ROCO bardotka, ceckáč, zamračená...

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: ROCO bardotka, ceckáč, zamračená...

Příspěvekod Jozo_cz » pon 10 pro, 2012 10:35 am

[quote="t6791225"] Mě se, ale spíš zdá, že rámeček okna vystupující z bočního oka strojovny je spíše součástí kastle nikoli okna jak se domníváte.

A přitom je to zcela jinak :wink: Ve skutečnosti je sklo do karoserie lokomotivy vsazeno prostřednictvím gumy o průřezu H. Ten bílý proužek je potom pojistný pásek, který to drží pohromadě. Stejně tak byly montovány skla do osobních aut.
V modelu je to "lehce" přehnané a zbytečně zvýrazněné stříbrnou barvou.
Jozo_cz

Příspěvekod Jacek » pon 10 pro, 2012 10:39 am

t6791225 píše:Brzdové špalky se ozývají nějak příliš brzo. Správně by se měly ozvat až lokomotiva dobržďuje a nikoli v poloviční max. rychlosti, ale nepochybuji o tom, že to někde půjde nastavit. Věděl by někdo jak?

Dát do CV287 menší hodnotu
Jacek

Příspěvekod George V. » pon 10 pro, 2012 10:50 am

t6791225 píše:A zase to samé dokola :mrgreen: Mě se, ale spíš zdá, že rámeček okna vystupující z bočního oka strojovny je spíše součástí kastle nikoli okna jak se domníváte. Ten vnější okraj tam přeci být má... Okno je podle mě u skutečné lokomotivy potom přímo vsazeno do tohoto rámečku.
No třebas to vysvětlí tato fotka:

...no ono je to spíše o technologii výroby výlisků. Někdo tady trefně poznamenal cosi o popelnících... On ten tvar výlisku lokomotivního okna v bočnici popelník skutečně připomíná a moc jinak se to asi technologicky udělat nedá; čím menší okno, tím to víc vynikne. Ale pokud by se okno udělalo i s rámem, pak se ta "stěna popelníku" aspoň trochu schová pod ten rám okna a není to tak vidět... Jak jsem psal, srovnejte si brejlovce s bardotkou od Roca; tam jen rozdíl velmi dobře vidět, speciálně si prohlídněte provedení okna ve dveřích, které je u obou skutečných strojů prakticky totožné.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Tom13TT » pon 10 pro, 2012 11:01 am

Ano, s okny je to tak jak píše Jozo_cz.
Cituji: "Ve skutečnosti je sklo do karoserie lokomotivy vsazeno prostřednictvím gumy o průřezu H. Ten bílý proužek je potom pojistný pásek, který to drží pohromadě. Stejně tak byly montovány skla do osobních aut."Konec citátu.

Dělal jsem kdysi mechanika kolejových vozidel na Bardotkách v LD Jihlava tak jsem kolem oken chodil denně.Klasická černá guma,někdy zastříkaná barvou karoserie,celá nebo i jen částečně a stříbrný pojistný pásek, hliník nebo něco s ním,takže stříbrná barva "starého" hliníku.
H0 ČD Epocha V.
Tom13TT

Příspěvekod eduardo » pon 10 pro, 2012 3:49 pm

Všimol som si že tá oranžová na boku kasne by mala o trochu presahovať prelisy a rozhranie medzi ňou a bledosivou by malo byť bližšie k spodnej hrane bočných okien. Na modeli je to rozhranie na konci prelisov a tým pádom sa okná zdajú menšie. a znak čkd by mal byť tiež tým pádom trochu vyššie. Ale to sú detaily ktoré mne osobne až tak veľmi nevadia. :wink:
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod Charlie » úte 18 pro, 2012 11:22 am

Na Aukru se prodávají nové Roco bardotky se zvukem za 4000,-Kč !??? To nás ti obchodníci až takhle škubou?
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod jirie123 » úte 18 pro, 2012 12:41 pm

Ano, už jsem dokonce i kontaktoval prodejce. Má samé pozitivní hodnocení, ale ta dodací lhůta je znepokojující. Kdo ví co za tím vězí. Cenový rozdíl je opravdu značný.

http://aukro.cz/ShowItem2.php?item=2876 ... ommend-box
jirie123

Příspěvekod Petr Zatrepalek » úte 18 pro, 2012 4:16 pm

jirie123 píše:Dieselová lokomotiva T478.1010, ČSD

No tahle aukce mi fakt smrdí:¨
Novinka od firmy Roco konečně k dispozici! A za akční cenu! Běžná cena zvukové verze na internetu kolem 5.500 až 6.900,--Kč, zde 4.000,--Kč! Časově omezená akce! Model je zcela nový, nepoužitý, nepoškozený, v originálním balení.
Doklad a záruka 24 měsíců! Dodací lhůta: 2-3 týdny od připsání platby"

Platba předem, dod. lhůta 2-3 týdny od připsání platby??!! To si dělá srandu nebo to skutečně myslí vážně?!! Navíc Havířov se kterým mají mnozí co se týče tamních prodejců hodně blbý zkušenosti (viz téma zde viewtopic.php?f=19&t=1288 ) ... No byl bych hooodně na vážkách jestli má smysl takhle riskovat...
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Kalimero » úte 18 pro, 2012 4:22 pm

