Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod chameleon » úte 01 led, 2013 10:02 pm

Jiri Dvoracek píše:.... analog ...

Jiří proč? Máme rok 2013 :wink:
chameleon

Příspěvekod Jiri Dvoracek » úte 01 led, 2013 10:50 pm

chameleon píše: Jiří proč? Máme rok 2013 :wink:

Upresnim. Analogove ovladani prislusenstvi (prestavniky, semafory, osvetleni) - na ovladacim panelu zmacknu odkud kam a vsecho se nastavi samo. :D Nechce se mi hledat kazdou vyhybku pomoci multimause. Lokomotivy patrne zkusim pomoci Roco multimause, protoze bych je chtel ozvucene. Navic digital neni muj salek kavy a ovladat kolejiste pomoci pocitace se mi taky nechce, to by mne pripravilo o vsechnu zabavu :mrgreen:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod lajblt » úte 01 led, 2013 10:59 pm

Jirko, nedej se. :) Mám to taky tak - příslušenství analogově, jízda vlaků digitálně. A vyhovuje mi to.
lajblt

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 02 led, 2013 7:00 am

I já se hlásím :D pokud chceš mašiny se zvukem,tak ovládání přes PC je nesmysl.Chtěl bych vidět to programování,aby mašina při odjezdu zapískala,ozvalo se staniční hlášení a sama o sobě před tunelem nebo přejezdem zahoukala. :lol: Tedy ne že by to nešlo udělat,ale rád bych viděl toho nadšence,který do toho ty prachy vrazí. :lol: Navíc,když pustíš 2-3 mašiny se zvukem najednou,tak je to pěkný rachot a za chvíli máš hlavu jak pátrací balón.Já jezdím většinou s jednou a kochám se,zatímco ostatní spokojeně odfukují ve stanici. :P a i tak je to dost slyšet,tedy aspoň v H0 ano. :D
No a za chvíli tu máme další debatu na téma digitál versus analog :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod chameleon » stř 02 led, 2013 8:04 am

tak to jo, já myslel, že to chceš komplet v analogu :D - né, že by to nešlo, měl bys to i docela jednoduché - ta dvojkolejka ti ani nevytváří smyčky (jen jedno "krizové" místo by bylo na odbočce), ale bez digitální jízdy by to podle mě už nebylo ono :wink:
chameleon

Příspěvekod workous » stř 02 led, 2013 8:49 am

Ahojda, jak píše Tom jde to kombinovat analog/digital..... pro Jirku jsem na začátku digitálu a už vím, že si lehce postavíš cesty jedním tlačítkem a po nahození cesty se ti přestaví všechny výhybky jak mají(i zakletý angličan :mrgreen: )pro Mirka mrkni na Lokopina ..., aby mašina při rozjezdu dělala co chceš to není takový problém pár maker do plánu a je to a to tě už nestojí žádné koruny :mrgreen: pokud dodržíš izolované úseky, tak v každém bloku můžeš navolit např, to písknutí před tunelem :mrgreen:
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 02 led, 2013 9:11 am

workous píše:Ahojda, jak píše Tom jde to kombinovat analog/digital..... pro Jirku jsem na začátku digitálu a už vím, že si lehce postavíš cesty jedním tlačítkem a po nahození cesty se ti přestaví všechny výhybky jak mají(i zakletý angličan :mrgreen: )pro Mirka mrkni na Lokopina ..., aby mašina při rozjezdu dělala co chceš to není takový problém pár maker do plánu a je to a to tě už nestojí žádné koruny :mrgreen: pokud dodržíš izolované úseky, tak v každém bloku můžeš navolit např, to písknutí před tunelem :mrgreen:

No díky a zbytek života strávím programováním TC :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod workous » stř 02 led, 2013 9:32 am

Není to, tak hrozný :mrgreen: vzhledem k tomu, že u Lokopina máš i příklady poradíš si .....
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 02 led, 2013 9:47 am

No já už se do žádných větších akcí pouštět nebudu,to přenechám mladším :lol: Já se bohatě vyblbnu s programováním zvukových dekodérů :mrgreen:
miroslav lengyel

Příspěvekod workous » stř 02 led, 2013 10:26 am

No a já myslel, že "Mirek zřejmě dobrý oddíl" :mrgreen: :mrgreen: možná programování lokomotiv je složitější než TC/RM
workous

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 02 led, 2013 10:33 am

Kdyz uz se teda rozjela ta debata o digitalu, tak bych mel, panove, jeste jednu otazecku :mrgreen: A sice vyuziti izolovanych useku v analogove ovladanem kolejisti s digitalnim provozem lokomotiv? V jedne diskuzi jsem se dozvedel toto, ze pouziti izolovanych useku se pouziva:

- pro rozdělení většího kolejiště na části napájené samostatnými boostery - přerušené obě koleje
- pro detektory obsazení kolejí - stačí přerušit jedna kolej
- pro použití brzdového generátoru - přerušené obě koleje
- pro brzdění nebo zastavení pomocí ABC - stačí přerušit jedna kolej
- ve smyčce - přerušené obě koleje 2 x za sebou
- možná ještě na něco dalšího :D

Souhlasi to, nebo jeste neco a nebo nejsou potreba izolovane useky? Jak se resi zastaveni soupravy v SN? Chtel jsem se na to zeptat ve foru DCC pro tucany, ale tam se rozhorel lity boj a nebudu je tam rusit :lol: :lol:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 02 led, 2013 10:55 am

workous píše:No a já myslel, že "Mirek zřejmě dobrý oddíl" :mrgreen: :mrgreen: možná programování lokomotiv je složitější než TC/RM

Jak to myslíš?Neumím posoudit co je složitější v TC jsem nikdy nic neprogramoval,ale jde spíš o čas.Taky jsem si hrál s nastavením zvukového dekodéru 2 dny než jsem byl spokojen a jsou věci,na které jsem do teď nepřišel. :lol:
miroslav lengyel

Příspěvekod workous » stř 02 led, 2013 11:58 am

Myslel jsem to tak, že se do toho pustíš :mrgreen: , zkus si stáhnout demo třeba tě to chytne programování lokomotiv mi dává zatím více zabrat než Rocomotion no uvidíme....
workous

Příspěvekod workous » stř 02 led, 2013 12:05 pm

No já řeším zastavení loko v SN plánem, který si vytvořím TC. Mám v SN čtyři koleje a tři koleje v nádraží ve viditelné části. Vytvořím plán od kud kam jede souprava a hotovo.Teoreticky mám v plánu, že budou probíhat automaticky výměny 6 souprav + nějaký posun.Plány, které vytvoříš se dají zapínat po sobě nebo všechny automaticky.
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 02 led, 2013 12:24 pm

workous píše:Myslel jsem to tak, že se do toho pustíš :mrgreen: , zkus si stáhnout demo třeba tě to chytne programování lokomotiv mi dává zatím více zabrat než Rocomotion no uvidíme....

No já už asi těžko :D protože už mám hotovo a tak nějak si neumím představit,že bych do stávajícího kolejiště rouboval izolované úseky. :lol: Jediné 2 izolované úseky mám ve vratných smyčkách,jinak jsem se bez nich obešel.Já to tak chtěl ale od začátku,takže pohoda,klídek a tabáček.No nic,tímhle bych to uzavřel,ať neplevelíme kolegovi vlákno.
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště