Novinky TT 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Novinky TT 2013

Příspěvekod Pavel Čáp » stř 10 dub, 2013 5:58 pm

Mám čerstvě postavenou výtopnu "Ledečko" od KB model. Zkušenosti se stavbou jen pozitivní. Co se týče délky, M 152.0 se tam vejde bez spřáhel a sotva za ní dovřu vrata. Ve skutečnosti se tam však o půl metru nevejde vzhledem k šířce zdí. Vnitřní délka remízy je podle všeho 13,4 metru, zatímco M 152.0 má přes nárazníky, pokud se nemýlím, 13,97 metru. Hektůrek se vejde i se spřáhly, ale musím nechat otevřené dveře v zadním průčelí remízy do vodárny.
Pavel Čáp

Příspěvekod _lt_ » čtv 11 dub, 2013 6:51 am

Pavel Čáp, díky za vyčerpávající odpověď. Máme tu dva identické výrobky (určitě se vzhledově a cenově liší), alespoň dle předlohy a bohužel né pro všechny modeláře. Já si tedy počkám, až někoho napadne (viz odkaz trainmaniaka) třeba ta dvoumístná remíza z Lípy. Pokud to ale nebude brzo, tak se zařídím samodomo.
_lt_

Příspěvekod peter_vy » čtv 11 dub, 2013 9:45 am

Náhodou som narazil na toto:
"Připravujeme ve velikosti TT" http://www.tillig.cz/uvod/Has.JPG
TT analog, ČSD ep. III.-IV.
peter_vy

Příspěvekod Pavel Čáp » čtv 11 dub, 2013 10:10 am

Máme tu dva modely stejné předlohy, ale oba jsou koncipované odlišně. KB model je spíš základ pro vlastní modelářovu tvůrčí činnost, kdežto Šikulové nabízejí kompletní instantní stavebnici se všemi detaily, ale některými ne zcela ideálně, nebo jen zjednodušeně provedenými. Podle zkušeností kolegy, není u stavebnic Šikulů moc prostoru něco změnit, ani barvu omítky, protože na lakovaný povrch nic pořádně nechytá. Stavebnici KB model si šikovný modelář může poupravit a doladit podle svého, ale je s ní mnohem více práce a dá se na ní také asi více zkazit.
Pavel Čáp

Příspěvekod milan ferdián » čtv 11 dub, 2013 10:36 am

Pavel Čáp píše:ani barvu omítky, protože na lakovaný povrch nic pořádně nechytá.

To je divné,já jsem zvolil jinou barvu omítky a mě to šlo.Prostorově jsem jeden strážní domek upravil,abych měl ze dvou domků "Téčko".Co nejde použit pro naši modelovou velikost jsou samostatné doplňky jako tašky a eternitové šablony.Pro nás jsou moc silné.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod vvitty » čtv 11 dub, 2013 10:48 am

50um by Nkarum jako tloustka eternitovych sablon vyhovovalo? :roll:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod bkk » pát 12 dub, 2013 6:31 pm

Dobrý den vážení kolegové!

U KB-model máme ode dnešního dne novinku v nabídce českých podružných budov (ZvKČ vzor LXXXVII): http://www.kb-model.eu/fotky12928/NEW-C ... XXXVII.pdf
Přeji hezký den!
Karel Barták
www.kb-model.eu
bkk

Příspěvekod bkk » čtv 18 dub, 2013 6:08 pm

Dobrý den vážení kolegové!

U KB-model máme ode dnešního dne novinku v nabídce českých výpravních budov našich lokálek podle normálie StEG- Lužec nad Vltavou: http://www.kb-model.eu/fotky12928/NEW-L ... ltavou.pdf
Přeji hezký den!
Karel Barták
www.kb-model.eu
bkk

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 25 dub, 2013 7:55 am

Zdravím vespolek. Na http://www.trainmania.info/vozy.html#set_pmt jsem vložil článek a fotky setu 3 otevřených vozů ČSD od PMT.