Už jsem od něj bral jiné mašiny od jiných výrobců, taky za cenu o 800-900 Kč nižší než jinde.Dodací doba +/- měsíc ale prodejní doklad,zboží, vše bylo OK.O stavu objednávky průběžně informoval a za ten cenový rozdíl jsem si rád počkal...
Kalimero

Příspěvekod jirie123 » úte 18 pro, 2012 5:41 pm

Díval jsem se i na historii prodeje. Skutečně je tam spousta spokojených kupujících.
Osobně mi je to jedno mám ji od ofi. prodejce.
O té ceně by se skutečně dalo polemizovat, jestli je to bez DPH nebo jen s desetiprocentní marží?
Nevím, zda by Roco takovému przniči cen zboží dodalo.
Jsem laik k tomu se může vyjádřit asi jen obchodník.
Taky by se mu mohl podívat na zoubek berňák, že jo :mrgreen:
jirie123

Příspěvekod Jirka78 » úte 18 pro, 2012 8:08 pm

Petr Zatrepalek píše:
jirie123 píše:Dieselová lokomotiva T478.1010, ČSD

No tahle aukce mi fakt smrdí:¨
Novinka od firmy Roco konečně k dispozici! A za akční cenu! Běžná cena zvukové verze na internetu kolem 5.500 až 6.900,--Kč, zde 4.000,--Kč! Časově omezená akce! Model je zcela nový, nepoužitý, nepoškozený, v originálním balení.
Doklad a záruka 24 měsíců! Dodací lhůta: 2-3 týdny od připsání platby"

Platba předem, dod. lhůta 2-3 týdny od připsání platby??!! To si dělá srandu nebo to skutečně myslí vážně?!! Navíc Havířov se kterým mají mnozí co se týče tamních prodejců hodně blbý zkušenosti (viz téma zde viewtopic.php?f=19&t=1288 ) ... No byl bych hooodně na vážkách jestli má smysl takhle riskovat...

Ahoj, nemusíš se bát, jediný problém je delší dodací lhůta. Bral jsem od něj čmeláka, cena 6600,- Kč, poštovné a balné gratis. Suma sumárum o 1000,- Kč levnější než kdekoliv jinde. Mašinka dorazila v pořádku, bezvadně zabalená a včetně všeho příslušenství,návodu a paragonu. Prodejce komunikuje bezproblémů, já ho můžu na základě téhle zkušenosti doporučit, ale přiznávám, jak jsem viděl Havířov, docela jsem se klepal :-) . Osobně si myslím, že některým opravdu stačí menší marže. Konec konců, občas i tady někdo ty desítky procent přirážky přiznal, tak čemu se divit. ( Reakce na příspěvek jirie123 )

Jirka
H0 cca 3. - 4. epocha DCC
Jirka78

Příspěvekod jirie123 » stř 19 pro, 2012 11:58 am

Tak dnes jsem ji poprvé projel. První stroj se zvukem 8)
Ty ostatní bez zvuků nějak zůstaly na vedlejší koleji.
Jako začátečník nemám vůči provozu zásadní připomínky.
V porovnání se Sergejem je línější, ale to mi nevadí, protože až jednou proniknu do tajů DDC a Mikymaus, tak s tím něco udělám.

Jen jednu radu bych potřeboval už teď. Po opětovném stisknutí tlačítka STOP se Berta krásně nastartuje, ale už nevím, jak se stejným způsobem nechá zhasnou motor?
jirie123

Příspěvekod jirie123 » stř 19 pro, 2012 1:21 pm

Heuréka :oops:
jirie123

Příspěvekod Charlie » pát 21 pro, 2012 11:32 pm

Tak už ji mám taky doma ČSD se zvukem. No co mám povídat... Jsem absolutně šťastnej, že jsem počkal na Roco. / Je to tak trochu i zásluha pana Báni protože, kdyby dodal ty slibované pluhy, tak bych asi nevydržel.../ Když jsem ji vyndal z krabičky a prohlížel si ji, tak to fakt nemá chybu. Model se vůbec nedá srovnávat s fotkama. Ta špatná okna strojovny se v modelu téměř ztratí, stejně jako to popelníkové zasklení. Jako celek to působí fantasticky. A zvuk vůbec není špatný! Bravo, Roco. Teď si ještě počkám na ČSD červený unifik a budu úplně spokojenej. Doufám, že ho Roco má v plánu...
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod Sandy » pát 28 pro, 2012 9:57 am

Objevila se mi pod stromečkem zvuková verze ČSD .1010. Je to moje první se zvukem a tak musím jen konstatovat : "Dost dobrý" :P
Možná, že to někde je uvedeno, jaký dekoder v mašině je, ale jsem líný to hledat....Může mi někdo napovědět? Eventuelně poradit nějaké "vychytávky", jako třeba zda jde vypnou reflektor, zda jdou zapínat samostatně zadní světla apod.
Sandy

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)