radeksindy píše:Jak se to vezme. Na jednu stranu to je logické, protože samostatná vlečka se mohla vyplatit jen při větším obratu vozů a při určitém objemu výroby.
Hledal se kompromis.
radeksindy píše:Ale na druhou stranu nemusíš celý pivovar na modulech znázorňovat. Ve většině případů se jednalo o pár desítek metrů kolejí s 2-3 výhybkami - Protivín, Litovel, Braník, Žatec, Vratislavice, Strassmann atd.
To ano,většinou měly jen dvě koleje spojené na konci pro posunující lokomotivu.Například brněnský pivovar měl jen dvě kusé koleje.Na první kusé se přistavovali mateřské vozy a na druhé ložený uhlák.
radeksindy píše:Bohužel nemám novější fotku svého pivovaru, ale jenom na ukázku. Vzadu je lokálkový modul ze kterého odbočuje vlečka do Měšťanského pivovaru v Hrádku. Včetně traťové výhybky jsou použity 3ks a jedna vozová točna (odbočuje mezi budovy na ten trčící modul v popředí). Aby to nevypadalo jako pěst na oko, tak budovy (všechno polokulisy) musí navozovat atmosféru většího pivovaru, náznak skladu vpředu vlevo.
Tak to bude i u mne.Ta vizuální představa je je předlohou.
radeksindy píše: To co sis vybral ty je hezký, ale vlečku by tam nikdo nestavěl
Že je to mini pivovar venkovského typu,to je mi jasné,ale měl jsem stanovené tyto podmínky.
1)vlečka pivovaru jen na jeden samostatný modul (již jsem vyléčen z mega projektů)
2)délka jen 90,0 cm
3)V případě nutnosti,přeprava modulu jako spoluzavazadlo ve vlaku (když to vyjde bude FREMO PRAHA 2013)
4)dle podmínky 3,žádná elektronizace nebo el.přestavníky (nutnost ovládacího pultu,zdroje)
5)kolejiště pivovaru mohlo být klidně daleko jednodušší,ale to by vyžadovalo kupodivu dva díly modulu (zbytečné)
6)skloubit téma s daným kolejištěm.Já jsem zde sledoval oběh tři párů vlečkového vlaku s celkovým obratem denně 9 vozů lahvové piva/3 vozy se sudovým pivem/3 vozy ložené uhlím/1 vůz chmel/1 vůz sladu.František mi skrouhnul vozy o dvě třetiny.

radeksindy píše:Dneska už mám položené koleje, pokusím se udělat novější fotku.
Rádi se je všichni prohlédneme.I to foto pivovaru,co jsi zveřejnil je zajímavé.