Micro-mini-pidi-kolajiska I

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Micro-mini-pidi kolajiska I

Příspěvekod fruafru » stř 12 pro, 2012 1:03 pm

Můza je mrcha, dělá si co chce, přijde když není čas, a pokud se na ni čeká tak se neukáže :lol:
fruafru

Příspěvekod Steve30 » stř 12 pro, 2012 2:49 pm

Zdravím všechny,
fruafru: moc pěkné!
Také přispěji svou trochou do diskusního mlýna. Múza na mne hupla včera: Velikost TT, budou to dva „Inglenooty“ ve dvou vitrínách těsně vedle sebe, propojené jednou vkládací kolejí (kvůli vyndavání layoutů z vitrín). Tato kolejová propojka bude pochopitelně procházet otvorem ve vitrínách a tyto otvory budou při pohledu zepředu „zamaskovány“ buď nějakou menší budovou nebo bujnou vegetací. V levé vitríně bude menší „průmyslový areál“ (na výrobu menších obráběcích strojů :) ) se skladištěm, v pravé vitríně bude trochu i osobní přeprava pro „zaměstnance“ podniku, zajišťovaná Hurvínkem M 131.1. Rosnička bude zajišťovat posun „zetek“. Úplně vpravo bude přesuvna v nějaké dílenské budově. Výhybky budou EW2 s motorovými přestavníky, jinak velmi jednoduché kolejové schéma není nic nového, inspiroval jsem se u kolegů na Scrapbook. Omluvte nedokonalost nákresu, nemám vhodný program – zase na druhou stranu je tam více prostoru pro fantazii.
Váš příznivec Karel
Steve30

Příspěvekod mizl » stř 12 pro, 2012 3:02 pm

Ahoj

Kolik bude mít kolejiště do hloubky ?? Dle odhadu bych to viděl na 40 - 50 cm ??

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Steve30 » stř 12 pro, 2012 3:15 pm

Ahoj, odhaduješ to správně: hloubka 40 cm. Je to i napsané pod obrázkem :lol:
Karel
Steve30

Příspěvekod milan ferdián » stř 12 pro, 2012 5:33 pm

Steve30 píše:Zdravím všechny,
fruafru: moc pěkné!
Také přispěji svou trochou do diskusního mlýna. Múza na mne hupla včera: Velikost TT, budou to dva „Inglenooty“ ve dvou vitrínách těsně vedle sebe, propojené jednou vkládací kolejí (kvůli vyndavání layoutů z vitrín). Tato kolejová propojka bude pochopitelně procházet otvorem ve vitrínách a tyto otvory budou při pohledu zepředu „zamaskovány“ buď nějakou menší budovou nebo bujnou vegetací. V levé vitríně bude menší „průmyslový areál“ (na výrobu menších obráběcích strojů :) ) se skladištěm, v pravé vitríně bude trochu i osobní přeprava pro „zaměstnance“ podniku, zajišťovaná Hurvínkem M 131.1. Rosnička bude zajišťovat posun „zetek“. Úplně vpravo bude přesuvna v nějaké dílenské budově. Výhybky budou EW2 s motorovými přestavníky, jinak velmi jednoduché kolejové schéma není nic nového, inspiroval jsem se u kolegů na Scrapbook. Omluvte nedokonalost nákresu, nemám vhodný program – zase na druhou stranu je tam více prostoru pro fantazii.
Váš příznivec Karel

Jak tak koukám,vždyť vy si poradíte sami :lol:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Steve30 » stř 12 pro, 2012 5:52 pm

milan ferdián píše:Jak tak koukám,vždyť vy si poradíte sami :lol:

Díky, nejsem si tak jistý, ale snažím se :)
Steve30

Příspěvekod Dusan » stř 12 pro, 2012 6:22 pm

fruafru píše:Taky jsem na téma minikolejiště trochu pracoval. Jako většina mojich náhledů je i tohle překopávka plánku co jsem někde viděl. Kolejiště je kulisou rozděleno na viditelnou a skrytou část. Budovy v sobě mají přesuvny, pro výměnu prázdných a ložených vozů, taková nenápadná simulace nakládky zboží. :roll: rozměr 180x 40

Tohle je super, líbí se mi ty malé "přesuvny". Jednoduché a na vyblbnutí dostatečné. Co je to za měřítko ?
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » stř 12 pro, 2012 7:11 pm

