Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký
cer.t píše:Zdar Marku,
moc pěkné, jen tak dál. Jen malou připomínku, snad jsem to nikde nepřehlédl, že to míníš udělat, ale chtělo by to dráty natřít...
TomBart píše:- u foto na skalku je vidět, že prosvítá škvíra mezi jednotlivými sádrovými odlitky. Možná bych si toho normálně nevšim, ale fotka to hodně zvýraznila. Zkus to dotmelit a dosypat štěrkem.
TomBart píše:- potom se mi zdá poměrně častý problém, že je sice vidět skála, ale není nikde okolo žádný vydrolený kámen nebo šutr.
TomBart píše:- no a při celkovém dojmu na tvoje dílo mi to návěstidlo od viessmana přijde jako mašinka Tomáš na kolejišti. Zkus udělat vlastní z leptu. Ty se svojí zkušeností to vzládneš levou zadní a bude tam vypadat mnohem, mnohem lépe.
marwin píše:S tim Viesmanem je to tezke, vzal jsem ho na milost. Zatim jsem nenasel zadny rozumny zpusob, jak udelat stozar se stupackama.
greenery píše:Nemělo by to být tak těžké, mosaznou trubku provrtáš skrz a provlečeš strunu 0,3mm skrz a máš oboustranně stupačku. Stačí zalepit, ani se nemusí letovat. I to zploštění stupačky na konci by šlo udělat - na tenké plátky nakrájet pilkou nebo kotoučkem mosaznou trubičku o co nejmenším vnitřním průměru, navléci na stupačku a zalepit. Nebo zkusit nakrájet tenoučkou bužírku (zesílení stupačky u stožáru). Ale je to titěrné, to je pravda.
cer.t píše:No možná spíš šedo-černo-rezavé, viz zde http://img8.rajce.idnes.cz/d0803/4/4311 ... 8.2005.jpg
marwin píše:greenery píše:Nemělo by to být tak těžké, mosaznou trubku provrtáš skrz a provlečeš strunu 0,3mm skrz a máš oboustranně stupačku. Stačí zalepit, ani se nemusí letovat. I to zploštění stupačky na konci by šlo udělat - na tenké plátky nakrájet pilkou nebo kotoučkem mosaznou trubičku o co nejmenším vnitřním průměru, navléci na stupačku a zalepit. Nebo zkusit nakrájet tenoučkou bužírku (zesílení stupačky u stožáru). Ale je to titěrné, to je pravda.
Vrtat 1mm trubicku 0,3 vrtackem, aby byly vsechny diry v ose, jen tak nepujde. Bude na to treba pripravek, do ktereho se chytne trubicka a budou v nem dirky na vedeni vrtacku. Taky je problem v tom, ze kdyz budou stupacky skrz, tak zas vnitrkem stozaru neprotahnes dratky na osvetleni navestidla. Neresitelne to neni, ale v mych podminkach tezko realizovatelne.
Dalsi alternativa, je pouzit fintu, kterou pouziva Radek malina na svych AZD navestidlech, stupacky se nechaji vyleptat s pomocnym stromeckem, pripaji se na stozar a stromecek se odstrihne. Nevyhoda je, ze stupacky jsou pak hranate a ne kulate:).
MirekTT píše:Kupříkladu do téčka zmenšené stupačky nejsou rozumě vyrobitelné
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků