milan ferdián píše: No jak tak čtu,už jsem se chystal vše hodit do koše
určitě by byla škoda házet Tvé návrhy do koše, pokud "KOŠ" není pracovním názvem dalšího zatím utajeného dílu
milan ferdián píše: No tak a co teď s tím

Řada plánků je již připravena (matematicky nástřel) právě v této modelové velikosti.Hmm,takže je budu muset zrušit.Škoda.
něco málo co by se dalo udělat ke spokojenosti včech jsem zmínil v jiném vláknu
viewtopic.php?f=28&t=5122&start=45 né že by se museli upravovat všechny plány, ale u jednoho zajímavého by to za pokus stálo, hlavně pro ty začínající co neví k jakému měřítku se přiklonit (sic by to asi nebylo přímo mikro), ale při Tvých schopnostech navrhování i nemožné se stává reálným
názor co se mě osobně týče, začínal jsem asi jako desetiletý na H0 pak jsem se po pár letech dostal na TT a měli sme doma i N, takže jsem tak nějak měl možnost si ozkoušet vše tehdá u nás běžně dostupné, ale TT mi sedlo asi tak nejvíc

pak ale nastalo delší odeznění zájmů nejen modelové železnice, ale kdysi i tak málo stačilo k radosti

a pokaždé bylo kolejiště jiné, a ta radost z budování a vymýšlení ovlivněného bývalým režimem
pokud bych se vrhal někdy do stavby kolejiště, asi by TT zvítězilo, i co jsem se tak trochu asi před rokem vrhnul na tvorbu dioramatu jako inspiraci pro synocvce, tak bylo v TT, včetně modelu lokomotivy a vagonků z papíru, jen kus kolejí jsem koupil (ty se mi dělat nechtělo a plechové sem tam dávat nechtěl), zbytek z toho co se doma našlo, aby mládež viděla že né vše se musí kupovat
takže TT bych asi viděl jako rozumný kompromis, a pokud se to někomu nelíbí, má přeci možnost si to převést do svého oblíbeného měřítka, jen s tím že asi plocha kterou to zabere mu nezůstane zachována
zugi píše:Steve30 píše:sklo je buď kouřové nebo vzorované a nelze vyjmout a vyměnit jej třeba za čiré
ikea prodává i samostatné korpusy. Ve sklenářství by pak udělali (říznuli, nevrtali) výklopné panty na čiré sklo.
myslím že by to bylo v řádu jednotek stokorun.
zajímavé by pak bylo buď dvířka nerámovat nebo použít jen hliníkový profil
nedaleko nás dělají nábytek, kdysi jsem si tam nechal dělat na zakázku skříň na audio-video podle svého návrhu, včetně skleněných dvířek bez rámu na pantech, patrně by se i tam nechalo zhotovit skříňku komplet na míru, nabo nechat něco z jejich soušastného sortimentu poupravit, jak by to vyšlo v dnešní době cenově netuším, ale asi by se dalo zeptat pokud by byla jasná představa
http://www.klrink.cz/