Milane udělej něco v těchto rozměrech tak mám police něco z průmyslu ,pila .Díky
Přílohy
plánek.jpg
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod milan ferdián » stř 12 pro, 2012 7:22 pm

Tkadlec Jaroslav píše:Milane udělej něco v těchto rozměrech tak mám police něco z průmyslu ,pila .Díky

Do publikace,jasně :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » stř 12 pro, 2012 7:33 pm

milan ferdián píše:
Tkadlec Jaroslav píše:Milane udělej něco v těchto rozměrech tak mám police něco z průmyslu ,pila .Díky

Do publikace,jasně :mrgreen:

jo jo jasný dík v TT
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Martin Ostruszka » stř 12 pro, 2012 11:01 pm

Milanova "Báňská dráha" - skrytá část. Test jeho návrhu v SCARMu dopadl úspěšně. :D Pokud mistr zveřejní i rozměry kolejí viditelné části, pak můžu udělat test i pro tuto část. :wink:
banska_skryta.jpg
Martin Ostruszka

Příspěvekod czhunter » čtv 13 pro, 2012 10:40 am

Nejsem si zcela jistý, ale myslím si, že by ten skryťák šel udělat jednodušeji.
Ty čtyři (na plánku) spodní výhybky totiž z provozního hlediska k ničemu neslouží, jen nahrazují dvě křížení.
Pokud je nutné zachovat funkci, aby vlak mohl jet bez průjezdu SN, pak stačí dvě výhybky a jedno křížení.
Teoreticky by to mohlo vyjít i s většími poloměry, ale to bych si musel geometricky ověřit.
czhunter

Příspěvekod fruafru » čtv 13 pro, 2012 10:47 am

Jsem to hlava děravá je to v TT :roll:
fruafru

Příspěvekod milan ferdián » čtv 13 pro, 2012 11:03 am

czhunter píše:Nejsem si zcela jistý, ale myslím si, že by ten skryťák šel udělat jednodušeji.
Ty čtyři (na plánku) spodní výhybky totiž z provozního hlediska k ničemu neslouží, jen nahrazují dvě křížení.
Pokud je nutné zachovat funkci, aby vlak mohl jet bez průjezdu SN, pak stačí dvě výhybky a jedno křížení.
Teoreticky by to mohlo vyjít i s většími poloměry, ale to bych si musel geometricky ověřit.

Tak ukaž :?: Sám jsem zvědavý.Samozřejmě,kdo chce nechť si skryťák přepočítá na větší poloměry,já to ale dělat nebudu :wink:
Martin Ostruzka.Snad někdy.Ty data pro skryťák jsem dal vyjimečně,protože se hodí na všechny připravované plánky.A kdo chce může použit jen levou nebo pravou část.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod jafobe » čtv 13 pro, 2012 12:57 pm

czhunter píše:Nejsem si zcela jistý, ale myslím si, že by ten skryťák šel udělat jednodušeji.

nevím, nevím jestli by to dvě obyčejné křížení místo čtyř vyhýbek zachránily, spíš by se skryťák ochudil o smyčky a ty by se pak museli vyřešit jinak, minimálně couváním a přestavovaním lokomotivy na druhou stranu soupravy ve skryťáku aby se z něj dalo vyjet na kteroukoli stranu ze skryťáku
možná tak kdyby se tam dali místo čtyř klasických vyhýbek dva angličani by to trochu místa ušetřilo při zachování stejné funkčnosti skryťáku, ale jinak to asi nic moc nepřidá
jednodušeji by třeba udělat šel ale za předpokladu posunování i ve skryťáku, nebo stažení kolelí z obou stran do jedné na které by byl skryťák se smyčkou, podobně jako u některých návrhů s jednou tratí z viditelného koncového nádraží do druhého skrytého se smyčkou
možná by se to dalo upravit aby mohl být nejmenší poloměr ve skryťáku r310, vyhybky EW2 a IBW, ale trochu by se tím přišlo o kus místa pro stoupání, zbytek skryťáku asi jako na Milanově návrhu
skryté1a.jpg
Naposledy upravil jafobe dne čtv 13 pro, 2012 1:25 pm, celkově upraveno 1
jafobe

PředchozíDalší

Zpět na Mini kolejiště