Micro-mini-pidi-kolajiska I

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Micro-mini-pidi kolajiska I

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pát 14 pro, 2012 1:07 pm

Milane mě jen napadlo co tak prostory jako jsou vojenské bedny http://www.zbozi.cz/?q=vojenska%20bedna&typ=nabidky
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Honza TT » pát 14 pro, 2012 2:16 pm

fruafru píše:Taky jsem na téma minikolejiště trochu pracoval. Jako většina mojich náhledů je i tohle překopávka plánku co jsem někde viděl. Kolejiště je kulisou rozděleno na viditelnou a skrytou část. Budovy v sobě mají přesuvny, pro výměnu prázdných a ložených vozů, taková nenápadná simulace nakládky zboží. :roll: rozměr 180x 40

Moc pěkné. Určitě je to výborná inspirace
Tkadlec Jaroslav píše:Milane udělej něco v těchto rozměrech tak mám police něco z průmyslu ,pila .Díky

co zkusit něco takového:
SL748225.JPG

Malá úvraťová stanička s přilehlou továrničkou :wink: Je to jen takový nástřel od ruky...
Honza TT

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pát 14 pro, 2012 2:35 pm

jo jo to by šlo :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod mizl » pát 14 pro, 2012 3:25 pm

Honza TT píše:Malá úvraťová stanička s přilehlou továrničkou :wink: Je to jen takový nástřel od ruky...

Tvůj návrh mi připomíná Milanův návrh pro jednoho asi bývalého uživatele s jeho nekonečným vláknem. Myslím, že to byl Martin ...

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod pekl024 » pát 14 pro, 2012 4:18 pm

mizl píše:Tvůj návrh mi připomíná Milanův návrh pro jednoho asi bývalého uživatele s jeho nekonečným vláknem. Myslím, že to byl Martin ...

Výtah z nekonečného téma od Vojtase je
viewtopic.php?f=1&t=5443&hilit=%C5%A1upl%C3%ADku
pekl024

Příspěvekod Honza TT » sob 15 pro, 2012 11:20 am

mizl píše:
Honza TT píše:Malá úvraťová stanička s přilehlou továrničkou :wink: Je to jen takový nástřel od ruky...

Tvůj návrh mi připomíná Milanův návrh pro jednoho asi bývalého uživatele s jeho nekonečným vláknem. Myslím, že to byl Martin ...

Michal

Podobnost čistě náhodná :lol: O existenci toho vlákna jsem neměl potuchy...
Ono taky na tomhle prostoru moc jiných věcí nesestavíš, všechny támaticky stejné nápady si budou podobny.

A teď z jiného soudku. Večer mě něco napadlo:

V letech 97 a 02 postihla Moravu i Čechy ničivá povodeň. Pro mnohé jistě tragické téma, ale pro některé třeba i zajímavá inspirace.
Kdesi se stalo že voda vzala železniční most. Při odstraňování následků a zachování dopravní obslužnosti, byla poblíž strženého mostu vybudovaní provizorní zastávka, kam dojížděk motorák. Cestující vystoupili, obešli poškozené místo po provizorní lávce a na opačném konci opět nastoupili do připravené soupravy.
(Myslím že jsem to viděl snad někde v železničním magazínu)

Slušné téma pro minikolejiště:
SL748228.JPG
Honza TT

Příspěvekod Raaba » sob 15 pro, 2012 1:56 pm

Malá úvraťová stanička s přilehlou továrničkou :wink: Je to jen takový nástřel od ruky...[/quote]

