Zamračená v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Zamračená v H0 od MTB

Příspěvekod Ešus » čtv 03 led, 2013 8:08 pm

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak mám rozdělat kryt podvozku, abych tam namontoval bandážované dvojkolí. Podle návodu vím, kde bych měl západky asi tak hledat, ale nevím kde přesně jsou a co přesně s nimi mám udělat. Děkuji za odpověď.

Jinak model mohu jen doporučit, hlavně díky jízdním vlastnostem. Velice se mi zamlouvá opravdu nízká nejnižší rychlost, klidný a tichý chod a posunovací režim, kdy se max. rychlost sníží, a tak je možné ovládat model citlivěji. Jediné, co by se dalo vylepšit, jsou doplňky. Většinou vůbec nepasují do připravených děr. A vůbec jsem nepochopil to, že k modelu byl v pytlíčku přiložen jen JEDEN děrovaný pluh :lol: . Ale mně to může být jedno, já bych si je tam stejně nechtěl dát :D .
Ešus

Příspěvekod kubulak » čtv 03 led, 2013 8:26 pm

Jeden derovany pluh je tam proto, ze vetsina lidi pripoji za masinu par vagonu a vytvori tak cosi jako vlak, a s tim jezdi furt dokola (jedno zda po ovalu, nebo pres vratne smycky), takze na celni stranu daji derovany pluh, tim padem to vypada modeloveji, a na druhe strane nechaji pluh s dirou pro kinematiku..
Ja osobne taky patrim k tem, co by uvitali derovany pluh s dirou umoznujici pohyb kinematiky, a na obou stranach..
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod TomBart » pát 04 led, 2013 7:54 am

kubulak píše:Jeden derovany pluh je tam proto, ze vetsina lidi pripoji za masinu par vagonu a vytvori tak cosi jako vlak, a s tim jezdi furt dokola (jedno zda po ovalu, nebo pres vratne smycky), takze na celni stranu daji derovany pluh, tim padem to vypada modeloveji, a na druhe strane nechaji pluh s dirou pro kinematiku..
Ja osobne taky patrim k tem, co by uvitali derovany pluh s dirou umoznujici pohyb kinematiky, a na obou stranach..

No, ale není problém si díru upravit tak, aby byl umožněn minimální pohyb kinematiky. Takto jsme jeden kousek upravili a jezdili na výstavách. bez problému oblouk R 400. U R 365 se to už vytrhávalo od Os vozů, ale to by stačilo jen trochu připilovat.
TomBart

Příspěvekod mlha » pát 04 led, 2013 10:12 am

Omlouvám se,že píšu do vlákna pro barču MTB,ale nedá mě to.Mám barču Roco,u mašiny jsou v příbalu dva plné pluhy,ty jsem rovnou nasadil a k nim leptané spřáhla od Tomka Malkowského,mašina prošla zkouškou na modulišti Ostrama,bez problémů.Myslím si,že toto řešení by vyhovovalo i pro barču MTB.
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Houmr » pát 04 led, 2013 11:43 am

Ešus píše:Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak mám rozdělat kryt podvozku, abych tam namontoval bandážované dvojkolí. Podle návodu vím, kde bych měl západky asi tak hledat, ale nevím kde přesně jsou a co přesně s nimi mám udělat. Děkuji za odpověď.

Já nejprve odstranil boční díly masek podvozku ty tedy drží fest a pak stačí malinký šroubováček zastrčit opatrně odspodu do místa kde je podvozek secvaknutý do sebe a trošku silou odchlípnout zámeček, pak už z podvovku jde sundat deklík kryjící ozubení a držící dvojkolí. Mě nevodilo přední dvojkolí, musel jsem trošku více napružit plíšky.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod radula63 » pát 04 led, 2013 3:17 pm

Masky podvozku není třeba sundavat. Na zámky se dostanete tenkým šroubováčkem i bez demontáže masek. Pokud je mašina bezzávěsková, tak tuto operaci (výměnu dvojkolí) lze lehce udělat i bez demontáže pojezdu z kastle. Pokud je závěsková, tak doporučuji kastli sundat (závěsky budou dost překážet).
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod TomBart » čtv 21 úno, 2013 9:18 pm

Tuning albín MTB HO
© kajin
Přílohy
P2211268.JPG
P2211267.JPG
P2211266.JPG
TomBart

Příspěvekod t6791225 » čtv 21 úno, 2013 9:35 pm

Moc pěkná práce, takhle by to mělo vypadat z výroby... Přitom stačí tak málo...
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod TTmili » čtv 21 úno, 2013 10:06 pm

Vím, budu za hnidopicha a kdesi cosi, stejně tak vím že kritizovat umí každý, ale nedá mi to. Copak nějaká bardotka měla přípravu pro automatické spřahlo. Tuším že poprvé se příprava na automatické spřahlo objevila na rámu 13-tého brejlovce. A u bardotek nebyla tuším vůbec na zádné, takže velký plech kryjící díru a pojímající hák se šroubovkou je pro bardotku blbost. Ale třeba se pletu, nevím.

Jinak pěkná čistá práce, sám albína mám, ale jen kvůli barevné kombinaci, ne pro úpravy (ač by se dělali dobře).
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod vvitty » čtv 21 úno, 2013 11:33 pm

Pekna prace :)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod George V. » pát 22 úno, 2013 4:58 am

TTmili píše:Vím, budu za hnidopicha a kdesi cosi, stejně tak vím že kritizovat umí každý, ale nedá mi to. Copak nějaká bardotka měla přípravu pro automatické spřahlo. Tuším že poprvé se příprava na automatické spřahlo objevila na rámu 13-tého brejlovce. A u bardotek nebyla tuším vůbec na zádné, takže velký plech kryjící díru a pojímající hák se šroubovkou je pro bardotku blbost. Ale třeba se pletu, nevím.

...jsem stejného názoru, také o žádné takové nevím.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod TomBart » pát 22 úno, 2013 6:15 am

pánové, doplňte si znalosti. Tak mimo zase nejsem abych tam dal šachtu aniž bych věděl co dělám.........
....takže, kvíz, kterápak to asi bude zamračená, co? ........velká nápověda: ke konci provozu měla atypický nátěr, ale nebyla jediná
TomBart

Příspěvekod George V. » pát 22 úno, 2013 7:30 am

...mohlo by být blíže specifikováno období, kdy dojezdila (a ještě, jestli to byla 749 nebo 751)?

P.S. Pokud to ještě nemáš stříknutý, tak bych doporučil zabrousit "okapy" na čelech střech kabin (pokud se tedy opravdu jedná o II. serii :) )
George V.

Příspěvekod TomBart » pát 22 úno, 2013 8:37 am

dojezdila jako jedna z posledních, tedy možná uplně poslední v tom nátěru. 751, protože žádná 749 ten plech myslím neměla :D

stříknutý to ještě není, ještě to není připravené. dal jsem to sem jenom kvuli těm leptům
TomBart

Příspěvekod George V. » pát 22 úno, 2013 8:51 am

...že by to byla 751.089? To je ale 1. serie, takže jiná madla a dva vzduchojemy!!!

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/751667.jpg
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)