Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod mikerichter » pon 28 led, 2013 3:05 pm

24610016_5_j12at23.jpg
7171.jpg
Než plky lépe napoví obrázky, co je zmenšená zamračená a co karikatura.
mikerichter

Příspěvekod Hanysek » pon 28 led, 2013 3:17 pm

Z těch Vašich obrázků je to více než patrné, leč každý to asi vidíme jinak. Ale to už jsme tu probírali několikrát.
Hanysek

Příspěvekod martin tichý » pon 28 led, 2013 3:48 pm

...takto se to nedá posuzovat, proporce lokomotivy na fotce se mění s použitým objektivem (jeho ohniskovou vzdáleností), roli hraje i úhel záběru... tedy mi nepřijde výše uvedené porovnání příiš objektivní,..ale dost o tom, každý má možnost si sám vybrat...
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod Hanysek » pon 28 led, 2013 3:54 pm

Jenže je těžké chyby přehlédnout, když o nich vím :D . Ty fotky neberu jako srovnávací, ale zrovna proporční chyby modelu od Roca to pěkně vypíchlo.
Hanysek

Příspěvekod greenery » pon 28 led, 2013 4:13 pm

mikerichter píše:......Mimochodem jste první člověk, od kterého se dozvídám, že by v případě kritiky své práce své podnikání zabalil, namísto toho, aby případné nedostatky odstranil a lépe konkuroval v tržním hospodářství.

.... netvrdím, že zabalím podnikání, psal jsem, že budu dělat kliky - zkrátka cesta menšího odporu. Reagoval jsem proto, že kritika stále téhož tu zaznívá ob 14 dní furt dokola, a jak je vidět z dalších příspěvků, věc jednoznačná není. Nechme p. Báňu, ať si to přebere. Jestli Vaše představa podnikání v tržním hospodářství spočívá v tom, že vyhodím formu za milion a kvůli korekci o 1 mm pořídím novou, tak já jsem asi fakt mimo. Jiná věc jsou údajné chyby v chystaných modelech, ale protože sám podnikám, nečiní mi problém pochopit, proč se ty chyby objevují. Nechci tím ale výrobce omlouvat.
Zakopejme ale prosím válečnou sekeru, reagoval jsem jen na tvrzení, že Roco je "mnohem lepším modelem". Myslím, že tam nepatří to slovo mnohem.
greenery

Příspěvekod Jacek » pon 28 led, 2013 4:15 pm

Měl jsem oba modely v ruce, oba mají své chyby. Ani jeden není dokonalý. Stejně tak oba mají něco lepší než ten druhý a ani o jednom bych neřekl, že je špatný.
Co mě však u MTB fascinuje, je neustálé opakování pořád stejných chyb. Navzdory kritice i objektivním názorům nebo poskytnutým fotografiím. Můžou tu lidi tisíckrát napsat, že loga na čelech jsou malá nebo že nesedí odstíny barev či nápisy, stejně se nic nezmění. Dalo by ještě brát, že tmavá modrá je na modelu světlá (749.018 odpovídá spíš 749.042), ale aby se tmavá modrá změnila ve světle šedou (749.257), to už je úplný kopanec. K tomu se pak ještě člověk dočte, že již nic dalšího nebude, lidi kafrají a nekupují a protože výrobce se urazil. Kdy už výrobce konečně pochopí, že ti uražení jsme my co tu mašinu chceme, ale tak jak vypadala :?: Nebo jsme snad všichni barvoslepí???
Jacek

Příspěvekod mikerichter » pon 28 led, 2013 5:07 pm

To greenery:
1 milimetr chyby mě tolik nezamrzí, abych o tom náruživě psal. Ostatně, kdyby tomu tak bylo, stěžoval bych si na okna bardotky Roco, také na to, že má o milimetr tlustší střechu u reflektoru zepředu a že asi o milimetr není dodržená spojnice konec rámu a vršek kabiny pod střechou. Také část prsních partií je opravdu nepatrně odlišná, kvůli předním hranám v šikmém směru. Toto jsou zanedbatelné odchylky, které mému oku nijak zvlášť nenarušují dojem, že se jedná o věrně zachycenou zmenšeninu lokomotivy. Model MTB se ale liší mnohem větší měrou. Například střecha kabiny se z pohledu z boku začíná snižovat o asi centimetr dříve, než by měla a vzniká tak naprosto jiný tvar. Prsa lokomotivy jsou v místech "dekoltu" téměř vodorovná, což je naopak velká úhlová chyba a také to narušuje dojem, že se jedná o bardotku. A pak pluh je také trochu více mimo. Ostatní drobné chyby mi také tolik nevadí. Například ani zde není dodržena přímost spojnice konec rámu a vršek kabiny pod střechou a i ta střecha u reflektoru je narozdíl od Roca zase užší. Nicméně ty hlavní chyby, které zmiňuji, jsou značné a proto jsem použil ve srovnání modelů slovo mnohem, které vy byste vynechal. Jinak válčit nechci, ale byl bych rád, kdyby se MTB poučilo, protože tyto tvarové odchylky se vyskytují u všech modelů této firmy. Chtělo by to volit správné technické výkresy a pořádně podle nich zhotovit 3D v CADu a je po problémech o kterých mluvím. Ve vlákně o kocourovi se o tom také bavíme a jeden kolega diskutér to tam pěkně vysvětlil. Co se tvarů týče, stačí mít jen správné výkresy a nepodělat následně jejich přenesení do CADu.
mikerichter

