Zastávka a vlečka pivovaru Lobeč N/1:160

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Zastávka a vlečka pivovaru Lobeč N/1:160

Příspěvekod Vladimír_B » pát 29 bře, 2013 7:19 pm

Ferda: jitrocel, byla narážka na osetou strusku. :wink: Jinak po zasypání kvalitních kolejí z východního Německa (BTTB) struskou* (Ejpovické hrudkovny, RND) koleje prostě zrezly...

*odpad z hrudkování železné rudy, byly tam toho kvanta...
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod Mcx » pát 29 bře, 2013 8:50 pm

Já myslím, že to bude vysokopecní struska, ta se používá při zámkové dlažbě apod., barvu má vcelku dobrou, já ji mám na sypaných nástupištích - jemný až prachový osev, ale drcený kámen to není.
Mcx

Příspěvekod milan ferdián » ned 31 bře, 2013 7:54 am

Tak jsem hledal a našel.Strážní domek od Šikulů je vlastně upravená stavba strážního domku LXXXVII/H nebo má k tomu blíže prostý strážní domek 4/H ze zrušené trati Ondrašov - Dvorce na Moravě.Našel jsem ještě něco co už možná na to málokdo mrkne.Lubomír má své stránky kubická parabola,to víme,ale jsou tam i poklady např.pěkně zpracovaný závorářský domek.
Lubomíre omlouvám se za zveřejnění.To je moje přesně mé kafé.
Přílohy
Závorařský domek.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 31 bře, 2013 9:19 am

Potřebujete dva strážní domky a záchodky Hevlín od šikulů,jedné závory (sekční promine ,nefunkční)návod od Lubomíra,mrknout na stránky Ostrama (viz Jeseník) a typový výkres.A jednu náhradní osobu,co bude váš projekt realizovat :wink: .
Přílohy
zastávka s ZS.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » ned 31 bře, 2013 6:22 pm

A tak vypadá idéa.Mechanické závory tam sice nevidíte,ale u vchodu ze služební místnosti je závorářská klika.
http://milanf.rajce.net/LOBEC_II
Přílohy
Idea zastávky.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » pon 01 dub, 2013 6:48 pm

Dnes byla mamina velmi hodná a šikovná :wink:
Přílohy
Budova služebny.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod radeksindy » pon 01 dub, 2013 8:13 pm

Trošku ti naruším domečkové vyprávění a podle slibu dodávám doplňující foto k mému pivovaru. Rozložil jsem to jen na zemi, protože jsem drátoval, ale je vidět současný stav. Vpravo bude vlastně jedna velká kulisa, sladovna, sklady ječmene, chmele atd. Mezi budovy bude odbočovat z vozové točny krátká kolej ke kotelně se skladem uhlí.

pivovar2.JPG

A ještě pro přehled plán. Trať lokálky prochází okrajem města, kde odbočuje vlečka pivovaru.

plan.jpg
plan.jpg (29.64 KiB) Zobrazeno 5493 krát

Jedním z požadavků bylo, aby to šlo zbalit do jediné bedny 100x50x50cm. Proto se vlastně jedná o dva moduly 100x50cm, z nichž jeden je podélně rozdělený a tvoří samotnou vlečku. Spojovací díl a díl s kusou kolejí ke kotelně jsou vytvořeny tak, aby se vešly dovnitř konstrukcí těchto modulů.

sestava.JPG
radeksindy

Příspěvekod milan ferdián » úte 02 dub, 2013 7:00 am

Dobrý Radku,koukám že délka vlečky skoro 2,5 m.Točna bude ruční ,to je jasné.Těšíme se na další pokračování.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Lubomír » úte 02 dub, 2013 9:01 am

Milan: Moc pěkné, pár dní se člověk nedívá na fórum a už je mimo mísu. Strážní domek na mých stránkách je typizovaná lokálková stavba, použítí na mém býv. kolejišti na trati ONWB je historicky zcela nesmyslné. Takovýchto hloupostí bych doporučil se vyhnout. Stavebnice od Šikulů má sice představovat domek, jehož reálný původ je mi zcela neznámý, ale jako zastávka na Tvém modulu vypadá dle obrázku velice přirozeně. Proč ne. Nástupiště bych ovšem volil jezdnoznačně sypané.

Radek S: proč tak úzké kolejiště, vždyť už nezbývá prostor ke ztvárnění náznaku okolí.

Rád bych ještě podotknul, že s firmou Šikulové nemám nic společného. Všechny domečky stavím ručně a zatím jsem se nepokoušel nic laserovat. Podobnost mých staveb s produkcí různých výrobců bude zřejmě čistě náhodná. Každopádně zvěřejňování výkresů na můj web příštích staveb budu velmi zvažovat.
Lubomír

Příspěvekod radeksindy » úte 02 dub, 2013 9:46 am

Radek S: proč tak úzké kolejiště, vždyť už nezbývá prostor ke ztvárnění náznaku okolí.

Sladovna, skladiště a další budovy tvoří blok, jehož velikost se stejně přesahuje prosotorové možnosti modulů. I kdybych to na tu stranu prodloužil o 50cm, tak tam nebude nic než střecha. Správně by tomu tak mělo být na druhé straně (až na malý dvůr), ale to by zase obsluha musela sahat mezi budovy. Navíc by pak zbyl pro modeláře jen pohled z ptačí perspektivy.

Když jsem hledal namět, tak jsem od začátku zcela jednoznačně mířil na vlečku v zástavbě. Některé pivovary měly vlečku někam ke skladu stojící na okraji, případně jdoucí přes dvůr nebo volný prostor. Ale část se mohla rozvinout jen na menší ploše, takže i večka vedla mezi budovami. Typický příklad je vlečka Gambrinusu, která byla prakticky celá v uličce mezi budovami (původně připojená přes točny). V jednom místě dokonce procházela budovou.
radeksindy

Příspěvekod milan ferdián » úte 02 dub, 2013 12:19 pm

Lubomíre ani moje budova neodpovídá reálné předloze.Snažil jsem se docílit aspoň předloze dle výkresu LXXXVII/H.Musím přiznat,že v tom N-ku to je fakt jde ztěžka.Každá chyba jde vidět výraznějíc než u větších modelových velikostí.Dnes byla stavba doomítána,ale jdou vidět stále spojovací mezery na omítkách.
http://milanf.rajce.net/LOBEC_II
Přílohy
Budova služebny v laku.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » stř 03 dub, 2013 4:02 pm

Někdy si říkám,za co :?:Bude ta pracnost vykoupena :?: Na originál střechu od šikulů jsem použil hřebeny eternitových tašek od model-scene.Nejtěžší je poslední horní řada.Musíte šípovitý tvar eternitu odřezat od nosného pásku a potom jak pa.. jednotlivé díly lepit.S dalším problémem ,který mě čeká bude krycí horní eternitová liště.Střecha není nabarvena a čeká mě ještě druhý díl :mrgreen:
Přílohy
Eternitová střecha.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 dub, 2013 6:09 pm

Usadili jsme střechy,připevnili okapy a přitloukli horní hřebenáče.
Přílohy
Budova služebny se střechou.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod rendo » čtv 04 dub, 2013 8:31 pm

Mino parada :!: ...len mi tie kominy nejako nesedia :?: co fukal vietor,ked murari stavali ich? :mrgreen:
rendo

Příspěvekod milan ferdián » pát 05 dub, 2013 6:09 am

rendo píše:Mino parada :!: ...len mi tie kominy nejako nesedia :?: co fukal vietor,ked murari stavali ich? :mrgreen:

Komíny jsou tam jen položeny :mrgreen:,střecha stále není nabarvena a díky...
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Moduly