je neco jine pred zacnutim programovani stabilizovat podminky a neco jine je, posilat za sebou 9 paketu na bitove vycteni (jeden paket je kontrolni). Této poznámce nerozumím, nikde o bitovém vyčítání nemluvím.
Moje ctecka vysila IDLE pakety hned po inicializaci a to urcite trva dost dlouho, nez poslu nejaky jiny prikaz. A zcela urcite neni nutne stabilizovat podminky po kazdem prikazu.Samozřejmě že ne, ono je to potřeba udělat PŘED příkazem

. Je celkem jedno kolik toho pošleš po inicalizaci, je důležité co se událo bezprostředně před zápisovou sekvencí.
Proc by tam jinak daval 10x RESET paket, pred prikazem na vycteni nebo zapis ??Protože norma ti jen říká, že jich má být 3 a více. A taky říká, že před spuštěním zapisovací nebo vyčítací sekvence musí být zajištěny elektrické podmínky. Pokud tři nestačí, tak buď naimplementuješ plný Power On Cycle nebo zvýšíš počet RESET paketů před čtením. V druhém případě ti nikdo neříká kolik, řešíš to s citem pro věc.
Neni to teda vlastnost vsech dekoderu, ale jen nejakeho nepodarku od Piko. To zase není úplně pravda. Norma říká, že po 100ms by celkový odběr neměl překročit 100mA, kromě odpovídání. 100ms odpovídá zhruba asi 30 RESET paketům, takže pokud se bude po této době chovat správně, tak výrobce dekodéru splnil normu.
Poznámka 1: Podle normy musí být RESET pakety pro vstup do programovacího módu s dlouhou preambulí tj. minimálně 20bitů.
Poznámka 2: Uvědom si, že hlavní problém často není v tom co jde tam, ale v tom, jak dekodér odpovídá. Většina dekodérů odpovídá zvýšením zátěže zapnutím motoru, ale to není jistota. Když bude hodně kvalitní motor s dobrou lokomotivou, tak to nemusí stačit. Kdyby si chtěl mít 100% jistotu, tak by musel mít dekodér odpovídací obvod, který vygeneruje správné zvýšení zátěže (což by něco stálo). Moje poslední zkušenost je s Miniboxem a Zimo MX 632 vloženém do 413.0 s motorem Maxon. Zápis funguje, lokomotiva jezdí, ale nedostaneš z ní ani ťuk. Kdybys ten dekodér dal třeba do jiné lokomotivy, tak to bude OK. Mám ho i v jiné lokomotivě a tam to funguje. A dost možná by mi to fungovalo i na Digitraxu. Tento způsob odpovídání je tak primitivní, že i při splnění podmínek v normě to nezajišťuje 100% spolehlivost.