jedine,v tomhle maji sikulove navrh,ale jinak za tu cenu a za material maji velke minus...trosku se bojim ze sve investice chteji za rok zpatky,jak je zvykem tady u nas v Cechach......jen aby to nebyla cesta do pekla....byla by to to skoda,protoze jsou to Sikulove......
olik

Příspěvekod Miramar » stř 24 dub, 2013 6:25 pm

Již v dubnu letošního roku budou uvedeny na trh inovované produktové řady...no a tak dál,prostě jedná se o produkty Igra a jak tak koukám mají Šikulové na to uvedení už jen pár dní (pokud to teda chtějí uvést v tom dubnu jak píšou),ale jak známě firmu Šikulové,tak zase určují nějakou dobu,kterou stejně nesplní a ba naopak jí zase změní :D
Miramar

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)