Obrázek
Trainmaniak

Příspěvekod Trainmaniak » pát 26 dub, 2013 6:44 pm

Dnes mi Villach přišel. Krásná práce, už jsem ho rozebral a nafotil, příští týden ho vyvěsím. :)
Trainmaniak

Příspěvekod Ossi » sob 27 dub, 2013 1:37 am

Též jsem si vůz Vtpr (Villach) od Schirmerů obstaral. Čistá, krásná práce, vůz je vypracován do nejmenších detailů. Popisy jsou bezvadné, ostré, i ty sebemenší pod lupou krásně čitelné. Plusem je i plastové lůžko, ve kterém je vůz uložen. Oproti skládanému papíru, ve kterém jsou baleny osobní vozy, jde o pokrok. Osobní vůz Bim (bude používán do smíšených vlaků) je modifikací již dříve vyráběných vozů v zelené barvě. Co je neoddiskutovatelným plusem, je příprava na osvětlení. Délené nápravy a sběr proudu ze všech kol je velká výhoda. V tomto u Tilligů více než zaspali; u jejich dvounápravových vozů není ani snaha o přípravu na osvětlení interiéru. Dělené nápravy a sběr proudu ze všech kol, to je také hudbou budoucnosti. Toto zná zatím jen Schirmer a Kuehn. Jinak je vůz vypracován čistě, popisy jsou též perfektní. Při osvětlení je nutno napravit jednu chybu, kterou je prosvěcování přes podlahu interiéru v prostoru kinematik. Stačí štěteček a černá barva. Tento problém jsem řešil i u vozů "Eurofima" od Tilliga. Ty také svítily na koleje přes podlahu představků. Jedinou výtkou je systém uložení vozů v krabičce do papírové skládačky. Takto balil modely Zeuke před půlstoletím.Přimlouval bych se alespoň za plastové lůžko, podobné, jako u Villachu. Osobní vozy by si to zasloužily. Ossi
Ossi

Příspěvekod Radek Strnad » sob 27 dub, 2013 12:49 pm

Já mám PMT-éčka také.I Villacha-ale ten jen do vitríny,neb uhláků už by bylo příliš.Červený Bim od Schirmera také-příští týden ho osvětlím.Vše se povedlo a působí velmi pěkně.Trojsada uhláků a k tomu malé sypáky a malý služebák a to vše za malou mašinkou-pastva pro oči.Tváří se to jako dlouhý vlak.Fotky patinovaných vozů zde http://kyklop68.rajce.idnes.cz/Obyvatele_kolejiste
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod PaMi » sob 27 dub, 2013 1:03 pm

Radek Strnad píše:Já mám PMT-éčka také.I Villacha-ale ten jen do vitríny,neb uhláků už by bylo příliš.Červený Bim od Schirmera také-příští týden ho osvětlím.Vše se povedlo a působí velmi pěkně.Trojsada uhláků a k tomu malé sypáky a malý služebák a to vše za malou mašinkou-pastva pro oči.Tváří se to jako dlouhý vlak.Fotky patinovaných vozů zde http://kyklop68.rajce.idnes.cz/Obyvatele_kolejiste

Velmi pěkně provedená patina. Věřím, že nejen já ale i celá řada ostatních by uvítala, kdyby byly postupné fotografie a popis z patinování.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod peter_vy » sob 27 dub, 2013 7:51 pm

Radek Strnad píše:Já mám PMT-éčka také.I Villacha-ale ten jen do vitríny,neb uhláků už by bylo příliš.Červený Bim od Schirmera také-příští týden ho osvětlím.Vše se povedlo a působí velmi pěkně.Trojsada uhláků a k tomu malé sypáky a malý služebák a to vše za malou mašinkou-pastva pro oči.Tváří se to jako dlouhý vlak.Fotky patinovaných vozů zde http://kyklop68.rajce.idnes.cz/Obyvatele_kolejiste

Radek,
čo za vozeň je na poslednej fotke, upravený Uz od PMT?
TT analog, ČSD ep. III.-IV.
peter_vy

Příspěvekod Radek Strnad » sob 27 dub, 2013 8:28 pm

To peter_vy:Je to PMT,ale byl bez klapek(DR)-ty jsem si dodělal z mosazného plechu a vůz použil jako Sv pro odvoz popela z depa.Zaneřádil jsem ho tak,aby DR nebylo vidět.Stál ve výprodeji asi 8€-no nekup to.
KYKLOP68
Radek Strnad

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)