Držím se stále plánu segmentového kolejiště. Avšak, jak jsem zde již prezentoval, chci stavět žst. Luhačovice jako modul. Takže budu muset být schopný tento modul propojit s kolejištěm. Plány jsou stále ve fázi plánování, ale jedna věc se pohla. Upravil jsem si v pokoji rozložení nábytku tak, že na složené segmentové kolejiště mám více prostoru. Nákres počítá s nějakou rezervou okolo, ale není toho moc. Já počítám, že se obklopím segmenty a nikdo mě odtud nedostane

. Jsou jasné dva rozměry:
a) Luhačovice - 200 x 40 cm. Uvažuji, jestli neprotáhnout stanici od kraje po kraj. Vím, že bych tím vlastně nedodržel měřítko 1:1 (ve zmenšení 1:120 samozřejmě

), ale zas by stanice byla využitelná i jako průjezdná a delší koleje taky nejsou na škodu. Všechny koleje by se protáhly asi o 20 cm. Při potřebě užití jako koncové stanice použiju cca 20 cm dioráma šturcu, na které se chystám v nejbližší době.
b) "Pozůstatky" z kolejiště a to dva rámy 200 x 60 cm. Jeden mám již připravený. Inspiroval jsem se technologií Mirka TT, tedy použil jsem spojení dřevěnými kolíky. Touto technologií chci pokračovat i dále. Na druhém rámu ale zatím nepracuji, jelikož nevím, jestli nebudu kvůli smyčce nucen udělat rozšíření.
Smyčka by mohla být i samostaný prvek, popř. s odstavnými kolejemi jako SN. Taktéž trať mezi segmenty může být jako samostatné prvky, u kterých bych rád použil jakousi variabilitu (domácí moduly - i když této se těžko dosahuje, nechci se jí tedy držet striktně). Nebo zde existuje možnost postavit trať na stávajících panelech, ale pak mi nevychází slušná výška kolejí nad SN, pokud bych chtěl kolejiště byť jen na dvě patra.
Berte můj text jako výsledek mého dlouhodobého přemýšlení o projektu, ale rozhodně ne jako závěrečné slovo. Spíše jsem chtěl naznačit směr, kterým se chci vydat. Ten se tedy nemění, ale třeba výše zmíněné upravení prostor pro provozní kolejiště jej usměrňuje. Jo, ten prostor chcete vidět?
http://suvis754.rajce.idnes.cz/stavba_s ... ostoru.jpg