POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » čtv 29 lis, 2012 11:29 am

Jacku s tím pečivem to zkoušel taky jeden u nás my tenkrát jezdili do Hanušovic aby Jeseník měl co jíst a za normální cenu bez dopravy ...,no a aktivita toho pána znáte a myslím ,že dost lidí ..
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod vvitty » čtv 29 lis, 2012 11:47 am

Jacek píše:Mezi uvedeným ovšem nespatřuji moc rozdílů, prostě vždy se najde někdo, kdo se chce pouze napakovat, ať u jde o nevědomost, hloupost nebo nouzi.

A to ja docela rozdil vidim, protoze vydelavat na lidske nouzi mi prijde zvracene mnohem vic, nez vydelavat na lidske hlouposti (nakonec bez masinky se clovek obejde snaz, nez bez toho chleba...) :wink:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Jarda H. » čtv 29 lis, 2012 12:48 pm

miroslav lengyel píše:
Zx1974 píše:Na některých fórech je diskuze o cenách zakázaná a jednodenní BAN je dostatečný argument, aby se to dodržovalo.

A to jako proč?Ono je špatně upozornit kolegu ať nekupuje předražený brak,když si může koupit nový a kvalitnější výrobek? :D
To by pak tedy museli z netu stáhnout všechny srovnávače cen apod. :mrgreen:

Taky nevidím důvod zákazu diskuze a okecávání nad cenami, to přece nemůžete chtít mít "velkého bratra" všude !

miroslav lengyel píše: ..... Tak tohle je fakt pecka :lol:
http://www.auktiva.cz/rarita--parni-lok ... 66652.html
Ty v..e,za ty prachy koupím ......

O tomhle "plzeňském" prodejci rarit tu bylo mimochodem asi napsáno taky dost ?!
A všeobecně k téhle části diskuze o cenách - dle mého je to poplatné době podle úsloví : Je to nemorální, ale není to trestné. To bychom mohli začít diskuzi cenami starých modelů a končit třeba kdesi u odklonění peněz od manželky ....... tudy cesta diskuze nevede, tedy neměla by vést !

Pro mne jediný závěr - pokud si tyto tzv. rarity někdo koupí, je neznalec a vlastně hlupák, protože v dnešní době jsou informace dostupné, jen se ptát, hledat, prověřovat ... A upozornit lidi neznalé či začátečníky - viz debata nad cenami - beru jako poradenskou součást fóra.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 29 lis, 2012 1:12 pm

Jarda H. píše:Pro mne jediný závěr - pokud si tyto tzv. rarity někdo koupí, je neznalec a vlastně hlupák, protože v dnešní době jsou informace dostupné, jen se ptát, hledat, prověřovat ... A upozornit lidi neznalé či začátečníky - viz debata nad cenami - beru jako poradenskou součást fóra.

Naprostý souhlas :wink:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milostt » čtv 29 lis, 2012 2:07 pm

miroslav lengyel píše:
Jarda H. píše:Pro mne jediný závěr - pokud si tyto tzv. rarity někdo koupí, je neznalec a vlastně hlupák, protože v dnešní době jsou informace dostupné, jen se ptát, hledat, prověřovat ... A upozornit lidi neznalé či začátečníky - viz debata nad cenami - beru jako poradenskou součást fóra.

Naprostý souhlas :wink:

Přesně tak
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod Tomáš » čtv 29 lis, 2012 5:56 pm

Mě osobně se tyto ceny taky nelíbí a občas si klepu na čelo. Vždy jsem byl tvrdým kritikem k inzerátům typu BTTB vagon rarita jako nový cena 500kč. :shock:
Nedávno jsem měl možnost celou tuto problematiku debatovat s jedním člověkem, který jak se lidově říká nemá hluboko do kapsy. Sice jsme neprobírali vláčky, ale určitě se to dá použít i zde.
Nikdo z přítomných nemá pravděpodobně úplně stejné příjmy a výdaje. Jsou lidé, kteří než si něco koupí, vše řádně prověří a zhodnotí než něco koupí. To je asi ten střed. Ti si koupí model z těžce vydělaných, nebo naspořených peněz. Modely BTTB v zásadě nekupují, protože " nejsou tak bohatí, aby si mohli kupovat levné věci". Pak jsou typy lidí, že i kdybych prodával za ceny kolem 100kč,tak stejně spekulují a pravděpodobně nekoupí. No ta první kategorie si možná taky řekne , no za tu "stovku" si to koupit můžu, to mě nezabije, i kdyby to pak mělo letět do koše. No a poslední kategorie jsou lidi, kteří nějak nekupují podle ceny. Je jim to prostě jedno. "Chci koupit synkovi vláček, tak mu ho koupím, když to bude stát za prd, tak to vyhodíme a koupíme něco jinýho". Toto je ideální zákazník, pro ty "super prodejce". Jejich příjmy jsou natolik štědré, že si to můžou dovolit.
Můžu dát krásný příklad, který bude v TT asi dost jasný: Máme tu 30let staré ypsilony BTTB (bavme se o ČSD). nabídnu cenu 200kč/ks. Někdo si řekne no tak 200kč se dá beru. Další ho bude nabízet za 500kč, to už většina pochybuje a klepe si na čelo. Pak tu bude prodej kusu za 1000kč. To už většina leží smíchy pod stolem druhá polovina zatíná pěsti. no a uvidí to ta poslední kategorie a řekne si 200kč nebo 1000 není to jedno :?:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod nadkachna » čtv 29 lis, 2012 7:40 pm

Určitě tak někteří uvažují, ale dost pochybuju že pak nakupují v bazaru nebo na pražské burze. Takový člověk, ce neřeší 200 nebo tisíc korun, si to koupí v normálním e-shopu, co mu google vyhodí po zadání hesla modelová železnice nebe vláček, případně v kamenném obchodě. I tady je samozřejmě dost možností klepat si na čelo, třeba cenovky U krále zlodějů z Mánesovy ulice...
G
TT
nadkachna

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 30 lis, 2012 7:23 am

Již chvíli sleduji výkřiky některých na modelbazaru a po přečtení článku - http://magazin.firenet.cz/index.php/spe ... modelbazar, jsem to již nevydržel a musel zareagovat:

#11 jeff hopper 2012-11-21 09:23
Nevím čemu se divíte - všechno má přece svého kupce.

A víte jak to vzniká - (osobní zkušenost když jsem občas asistoval u výkupu modelů v jedné nejmenované - bývalé prodejně v Nymburce) Takže jeden příkladný příběh: příjde pán jenž náhodou objevil nějaké zapomenuté kousky starých výrobců doma - původně to vlastně chtěl vyhodit, ale znáte to - čecháček co když na tom půjde něco vytřískat - navštíví první obchod z modelovou železnicí a omrkne ceny - mašina za 5000,- paráda - já tu moji podobnou prodám za 3000,- to musí koupit každý je přece o 2000,- levnější - dokonce když je odvážný tak ji zde zkusí nabídnout - samozřejmě je odmítnut(v hlavě si řekne - nafoukaný např. Pražáci - chtěj na tom akorát vyvařit) a hurá do nejbližší prodejny v okolí domova - zde Nymburk - Dobrý den. Chtěl bych prodat u vás tuto mašinu - je perfektní(samo samá chvála) a z tašky vyndá např. BR 110 v krabičce PIKO - HO -ano je málo používaná ale 30 let stará a na krabičce je ještě cenovka 110,- Kčs. Dostane odpověď, že se jedná o pěkný zachovalý kousek a jakou má představu o ceně - po chvilce ošívání, odfukování a jiných předvedených výrazech ze sebe vdá drobným hláskem částku 2500,-(vzpomínk a na Prahu a jeho 3000,- cifru) Samozřejmě tím pobaví prodavače. Pokud je prodavač profík(jako v našem případě) zeptá se pro jistotu kde pán k ceně přišel – samo dozví se odpověď, že vyděl podobnou mašinu v Praze za 5000,- a za tu svojí chce 2500,- což se mu zdá perfektní cena. Prodavač mu tedy deset minut vysvětluje rozdíl mezi tou v Praze a jeho a dá mu pár typů na ověření ceny. Pokud to pán pochopí tak mašinu nechá okolo 1000,- v prodejně a pokud né tak ji donese domů a kde se pak asi objeví??????

