Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 18 lis, 2012 10:06 am

Nadrazi jsou jenom tri. :lol: Jedno na hlavni dvojkolejce, jedno na vedlejsi trati a jedno koncove na lokalce. :) Ted jenom pockat, az mi pan Nemecek sepise potrebny material na zapojeni a hura na to :lol:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod mizl » ned 18 lis, 2012 4:23 pm

ahoj
a Zkoušel jsi se kouknout přímo na výrobce třeba tento - http://polakmodel.com/cs/
a nebo tento http://www.model-scene.com/

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 12 pro, 2012 6:38 pm

Zdravim panove,

tak po navratu z dovolene, kde jsem mel dost casu si popremyslet a rozhodnout se, co a jak, jsem se pustil do prace. Veskere myslenky na to, ze bych tohle kolejiste nedokoncil a nebo snad zmenil namet behem dneska uz vzaly za sve. :) I kdyz to bude asi par let trvat, nez ho dokoncim, ale stoji za to. Milan mne sice trosku nahlodal, ze ma podobny namet a ze si mam pockat na dalsi jeho publikaci, tak jeste trosku vaham. Snad nestavim nejakou uplnou provozni hloupost. :D

Ram zustal stejny. Misto sololitove desky byl ale vycpan polystyrenem. Veskere travni koberce prozatim zmizely a nahradila je sypana trava ruznych barev. Stromecky, ktere jsem si tak pracne objednal z CR jsem vyhodil. :) Nove jsou na ceste, tak snad se jich dockam jeste letos. Stara operna stena, jenz byla trnem v oku mnoha diskutujicich, skoncila v kosi. Nahradila ji nova od Nocha. Silnice zustala stejna, i kdyz jsem byl hodne nahlodany, jak jsem videl tu kvalitne zpracovanou silnici na zimnim kolejisti od Frankyho. Chodniky jsou od Auhagenu. Lampy od JM Detail. Na ceste jsou i dalsi travni foliaze, stromky a kere, tak snad se uz podruhe nespalim :D Kvalita provedeni je sice ve srovnani s preciznimi pracemi drtive vetsiny modelaru znacne pokulhavajici, ale je to jenom pro mne a ne nikam na vystavu.

S pozdravem a pranim hezkeho vecera Jirka
Přílohy
Operna zed.jpg
Autobusova zastavka.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod cipisekmp » stř 12 pro, 2012 7:04 pm

Ahoj, me se trebas na teto fotce silnice libi. Chodniky sice cesky nevypadaji, ale ja nemam nic proti. Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod milan ferdián » stř 12 pro, 2012 7:25 pm

Jiri Dvoracek píše: Milan mne sice trosku nahlodal, ze ma podobny namet a ze si mam pockat na dalsi jeho publikaci

Na mě nedej,jeď po :mrgreen: své vlastní ose.A za další,jedná se o kolejiště v původním rozměru,co ti zpracovával lajblt.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 12 pro, 2012 7:32 pm

milan ferdián píše:Na mě nedej,jeď po :mrgreen: své vlastní ose.A za další,jedná se o kolejiště v původním rozměru,co ti zpracovával lajblt.

Kurna, ten Milan je tajemny jako hrad v Karpatech. :D :lol: Jak mam ted spat a pracovat na kolejisti, kdyz mne takhle napinas? :mrgreen: :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milan ferdián » stř 12 pro, 2012 7:58 pm

Jiri Dvoracek píše:
milan ferdián píše:Na mě nedej,jeď po :mrgreen: své vlastní ose.A za další,jedná se o kolejiště v původním rozměru,co ti zpracovával lajblt.

Kurna, ten Milan je tajemny jako hrad v Karpatech. :D :lol: Jak mam ted spat a pracovat na kolejisti, kdyz mne takhle napinas? :mrgreen: :mrgreen:

Tajemnéj :?: :?: :?: :lol: Klidně můžeš spát,moje varianta kolejiště se přece neshoduje s tvými představami.Vždyť jsem ti to napsal. :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 12 pro, 2012 8:34 pm

Predstavy jsou jedna vec. Snaha o priblizeni se realite druha :D Nerad bych mel doma vlakodrom :lol: :lol:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 13 pro, 2012 1:33 pm

Jinak jsem dneska pri prochazeni jednoho hrackarstvi narazil na vyprodej stromecku. Skoda, ze meli posledni tri a jeste ke vsemu jsou patrne pro N, ale jako ovocne stromky, ktere muzou byt i mensi, to za tu cenu stoji. :D Zbytek fotek z nove stavby je na rajceti. Jirka
Přílohy
Stromecky.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 13 pro, 2012 1:56 pm

Koukám,že jsi vybaven a na jarní prořízku. :mrgreen:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 16 pro, 2012 10:24 pm

Zdravim panove,

mam na Vas jeste jednu prosbicku. Chtel jsem se zeptat, ktere z nasledujicich dvou koncovych nadrazi je provozne verohodnejsi? Diky moc za postrehy.

Jirka
Přílohy
Koncove nadrazi.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Antar » ned 16 pro, 2012 10:46 pm

Pokud si zdůvodníš význam a funkci jednotlivých kolejí, můžou být "věrohodné" obě verze. Otázka je, zda je vše podle předpisů a normálií - mně se např nelíbí, že remíza je v pokračování první (hlavní) koleje. Ale možná to jde. Dále - výpravní budova je moc blízko kolejí, takhle se ti tam nevejde nástupiště, případně krátký krytý peron, který býval a ještě je i u malých budov.
Antar

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 16 pro, 2012 11:02 pm

Jiří, ta druhá stanice... Nejsou tam koleje na "šturcovém" zhlaví spojené, což je, řekl bych, chyba. Takto to snad ani nikde nebylo, ale třeba budu opraven. Podle mě? Udělej kompromis - tříkolejnou stanici, kde se dá po ktérékoliv objet (např. dvě dopravní, jedna manipulační) a tu remízu, tu bych taky umístil jinam. Jako pokračování hlavních kolejí být jistě může, ale není to standartní - asi budou opět jen nějaké vyjímky...
Jeňa Sova

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 17 pro, 2012 1:35 pm

Ahoj, ja vim, ze to tam neni spojene, protoze jsem si myslel, ze ty jedny koleje by byly neco jako vlecka v pivovaru a nebo nejake ocelarne. :D Nekde jsem to tak videl, ale nevadi, udelal jsem kompromis, tak to snad bude o neco lepsi :mrgreen:
Přílohy
Nadrazi.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jeff Hopper » pon 17 pro, 2012 2:16 pm

Zrovna mě jeden atyp cvrnknul do nosu - nádraží Bechyně - http://www.mapy.cz/#q=bechyn%25C4%259B& ... i_1032_0_1

Jinak u toho plánku dvě(4 kolejná verze) může byt vklidu vlečka - akorát bych tam cvrnknul angčák kde odbočuje z dopravní koleje s krátkou kusou - kdyby jim něco ujelo a na druhé straně může být remíza pro posun. mašinu - 702.710 - něco malého.
Jeff Hopper

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště