Loket - modulova stanice

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Loket - modulova stanice

Příspěvekod marwin » stř 13 bře, 2013 9:35 am

Vcera jsem udelal par fotek Lokte. Novinky: dodelal jsem dotahovak vjezdoveho navestidla, sestavil jsem kulny od Nocha a rozmistil jsem je na budouci zahradky.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

EDIT: Upravil jsem na fotkach vyvazeni bile, predtim to slo dost do zluta, tak snad ted barvy jsou o neco vernejsi.
Naposledy upravil marwin dne stř 13 bře, 2013 4:30 pm, celkově upraveno 2
marwin

Příspěvekod marwin » stř 13 bře, 2013 10:02 am

Jeste detail dotahovaku
Obrázek
marwin

Příspěvekod chameleon » stř 13 bře, 2013 12:00 pm

nádhera!
chameleon

Příspěvekod radekkrupka » stř 13 bře, 2013 12:28 pm

Úžasné!!!

Jenom mě napadá - kolik transportů a modulových setkání to přežije? :) Vím, jak vypadají některé moduly Zababova po pár letech...
radekkrupka

Příspěvekod marwin » stř 13 bře, 2013 1:38 pm

Diky.
Ja osobne vidim nekolik nebezpeci pro modul, je to prevoz a sestavovani na sekani a hlavne lidi, kteri se okolo nej behem setkani pohybuji. Snazim se moduly delat co nejvic blbuvzdorny. Napriklad na prvni pohled choulostive dratovody by mely neco vydrzet, kladky jsou z mosazi na ocelovem dratu, drat je z gumy, dotahovak celkem robustni lept, zabradli delam z mosaznych profilu...
Detaily od JM detail jsou pekne, ale treba u sloupu konzole s izolatory z papiru moc dlouho neprezijou, asi si je necham vyrezat z plastu. Take detaily na domech jsou dost choulostive.
Dalsi velky problem je prach, ktery moduly hodne degraduje, ale proti tomu se da bojovat vysavanim.
Proste udrzet modul koukatelny je vecny boj. Uvidime, jak se bude darit, ale zase bych se toho nebal, z Frema znam nekolik stanic, ktere uz toho dost pamatuji a porad jsou nadherne.
marwin

Příspěvekod radekkrupka » stř 13 bře, 2013 2:09 pm

marwin píše:Uvidime, jak se bude darit, ale zase bych se toho nebal, z Frema znam nekolik stanic, ktere uz toho dost pamatuji a porad jsou nadherne.

Otázka je, kolik práce je jim věnováno "mezi setkáními" :) Přeju, ať modul vydrží co nejvíce...
radekkrupka

Příspěvekod marwin » stř 13 bře, 2013 2:45 pm

radekkrupka píše:Otázka je, kolik práce je jim věnováno "mezi setkáními" :) Přeju, ať modul vydrží co nejvíce...

Diky,
jojo, jako se vsim, kdyz na to clovek kasle, tak to podle toho vypada.
marwin

Příspěvekod cipisekmp » stř 13 bře, 2013 4:05 pm

Ahoj, pekna prace, myslim ze se bude v Hluku na co koukat. Nez se priblizim s Raholcem k podobnemu vysledku, tak budu met fusa po kolena. Ahoj Cipisekmp
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod marwin » stř 13 bře, 2013 4:29 pm

cipisekmp píše:Ahoj, pekna prace, myslim ze se bude v Hluku na co koukat. Nez se priblizim s Raholcem k podobnemu vysledku, tak budu met fusa po kolena. Ahoj Cipisekmp

Ahoj,
me to taky nejde moc rychle. Uz na Lokti delam skoro 4 roky, takze zadna zavratna rychlost. Nemam dost odvahy se sam poustet do neceho vetsiho, proto obdivuji kazdeho, kdo do toho jde a dari se mu. Drzim palce at chut vydrzi a Raholec roste do krasy. Taky se tesim do Hluku, kde uvidim konecne nazivo stanice Slovacka a kluku z Kuncicke sokolovny.
Marek
marwin

Příspěvekod Mcx » stř 13 bře, 2013 7:27 pm

Ahoj, nechci bránit výrobky JM jen proto, že se s ním znám, ale jen pár postřehů z odolnosti modulů. Odolnost detailů... sloupů, návěstidel... nespočívá v jejich pevnosti, ale pružnosti. Telefonní sloupy v Lipové jsou na okraji modulu ze strany, kde chodí obsluhy vlaků, no... po setkání jeden sloup měl ohnuté konzoly s izolátory,... jedno sáhnutí rukou a je zpět ve "tvaru" a trochu lepidla je stejně pevný jak byl, kdyby byl pevný - např plast, je ulomen a sloup se mění (což ale není žádná tragedie). Tato neštěstí způsobují rukávy - zejména krátké rukávy triček.
Už jsem v Lipové měnil sloup s osvětlením, sloup vydržel, odešlo osvětlení - přívody někde ve sloupu. Opravoval jsem ohnuté návěstidlo - od Dvořáčka - přežilo a není to na něm poznat, to asi Viessman nepřežije......
Holt, občas se něco přihodí, nedávno jsem si sám "naboural" malou výtopnu... no už je opravena...
Lepší je, když něco na dané věci "povolí".... myslet si, že když udělám zábradlí z mosazi tak přežije, tak to asi nebude, ta síla která je na něj při nehodě vyvolána obvykle přivede k destrukci celou "stavbu". Ze zkušenosti, lépe když "prdne" něco menšího.
Jinak drátovody používají Poláci už delší dobu a bez nehody. Tam bych problém neviděl. Problémem jsou "vyšší" věci.
Mcx

Příspěvekod MirekTT » stř 13 bře, 2013 7:43 pm

OT:
Mcx píše:....způsobují rukávy - zejména krátké rukávy triček....

Hm, zajímavý postřeh, díky.
My jsme se v Brně doposud báli jen vytahaných svetrů, ale asi to bude tím, že jsme zatím moc nevzešli nad povrch modulů. Většina z nás by toto nebezpečí patrně začla objevovat letos. Alespoň máme čemu předcházet :wink:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Mcx » stř 13 bře, 2013 8:16 pm

Ahoj, ty krátké rukávy - samozřejmě jen pokud jsou aspoň trochu volné (a to jsou skoro vždy), ohrožují zejména sloupy, osvětlení, návěstidla ve stanicích tam kde se manipuluje s vozy - odvěšuje, přivěšuje a je nutné k vozidlům natáhnout ruku. Např. vjezdová návěstidla ohrožena obsluhami nejsou, tam jen pozor montáž, demontáž a přeprava modulů.
Sám jsem už rukávem v Lipová bral telefonní sloupy doma taky :)
Mcx

Příspěvekod carodej » čtv 14 bře, 2013 4:13 am

MirekTT píše:OT:
Mcx píše:....způsobují rukávy - zejména krátké rukávy triček....
... My jsme se v Brně doposud báli jen vytahaných svetrů, ale asi to bude tím, že jsme zatím moc nevzešli nad povrch modulů. ... :wink:

Ale Mirku oni jezdí na 1300mm , tam jsou ty trička ve výši modulu. To u nás na 1000mm trička nehrozí, spíše ty plandající rukávy a lokty moc "aktivních" návštěvníku.
TT (z analogu už digitál... ) a šilhání po N ... +malé automodely ...
carodej

Příspěvekod marwin » čtv 14 bře, 2013 8:05 am

Mcx píše:Odolnost detailů... sloupů, návěstidel... nespočívá v jejich pevnosti, ale pružnosti.

S tim souhlasim.
Mcx píše:Telefonní sloupy v Lipové jsou na okraji modulu ze strany, kde chodí obsluhy vlaků, no... po setkání jeden sloup měl ohnuté konzoly s izolátory,... jedno sáhnutí rukou a je zpět ve "tvaru" a trochu lepidla je stejně pevný jak byl, kdyby byl pevný - např plast, je ulomen a sloup se mění (což ale není žádná tragedie).

No uz jsem si taky svoji sikovnosti ohnul izolatory, zavadil jsem o ne rukavem:) a videl jsem jak se papir pri ohnuti krabati. Pokud by konzole s izolatory byla plastova, tak by zapruzil nejen plast ale i dreveny sloup...
Mcx píše:Opravoval jsem ohnuté návěstidlo - od Dvořáčka - přežilo a není to na něm poznat, to asi Viessman nepřežije......

O Viessmana uz jsem taky jednou pekne brknul a prezil to, je celkem pruzny.
Mcx píše:myslet si, že když udělám zábradlí z mosazi tak přežije, tak to asi nebude, ta síla která je na něj při nehodě vyvolána obvykle přivede k destrukci celou "stavbu". Ze zkušenosti, lépe když "prdne" něco menšího.

Ohledne zabradli z mosazi. Mosaz jsem volil ze dvou duvodu. 1) takhle maly profil L proste z plastu nesezenes 2) videl jsem dost zabradli z plastu, ktere byly zlamane a uz tezko opravitelne bez viditelnych stop. Pokud se nekdo opre o mosazne zabradli, tak to se prohne a jde jeste zpatky narovnat.
Mcx píše:Jinak drátovody používají Poláci už delší dobu a bez nehody. Tam bych problém neviděl.

taky doufam:)
marwin

Příspěvekod cer.t » čtv 14 bře, 2013 8:13 pm

Zdar Marku,
moc pěkné, jen tak dál. Jen malou připomínku, snad jsem to nikde nepřehlédl, že to míníš udělat, ale chtělo by to dráty natřít... ;)
cer.t

PředchozíDalší

Zpět na Moduly