To samé je i z domo výrobci – spočítají náklady a čas – potlačí pud sebezáchovy a nabídnou model za někdy neuvěřitelnou cenu.

Další sorta jsou různí překupníci a tzv. obchodníci.

Ale znáte to – všechno má svého kupce 8)

A k model bazaru - zde proběhla dle mého hysterická rekce na prodej bobiny za částku 800,- Kč - na této částce nevidím nic špatného - jedná se v současné době o tržní cenu a pokud je model ve stavu po prodeji tak ani cena 1000,- Kč není neobvyklá. Tyto ceny v současné době respektují i různí překupníci a rádobyprodejci - ovšem jejich prodejní cena je o hromadu stokorun vyšší než jejich výkupní(musí se přece nějak rychle vydělat).

Takže shrnutí - přemrštěné ceny většinou nasazují lidé neznalí modelové scény jenž tuto cenu odvodili od současných cen a občas do toho nějaká vyjímka chytráka co chce vydělat. Na druhou stranu se divím, že jim to někdo koupí - ale dle hysterických výkřiků asi jo.

Druhá věc je kvalita - je jasné, že staré modely lokomotiv dávno nedosahují jízdních vlastností současných modelů, ale to je se vším - jako by dnes chtěl někdo porovnávat favorita s novou fábií. Takže pokud si chci koupit model do sbírky, nebo mít retrokolejiště(já osobně vyndávám staré modely pokud se chci rozčílit - většinou mi to vydrží cca. 10 min a pak putují nazpět do vitríny) tak volím osobní odběr - ten volím i pokud si nejsem jistý kvalitou modelu. Samozřejmě se bavím o lokomotivách. Staré vozy BTTB jezdí(pokud nejsou vyhuntované) stejně jako nové a to i na plast. kolečkách a třeba u uhláku mám za cenu nového tři staré. Samozřejmě i zde se najdou přesstřelené ceny. Ale jak jsem již psal - vše má svého kupce.

A kdo má peníze tak ten nenakupuje na burze(podle mě ani neví že nějaká je) ale v kamenné prodejně.
Jeff Hopper

Příspěvekod Jarda H. » pát 30 lis, 2012 12:24 pm

Jeff Hopper píše:... Ale znáte to – všechno má svého kupce 8) ........

Možná by to mohla být trefná poznámka na závěr současné diskuze !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Ossi » pát 30 lis, 2012 6:52 pm

Jen přidám svoji zkušenost. Pokud se jedná o staré modely, které se dají ještě "běžně" sehnat, plně souhlasím s tím, že je hloupost za ně platit nehorázné sumy. Horší je to ale s modely, které byly vyráběny dávno, nebo v pár kusech. Líbí se mi staré elektriky a tak jsem sháněl loko E44 a E70. Nejetou vitrínovou E44-ku od Tilliga jsem sehnal na modelbazaru za tři "litry", což si myslím, že je slušná cena. S E70-kou fy Herr to bylo horší. O kusovkách od Tilliga z počátku devadesátých let nemělo cenu uvažovat, nepamatuji, že by se někde objevily na prodej. Cena stejná, jako E44, podle fotek vypadala mašina na svůj věk dobře.Po doručení šok: strojová část vyběhaná, ulámané stupačky, u ohnutého nárazníku vylomený rám, jeden sběrač zkroucený. Naštěstí karosérie byla v pěkném stavu. Prskal jsem jako kocour; ale než bych čekal až se někde časem něco (a možná ještě horší) objeví,vynadal jsem si do blbců a pustil se do totál rekonstrukce. Vypouzdření ložisek náprav, krajní nápravy a jalový hřídel nové (z V36), spodní deska nová vyrobená z cuprextitu. Původní motor šel taky ven, nahradil jsem ho Mashimou se setrvákem. Do rámu šly kinematiky, ulámané stupačky jsem nahradil leptanými, nárazníky jsou košové. Pojezd nyní po doplnění dekodéru (Kuehn 045) jezdí jako čert. Na kastli přistály sběrače z E250. Ještě chybí dodělat osvětlení, chystám se dělat plošné spoje. Mašina sice není originál, ale může jít bez obav do provozu a ne jen postávat ve vitríně. Bohužel, pochybuji že bude Tillig někdy tuto lokomotivu znova vyrábět; a stejně tak i páru BR89, motorák M283.1 a podobné raritky. Pokud ovšem člověk tento model chce mít, nezbývá než shánět staré kusy. A to je "voda na mlejn" různým "takyobchodníkům", překupníkům a vekslákům s modely. Ossi
Ossi

Příspěvekod radula63 » pát 30 lis, 2012 10:37 pm

Jarda H. píše:
Jeff Hopper píše:... Ale znáte to – všechno má svého kupce 8) ........

Možná by to mohla být trefná poznámka na závěr současné diskuze !

http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/471119/ si dělá srandu? Asi fakt má vše svého kupce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ALE JÁ TO NEBUDU
P.S.Zde bych neřekl, že je to podvodník (vše krásně nafoceno, takže zákazník vidí na čem je), ale přinejlepším PODIVÍN :!:
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 01 pro, 2012 6:34 am

Ahoj Ossi,to jsi sháněl tyto stroje?
http://www.ebay.de/itm/Tillig-BTTB-Zeuk ... _913wt_932

http://www.ebay.de/itm/E-70-01-Deutsche ... 3256wt_932

Pokud snad někdo bezmezně touží po Bobině BTTB,tak se dá pořídit např.zde:
http://www.ebay.de/itm/Guterhaltene-E-L ... _629wt_932
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jeff Hopper » sob 01 pro, 2012 11:35 am

radula63 píše:
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/471119/ si dělá srandu? Asi fakt má vše svého kupce :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ALE JÁ TO NEBUDU
P.S.Zde bych neřekl, že je to podvodník (vše krásně nafoceno, takže zákazník vidí na čem je), ale přinejlepším PODIVÍN :!:

Zde je zdárný příklad stráty soudnosti - cena 1380,- za mračenku na mosazi - pokud si dobře pamatuji tak pojezd stojí na burze cca. 1200,- + epoxid kastle 150 - 180,- Kč + barvy + práce(hrozná) a ve výsledku to vypadá tedy celkově hrozně, ale cena odpovídá nákladům do tohoto vložených. Takže buď ještě zapracovat ať to vypadá a nebo to prodat zvlášť.

Jinak tento pán na modelbazaru nabízí hromady věcí a převážně z 90% má rozumné ceny - já jsem od něho zatím nic nekupoval.
Jeff Hopper

Příspěvekod Tomáš » sob 01 pro, 2012 12:13 pm

"Zde je zdárný příklad stráty soudnosti - cena 1380,- za mračenku na mosazi"
Já bych to spíš pojmenoval Zmrzačenku na mosazi. To je fakt nářez. Prodal bych to za cenu pojezdu pokud je OK
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Ossi » sob 01 pro, 2012 6:26 pm

for M. Lengyel: tyto stroje jsem sháněl. U E44 jsem akceptoval cenu 3 tisíce, protože jsem před lety tento stroj v tovární prodejně v Sebnitz za 244 DM, v tehdejším kursu to byly zhruba 4 tisíce. Mimoto loko byla v podstatě nová, neměla ještě ani zajeté uhlíky motoru, neměla ani namontované doplňky a i krabička i dokumentace byly v super stavu. Rozdíl u E70 byl v tom, že byla pouze v zeleném provedení. Jinak díky za tip na e-bay, zatím jsem tam nenakupoval, nemám tam ani účet. Kolega ho má a tak se s ním poradím co a jak dál. Ještě jednou díky. Ossi
Ossi

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím