Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
rawen píše:Vzhledem k tomu, že mě taky čeká klempířina, se chci zeptat na krajní pruh tašek/tvarovek položených rovnoběžně s okrajem střechy. Je to nějaké pravidlo, kterého je třeba se držet?
Díky za radu, Radek
milan ferdián píše:rawen píše:Vzhledem k tomu, že mě taky čeká klempířina, se chci zeptat na krajní pruh tašek/tvarovek položených rovnoběžně s okrajem střechy. Je to nějaké pravidlo, kterého je třeba se držet?
Díky za radu, Radek
U tašek ,to záleží jaký druh vazby použiješ.
1)jednoduchá na střih
2)jednoduchá na vazbu
3)dvojitá korunová
4)dvojitá šupinová
Nejlepší by byly kresby.Zkus najít starý sešit od malé železnice D-4/Plánky drážních budov,tam jsou vzory uvedeny.Jestli nemáš,budeš muset počkat až do pondělka,to bych nascenoval,protože celý víkend jsem na setkání ve Vratimově.
milan ferdián píše:rendo píše:Mino parada...len mi tie kominy nejako nesedia
co fukal vietor,ked murari stavali ich?
Komíny jsou tam jen položeny,střecha stále není nabarvena a díky...
milan ferdián píše:rawen píše:Vzhledem k tomu, že mě taky čeká klempířina, se chci zeptat na krajní pruh tašek/tvarovek položených rovnoběžně s okrajem střechy. Je to nějaké pravidlo, kterého je třeba se držet?
Díky za radu, Radek
U tašek ,to záleží jaký druh vazby použiješ.
1)jednoduchá na střih
2)jednoduchá na vazbu
3)dvojitá korunová
4)dvojitá šupinová
Nejlepší by byly kresby.Zkus najít starý sešit od malé železnice D-4/Plánky drážních budov,tam jsou vzory uvedeny.Jestli nemáš,budeš muset počkat až do pondělka,to bych nascenoval,protože celý víkend jsem na setkání ve Vratimově.
rawen píše:Dík,
budu muset počkat, protože sešit je zřejmě nesehnatelný.
Teda vypsané způsoby kladení tašek jsem normálně našel ve stavařských skriptech. Jde mi vyloženě o to "olemování" okrajů střechy.
Radek
Radek Mende píše:Co se týče toho lemování,na kraj střechy je potřeba dát plechové štítové lemování
a k němu dořezat(dříve dolámat)šablony a to tak,
še se šablony rozříznou na uhlopříčku svisle dolů a popřípadě se "ozdobí" takovýmto lemem jako je u tebe.
A u okapu se začíná buď pruhem šablon jako čtverec,a nebo se hlavně v horských oblastech používá pruh plechu
a k němu se nařežou šablony opět na úhlopříčku a otočeny o 45°stejně jako celá plocha
rawen píše:Radek Mende píše:Co se týče toho lemování,na kraj střechy je potřeba dát plechové štítové lemování
a k němu dořezat(dříve dolámat)šablony a to tak,
še se šablony rozříznou na uhlopříčku svisle dolů a popřípadě se "ozdobí" takovýmto lemem jako je u tebe.
A u okapu se začíná buď pruhem šablon jako čtverec,a nebo se hlavně v horských oblastech používá pruh plechu
a k němu se nařežou šablony opět na úhlopříčku a otočeny o 45°stejně jako celá plocha
Děkuji.
Já jen, že jsme měli eternitovými šablonami svého času obloženou celou chatu... odpovídalo to výše popsaným pravidlům.
Radek
Irudzi píše:Ale to jste mi s Cipískem neřekli, že mám dalšího kolegu na úzký rozchod.
No vitaju pane kolego.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník