ALBÍNI od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: ALBÍNI od MTB

Příspěvekod JBr » čtv 10 led, 2013 11:11 am

Tomáš píše:Momentálně stojím před problémem kdo mi vyrobí obtisky na čela 3022 a 3143

Pokud jde jen o tohle, tak na to ti staci na laserovce natistene obtisky na pruhledny obtiskac (v podstate tam nepotrebujes podtisk). Takze tak 20 minut na nakresleni v Inkscape (pesimisticky odhad) a realne naklady na vytisteni tak do 10 korun. Pokud mi dodas nejake rozumne podklady (fotky) a nebudes to chtit mit druhy den hotove, tak se muzeme domluvit a rozhodne te to vyjde na zlomkovou cenu tisku na Alpsce nebo sitotisku.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » čtv 10 led, 2013 11:32 am

JBr pokud to budeš dělat tak prosím taky když už tak už díky :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod vvitty » čtv 10 led, 2013 11:45 am

Jacek: dík za info, zřejmě už výrobce započítal množství "servisních oprav" na Alpsku. 8)
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Jacek » čtv 10 led, 2013 12:00 pm

vvitty píše:Jacek: dík za info, zřejmě už výrobce započítal množství "servisních oprav" na Alpsku. 8)

Ano. Jinak s tím zájmem je to obecně horší bez ohledu na ceny. O obtiscích jsem před časem stvořil celé stránky http://obtisky.jacek-modely.cz/ jenže zájem je nulový. A když někdo něco chce na té Alpsce, tak zpravidla jen nějaké jedno malé logo nebo nápis. Jeden modelář chtěl třeba dva nápisy VB na jeden model žigulíka v TT :D
Jacek

Příspěvekod Jeňa Sova » čtv 10 led, 2013 6:00 pm

Jacek píše:...Tady ukázka berty. Je tu však omezení v barvách, jsou jen základní odstíny.
Obrázek

Tohle bych zrovna využil, ale v H0. Kdyby to bylo možné zvětšit a kluci by si nějaké obtisky nechali tisknout, tak se se dvěma sadama na T478.1002 klidně přidám.
Jeňa Sova

Příspěvekod petr.klems » čtv 10 led, 2013 7:55 pm

Jestli by bylo možné to zvětšení na velikost H0, tak i já si klidně dvě sady obtisků T478.1002 vemu. A to opravdu určitě na 101%.
petr.klems

Příspěvekod Tomáš » čtv 10 led, 2013 8:46 pm

Tak řekl bych, že je rozhodnuto.
Kosočtverec na 3143 = nechám vyrobit na plotteru šablonu. Ideálně pokud se mi to podaří nechat vyrazit přímo na pásku tamyia. šablona se nalepí na čelo a stříkne vagonovou zelenou a pak nakonec se dodá obtisk hvězdičky.

Hokejky na 3022 = jsem rozhodnut využít nabídky JBr.na průsvitný papír se vytisknou ty hokejky. Formát průsvitného papíru by měl být přes celé čelo, ode skla po rám a od obliny z boku po oblinu na druhé straně.
Za zmínku stojí i to, že pokud porovnáme tento symbol na čele 1 a čele 2, má pokaždé jinou velikost i jiný tvar. Je vidět, že to skutečně byla lidová tvořivost a nijak se s tím ne...li :D

Takže pokusím se oba znaky nakreslit a zakótovat pak se domluvíme dál. Kámoš od plotteru se nabídl, že by to i nakreslil do žádané podoby.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod radula63 » čtv 10 led, 2013 9:12 pm

..ADMINY prosím o odmazání (lze mi jen upravit, ne odmazat) děkuji
Naposledy upravil radula63 dne sob 12 led, 2013 2:45 pm, celkově upraveno 2
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Tomáš » čtv 10 led, 2013 9:47 pm

Tak jsem to zkoušel kreslit tužkou na čelo a u toho měřit. Reálně bych to viděl nějak takto. Pochopitelně debatujeme, takže to můžeme stále ladit. Síla linky 0,5-0,8mm. Barva je diskutabilní. V reálu by to mělo být zelený, asi vagónová zeleň, ale...
Přílohy
3022b.jpg
3022a.jpg
Tomáš

Příspěvekod JBr » čtv 10 led, 2013 9:59 pm

Tomáš píše:Síla linky 0,5-0,8mm.

Neblazni, to je mezi 6 a 9,6 cm na skutecny masine. Ta linka je silna max. jako madlo pod brejlema, spis tenci, takze na obtisku spis tak 0,15 mm.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Tomáš » pát 11 led, 2013 9:19 am

Vycházel jsem z té tužky, :D jasně nechám si poradit. :D jen aby to tam bylo vůbec vidět. :D Jinak barvu prej doladíte s TTmili. V reálu to je něco mezi zelenou vagónovou a černou. Já bych to viděl na světlejší černou. Protože když se ten obtisk nalepí na žlutej podklad může být černá barva šedá...nebo ne?
Tu žlutou bych viděl na : Žluť zinková ČSN 6226
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pát 11 led, 2013 10:11 am

Toto nechám vyrobit jako šablonu na plotteru.
Prosím o schválení rozměrů. Opět vycházím pouze s fotek a z kreslení na čumák modelu.
Přílohy
3143b.jpg
3143a.jpg
Tomáš

Příspěvekod Tomáš » pát 11 led, 2013 10:33 am

Ještě bych tu chtěl poznamenat ,proč jsem nakonec zamítl kompletní obtisk, tak jak je zde prezentován Jacekem.
Konzultoval jsem to z Petrem Zatřepálkem i dalšími experty a hrozí to, že nechytnete odstín barvy k tomu konkrétnímu obtisku. To hrozí i u té 1002. Ale chce to odzkoušet, jak se bude modrá míchat podle odstínu toho modrého obtisku. Stou žlutou to je nereálné. Takže průhledný obtiskový papír a na něj pouze "černý" znak bude pravá volba.
Tomáš

Příspěvekod JBr » pát 11 led, 2013 12:31 pm

Tomáš píše:Stou žlutou to je nereálné. Takže průhledný obtiskový papír a na něj pouze "černý" znak bude pravá volba.

S limitovanym vyberem barev, ktere vytisknes na Alpsce by ta celobarevna hvezda byla odstinove opravdu na nic. Maska je dobre reseni a cervenou hvezdu s bilym lemem bys teoreticky mohl pouzit z nejake sady v 1:144 pro kitare, obcas jsou k sehnani sady s ruznyma velikostma znaku. Jinak tisknout tu zlutou by byla opravdu ptakovina. Cerna bude na te zlute kryt 100%, zelena podle odstinu, ten zluty podklad ji trosku otepli (to by se asi muselo ozkouset). Caru 0,15mm jsem ted zkousel tisknout, je videt pekne, slo by jit kdyztak i jeste o kousek min. Na masine by to nemel byt problem videt. Dokonce by s tim sla udelat i ta cervena hvezda, i kdyz diky te zlute na podkladu by mozna tahla trochu do oranzova - krom cerne zadna barva z laserovky nekryje 100% (z nekterych tiskaren ani ta cerna, ale z te na ktere tisknu to mam odzkousene).
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Tomáš » pát 11 led, 2013 2:33 pm

Ok myslím, že je to definitivně rozhodnuto.Tu barvu hokejek bych klidně nechal na té černé.Pouze jsem byl správně upozorněn na to,že barva v originálu není černá,ale je to ta stejná co je u 3022 použitá na střeše.Což by mohla být hodně tmavá zelená.
co se týče hvězdičky do středu hokejek,tak v tom mám jasno. = žlutý základ - na to přijde obtisk hokejek od tebe - pak do středu další obtisk hvězdy např. z Jiranových sad.

PS. podklad k těm hokejkám by ti na nakreslení takhle stačil? Čáru zvol dle vlastního uvážení,Brejlovce znáš, tak zvol něco optimálního dík.
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)