Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Jak se těšíte na zamračenou MTB?

TT nedělám, jen rád klikám ankety.
25
11%
TT dělám, ale zamračené jsou mimo obor mého zájmu.
11
5%
Půjdu do každé mutace.
4
2%
Alespoň jednu si koupím.
111
48%
Počkám jak bude vypadat.
33
14%
Počkám na zamračenou od Kuehna, i kdybych měl čekat 10 let.
40
17%
Nevím, neumím se vyjádřit.
5
2%

Celkem hlasů : 229

Re: Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Příspěvekod George V. » čtv 24 led, 2013 10:55 am

Co je míněno tím "drahý dekoder PLUX16"? Myslím, že většina "digitálistů" si svoji barču osadí zvukovým dekodérem, kde je PLUX16 mnohem vhodnější, obzvláště pokud máš "integrovaný" reprák. Takto byl ten model koncipován. Pro běžného uživatele je to mnohem pohodlnější. Nasadím do patice a jezdím (a vrčím a houkám :) ).
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod vvitty » čtv 24 led, 2013 11:21 am

- ZIMO dekoder bez zvuku stoji 700.-, coz je srovnatelne s ostatnimi vyrobci (tehoz rozmeru, neberu Lenz Silver 21 za 500, ktery se do modelu nevejde).
- Lenz dela Plux12 dekoder za 600.-, ktery lze take pouzit.
- jednoduche osazeni dekoderu a pripadny prechod na zvuk, nehlede na kompatibilitu s H0 modely (lze pouzit stejny dekoder)

Oproti Kuhn dekoderu za 550,- to neni velky rozdil. Nezamenovat za zvukove ZIMO, ktere je nekde mezi 2-2.5 tisici.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod George V. » čtv 24 led, 2013 11:28 am

...nehledě na jednu "fičurku", kterou mám "v ceně", a to nezávislé ovládání koncových světel, což v TT není ani zdaleka běžné...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod jakdus » pát 01 úno, 2013 6:17 pm

Zdravím mám dotaz koupil jsem 7419019 Od MTB červenomodrobílá barča. Jezdí,ale pomalu když dlouho stojí 5 min :roll: tak se skoro nerozjede. Jezdím v analog na kolejích TIllig s podložím regulátor pulsní malý PIKO. Ostatní loko žádné problémy nemají. Takže dotaz zda se tím někdo setkal jestli stačí rozjezdit počkat nebo reklamovat. Nebo jestli mi někdo odpoví jak má jezdit rychle , mám brejle od Kuehna ten jezdí úplně jinak.
Opět znovu tentokrát na kolejích s podložím a jako vždy TT. Hraju si se syny,složitosti potom.
jakdus

Příspěvekod Trainmaniak » pát 01 úno, 2013 7:16 pm

Jakdus: Jak moc pomalu? Bylo by možno udat nějakou vzdálenost za nějaký čas? Mám doma půjčenou Barču od kamaráda, ta jezdí po zajetí při 12 V rychlostí 78 km/hod (necelých 18 cm/s).
Trainmaniak

Příspěvekod jakdus » pát 01 úno, 2013 8:28 pm

Občas už nejede vůbec pouze stojí svítí a něco v ní hodně drčí :| . Po přiložení napětí zespodu najednou se kola pomalu a rychleji a rychleji točí. :D Mi připadá že jeden podvozek nejde dobře jedna nápravá se při běhu kroutí. Jde na reklamaci nic řešit a zkoušet dál nebudu. :roll:
Opět znovu tentokrát na kolejích s podložím a jako vždy TT. Hraju si se syny,složitosti potom.
jakdus

Příspěvekod MIK0cz » pát 01 úno, 2013 9:18 pm

jakdus: Tak to je určitě vypadlá kardanka, já to měl taky tak. Stačí sundat kastli, kardanku nasadit a tradá, jede se dál. :wink:
MIK0cz

Příspěvekod Trainmaniak » sob 02 úno, 2013 9:01 am

Vložím aktuální informace k rychlosti Barči. Evidentně jí něco přes hodinu zajíždění nestačilo, po další zhruba hodině je rychlost k těm 95 km/h.
Trainmaniak

Příspěvekod jakdus » ned 03 úno, 2013 8:46 am

Takže lokomotiva vyměněna, perfektní komunikace přímo s výrobcem p. Báňou. Tahle jezdí pěkně, sice pomaleji. Ale jak říká p. Báňa ta rychlost odpovídá přibližně reálu. Je pravda, že jsem zvyklý z jiných lokomotiv a ty když řídí děti nebo je potřeba ,,dohnat jízdní řád,, tak letí nesmyslně jak raketa.
jakdus

Příspěvekod jakdus » ned 03 úno, 2013 12:23 pm

Takže jsem měřil novou lokomotivu po cca 1 hodině ježdění s menšími přestávkami. Jedním směrem cca 70 km/h. Druhým směrem 80 km/h. Snad se ještě rozjezdí na vyšší rychlost.
jakdus

Příspěvekod Trainmaniak » ned 03 úno, 2013 3:37 pm

jakdus píše:Takže jsem měřil novou lokomotivu po cca 1 hodině ježdění s menšími přestávkami. Jedním směrem cca 70 km/h. Druhým směrem 80 km/h. Snad se ještě rozjezdí na vyšší rychlost.

Tak jí dej ještě uza uši. Evidentně chce víc než hoďku.
Trainmaniak

Příspěvekod jakdus » pát 08 úno, 2013 7:39 pm

Jo za uši jsem ji dal :) po 30 min jízdy, v ní po zastavení na cca 5 minut a při rozjezdu začíná něco drčet a pak to ztichne :x . Ale pouze jedním směrem (střešní ventilátory vpřed) :roll: . A navíc když ona se rozjíždí tak žádná jiná lokomotiva se skoro nerozjede, protože to pulsní zdroj PIKO prostě neutáhne :( :( . Až po chvíli mohou jezdit 2-3 lokotky. To u žádné jné není.Mám ještě od Roco, Piko, Mehano, Tillig. Jenom u téhle od MTB. Půjde na reklamaci, za ty peníze musí jezdit jinak :evil: .
jakdus

Příspěvekod MIK0cz » pát 08 úno, 2013 8:12 pm

jakdus: Ty šílený zvuky mi to dělalo taky. Ale zajela se. Pouštěl jsem jí po tilligáckým oválku dokola na různý napětí, až to přestalo. Ale je fakt, že proti ní je Brejlovec od Roca úplná symfonie :wink:
MIK0cz

Příspěvekod jakdus » čtv 14 úno, 2013 4:26 pm

Tímto věc vyřešena, model zamračené vrácen. Neuvěřitelná perfektní komunikace s e-shop EC Model. Tímto chválím do nebes, nejenže pěkné ceny, ale i perfektní komunikace.
jakdus

Příspěvekod BaWiS » čtv 14 úno, 2013 10:18 pm

No já mam bardotku od listopadu a předtím jsem ji chvilku projel, jestli jezdí a ok, teď ale o víkendu jsme testovali průjezdnost modulů a po chvilce mi začala přeskakovat v jednom směru, asik uvolněné převody v podvozku, takže ide na reklamaci, škoda, bo to je otrava, ale stává se, takže se těším až mi přijde opravená :D
Kunčická garáž
BaWiS

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)