Velice pěkné! Na malém prostoru možnost zajímavého provozu. Jinak sleduji, že se toto téma ubírá směrem, jaký jsem před rokem zvolil já viewtopic.php?f=1&t=3797
Tak dovolte pár zkušeností. Jsem moc rád, že jsem pojal modelování právě takto. Málo zkušeností, málo prostoru, málo času, omezené finance to byly výchozí podmínky. Rok uplynul a po létě jsem se zase vrátil ke stavbě. Jedu tempem cca 5h/týdně, ale jedu! (Ve skutečnosti jsem o něco vapřed před dokumentací, pracuji po večerech a to se fotí mizerně. Určitě lepší, než megaprojekt, který brzo umře.) A je zde možnost pro další expanzi. A to jsem ještě nahlodal kamaráda, který už přemýšlí o vlastní stavbě ovšem kompatibilní s mým rozhraním s možností společného ježdění! A v Milanových knížkách je námětů dost (třeba Spořinka je krásná). Přeju tomuhle vláknu nějaké ty realizované projekty.
Raaba

Příspěvekod Steve30 » sob 15 pro, 2012 4:22 pm

milan ferdián píše:Já tam vidím spíše matematické chyby.Výhybky a hned vyrovnávací oblouk,jseš si jistej,že ti lokomotiva projede bez nehody okolo soupravy :?:

Díky Milane za upozornění. Tak jsem to celé překopal, zjednodušil a teď je vzdálenost staničních kolejí 45 mm (dle NEM 112 pro TT min. 38 mm). Snad je to teď matematicky v pořádku. Prosím tě, podívej se na to. http://steve30.rajce.idnes.cz/Vitrinove ... uly-tt.jpg Mj. jsem musel oba moduly prodloužit o 20 cm (z 96 na 116), protože na tak malé délce bylo „moc těsno“ a hned je to znát. Ještěže jsem počkal se zadáním výroby vitrín ... :D
Steve30

Příspěvekod milan ferdián » sob 15 pro, 2012 8:47 pm

Steve30 píše:
milan ferdián píše:Já tam vidím spíše matematické chyby.Výhybky a hned vyrovnávací oblouk,jseš si jistej,že ti lokomotiva projede bez nehody okolo soupravy :?:

Díky Milane za upozornění. Tak jsem to celé překopal, zjednodušil a teď je vzdálenost staničních kolejí 45 mm (dle NEM 112 pro TT min. 38 mm). Snad je to teď matematicky v pořádku. Prosím tě, podívej se na to. http://steve30.rajce.idnes.cz/Vitrinove ... uly-tt.jpg Mj. jsem musel oba moduly prodloužit o 20 cm (z 96 na 116), protože na tak malé délce bylo „moc těsno“ a hned je to znát. Ještěže jsem počkal se zadáním výroby vitrín ... :D

Šikula :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod OckoFrantisek » pon 07 led, 2013 10:32 am

Ahoj Milane, pribude zde jeste nejaky planek nebo az v publikaci ?? dik

auge
OckoFrantisek

Příspěvekod milan ferdián » pon 07 led, 2013 10:48 am

OckoFrantisek píše:Ahoj Milane, pribude zde jeste nejaky planek nebo az v publikaci ?? dik

auge

Já doufám,že ano.Defacto jste vy sami si naplnili obsah tohoto tématu,což je velmi vynikající.Bohužel,tak rychle zde plánky z mé strany nepřibudou :oops:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod fruafru » pon 28 led, 2013 8:30 pm

Přidám jedno trochu větší, ale stále by se dalo říct mini kolejiště. Rozměr TT 150x100 . Není těžké uhodnout, kde jsem se inspiroval :P
Přílohy
ledecko0001a.jpg
ledecko2.jpg
SN tvoří přesuvna
fruafru

Příspěvekod radula63 » úte 29 led, 2013 8:19 am

fruafru, paráda.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod Steve30 » úte 29 led, 2013 8:47 am

fruafru: Mistře, nádhera ! Jen nevím, kde sehnat takové parádní tovární budovy v „tétéčku“ :D
Steve30

Příspěvekod OckoFrantisek » úte 29 led, 2013 9:36 am

fruafru : hezky hezky hezky. Kdyz ten nakres dostane zivot, hned to vypada podstatne lepe. Lehce natahnout na 240cm, hloubku ubrat na 80cm, zrcadlove obratit, skryta do smycek a muzu zacit stavet :D
auge
OckoFrantisek

PředchozíDalší

Zpět na Mini kolejiště