Příspěvekod mikerichter » pon 28 led, 2013 5:17 pm

To Jacek:
Já si myslím, jestli to náhodou není tím, že výrobce toho chce v relativně malém časovém úseku nadmíru stihnout, proto ty chyby. A myslím, že se to týká i chyb, o kterých píši já. Podívejte se, co už MTB během své existence stihlo. TT: brejlovec a bardotka HO: bardotka + za chvíli kulatá bardotka, kocour a hektor. A v tom různé verze od každého. Podle mě by bylo lepší dělat věci pomaleji a pořádně.
mikerichter

Příspěvekod TTmili » pon 28 led, 2013 7:58 pm

No nedá mi to si nerýpnout. Jistě jste si všichni všimli že tu probíhá (už hezkou řádku týdnů) obdobná diskuze jako u nás v TT. A já se ptám, kde jsou ty silácké řeči o tom že by se na vás H0káře měl výrobce vyprdnou a hysterické výlevy o tom jak jste všichni nevděční a podobně :?: Na nikoho tím neútočím, jen tím chci říct že evidentně je tady jakási zaujatost ve prospěch mastodontího měřítka, a díky tomu jsou tady diskuze na téma "Nepřesnosti modelů a jejich laků" naprosto přehlíženy. Kdežto u nás v TT nám to bylo okamžitě vytknuto.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Jacek » pon 28 led, 2013 8:12 pm

TTmili:
přesně tak
Jacek

Příspěvekod mikerichter » pon 28 led, 2013 8:23 pm

Měřítko neměřítko, když je něco blbě, kritiku si to zaslouží bez rozdílů. A jestli je tu někdo zaujatý? Toho jsem si všiml, ale týká se to spíš značek, než měřítek. Ale je pravda, že jsem čekal, že na mě nějaký "fanatik" ostře zaútočí, jako u vás v téčku, že si vůbec dovoluji upozorňovat na chyby našeho glorifikovaného výrobce.
mikerichter

Příspěvekod Hanysek » pon 28 led, 2013 8:47 pm

Zveličování chyb jednoho modelu, a přehlížení chyb u modelu druhého, rozhodně není nestranné, takže s tím fanatikem bych zacházel velmi opatrně :!:
Hanysek

Příspěvekod mikerichter » pon 28 led, 2013 9:02 pm

Tak mi napište, které chyby u Roco jsem přehlédl. Ty nejzásadnější jsem vyjmenoval a nejsou to chyby nějak velké. A které jsem u MTB zveličil? Viděl jste ten model vůbec? Víte jak vypadá například střecha kabiny strojvedoucího bardotky z boku? To nejsou milimetry, to je úplně jiný tvar. Alespoň tedy v duchu objektivity napište podobně zásadní chybu u modelu Roco, já ji teda nevidím, tak mi pomozte.
mikerichter

Příspěvekod Hanysek » pon 28 led, 2013 9:40 pm

Nepřehlédl jste asi žádnou, jen jim nekladete adekvátní důraz. Když si najdete mé starší příspěvky, tak u jednoho je i fotka. Tu porovnejte s modelem. Můžete si i změřit jednotlivé úhly přechodů na čele Vašeho modelu. Jen se obávám, že to buď neuvidíte, anebo nepřiznáte (neboť sám píšete, že to nejsou chyby nějak velké, a po přečtení některých Vašich příspěvků, kde pějete oslavné ódy na Roco si opravdu nedělám žádné iluze o nestrannosti). Je-li pro Vás připláclá střecha velká chyba, pak ten předek je pro mne chyba kardinální, protože takhle Zamračená opravdu nevypadá. I přesto zůstávám při zemi a nedovolím si tvrdit, že model MTB je mnohem lepším modelem.
Hanysek

Příspěvekod Rudolf » pon 28 led, 2013 9:58 pm

Ukončete diskuzi na téma kvalita/nekvalita/srovnání Roco/MTB dnes do 24.00 !

Děkuji,

Admin
Rudolf

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)