Houmr píše:Jen k tomu E-shopu. Je vlastně dobře že ho neprovozují, tím podporují vlastní prodejce v kamenných obchodech a mi si pak můžeme aspoň někde zboží prohlédnout.
No z toho já ale moc nadšenej nejsem.Pro každý kraj je vybrán jeden centrální obchod.Musíme zajet do toho obchodu,podívat se jestli vůbec něco mají v dotyčném obchodu od daného výrobce.Z 90% stejně zjistíme,že to co chci v obchodě nemají (přehled na jejich eshopech těchto obchodů stejně není aktuální),dávame objednávku a pak čekame až zboží dojde a opětovně další cesta.Jak myslíte,klučinové,že toto cestování a čekání nás bude dlouho bavit?A kolik takových nás je postižených?Volíme snazší cestu.Kdo je šikovný ten vezme svůj ruční laser a za ten strávený čas čekáním bude mít stavbu hotovou,sice né na profi úrovni,ale bude ji mít.Ti méně ručně zdatní,musí bohužel čekat.

Je mi jasné,že je zde bráněno proti překupníkům,jenomže vysoká poptávka,která dlouhodobě není pokrývaná může dopadnou tak,že zájem modelářů upadne,protože modelář si řekne "...stavbičky jsou sice hezké,ale když jsou ke koupi až někdy a možná přijdou.." a plus to cestování,tak mávne rukou a jde hledat rychlejší způsob nebo jiný zdroj.Tímto přístupem si výrobce škodí jen sám sobě.
P.S.Stavbám vyřezávaným v překližce samozřejmě nejsem schopni svým umem konkurovat.Viz mřížoví na záchodcích.To je bez debaty.