od milan ferdián » úte 30 srp, 2011 11:00 am
Segmentové kolejiště had_martin14785_TT/1:120
Takže,zde je moje navrhované řešení.Bral jsem potaz přístup ke psacímu stolu,který je situovaný na fotkách napravo u okna,dále volný průchod do místnosti a k onomu stolu,dále kvůli jeho sestře a rodičům.Využil jsem jen dispoziční prostor šuplíku.Základem je kostra z profilových jeklů 20*40.Doporučuji hliníkové.Kostru z jeklů tvoří dva podélníky a dva příčniky.Tato kostra musí být rozebíratelná.Zde bych poprosil strojaře,jak vymyslet rozebíratelnou konstrukci kostry.Na koncích jeklů jsou přišroubovány záchytné uhelníčky.Tyto uhelníčky mají funkci zafixovat,kostru na opěrách postele.Zcela záměrně je pravý jekl nastojato a levý jekl ležmo.Je to z důvodu tvaru opěr postele.Aby díly necestovaly po kostře,musí být na ramcích dílů,zafixovaný zarážky a to buď ve formě lišt nebo podpěrek 5/5.Spojení mezi díly malými svěrkami nebo dle provedení stavitele
Legenda k dílům:
St-1 : zde je hlavní bod celého dění stanice
Díl 2 :širá trať,vlečka,malý skryťák
Díl 3 :širá trať
Díl 4+5 :skrytá stanice
Výkres segmentů s krajinou zveřejním později.Ostatní volné díly,které zůstaly k dispozici,může Martin použit na pokračování hada.
V případě,že by nebyl spokojený ani s tímto řešením,potom dalším je klasická segmentovka,kde se kostra zafixuje na krajích opěr postele a díly kolejiště se jen postupně složí na kostře.
- Přílohy
-

- Kopie - martin_001.jpg (168.14 KiB) Zobrazeno 15626 krát
Limit příloh vyčerpán