Mám pár všetečných dotazů k té 310.0. Mám ji rozestavěnou, o pár stránek dříve jsem posílal obrázek převodovky s motorem.
Do kotle se vejde motor s max. průměrem 10mm. Takový motor bude kolem 12000 ot. za minutu točit, takže by to chtělo převodovku minimálně nějakých 1:30. Z obrázku to vypadá na přímý převod šnek/pastorek na ose. Ale při modulu 0,3 vychází vnější průměr pastorku 9,6mm. Průměr kol je asi 10,6mm, takže se sice vejde, ale žádný zázrak. Navíc je to podle mne pro takovou mašinku na hranici, spíše by to chtělo ještě zpomalit. Mashima 1015 točí podle papírů 16000, takže bude potřeba asi 1:40 možnáv víc. To už bez modulu M0,2 nejde, a tady se nejsem jistý jak přesně lze v této pozici uložit motor pomocí leptů. Nevím jestli se větší (a tedy pomalejší) motor vejde se setrvačníkem. Jak to tedy bude u tvého modelu?
Jak už jsem posílal, volil jsem vícestupňovou převodovku s modulem M0,2, motor vodorovně v kotli. Lepty už částečně mám, bohužel mi chybí malé ložisko pro 2mm osu. Našel jsem v Anglii jediného dodavatele (
http://www.highlevelkits.co.uk/), bohužel platba jen kartou offline. Takže zatím čekám jestli se nepodaří vyrobit tady, ale zatím bez úspěchu.