ROCO bardotka, ceckáč, zamračená...

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: ROCO bardotka, ceckáč, zamračená...

Příspěvekod greenery » sob 24 lis, 2012 5:51 pm

..... makrofotka vždy zvýrazní, co výrazné není (jako by si člověk vzal lupu).
Věřím, že je pěkná. ROCO vyrábí modely 10-ky let, pan Báňa chvíli. Přesto má modely dosti pěkné :-) .
greenery

Příspěvekod eduardo » sob 24 lis, 2012 6:59 pm

Dnes som si u svojho predajcu T478 1010 objednal a koncom budúceho týždňa by som ju mal mať doma. Síce sa mi viac páči ČD verzia no nesedí mi do epochy. Pôvodne som mal v pláne objednať ozvučenú verziu, no neviem ako na tom budú zvuky od Roca, tak som z nedočkavosti objednal analogovú verziu, tak že zvuky budú od Artolu a dekodér Zimo.
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod vorisekml » sob 24 lis, 2012 9:03 pm

Roco má špičkově udělané popisy, skoro nic nechybí, font písma a velikost je OK. Nádrž se povedla, vzduchojemy a střecha se mě líbí. Síta ventilátorů jsem čekal u Roco podle fotek ještě horší než v reálu, ale MTB je má lepší. Podvozky jsou dědictví po brejlovci, včetně závěsek a schůdků. Závěsky má MTB mnohem lepší. Tvarově se mě zdá Roco povedenější, záleží na vkusu každého soudruha. Roco jezdí solidně, MTB je líp zpřevodovaná, jízda MTB je taková věrohodnější. MTB mě vedle Roco připadá taková placatější, širší. Ještě počkat na ten "správný nátěr" v unifiku s žlutým proužkem, s rozšířeným talířem nárazníků a jsem naprosto spokojený.
H0
vorisekml

Příspěvekod rozec.karel » sob 24 lis, 2012 9:46 pm

Taky přidám špetku do této debaty. Mněl jsem možnost srovnávat tyto modely Roco a MTB stojící vedle sebe. Jediný, co má model od MTB lepší než model od Roca, jsou závěsky a okna. Toť vše. Vše ostatní má model od Roca daleko líp provedené. Věrohodnější je čelo, podvozky, dokonce i síta ventilátorů. Jsem rád, že jsem si na ní počkal. MTB ovšem nezatracuju, protože udělala obrovský kus práce pro mnoho modelářů. S pozdravem všem, Karel.
rozec.karel

Příspěvekod George V. » ned 25 lis, 2012 5:42 am

ad Síta ventilátorů:

-modelově správnější je má Roco, byť může být věcí diskuse jejich konečné provedení. U skutečné lokomotivy jsou ty síta opravdu namontovány shora. Tohle má MTB špatně, byť to ve výsledku lépe vypadá.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod rozec.karel » ned 25 lis, 2012 12:09 pm

...nením, nevím. Ale mně se ty "cedníky" MTB na modelu skutečné lokomotivy prostě nelíbí. :lol:
rozec.karel

Příspěvekod ReichenbergW » ned 25 lis, 2012 6:58 pm

vorisekml píše:Roco má špičkově udělané popisy, skoro nic nechybí, font písma a velikost je OK. Nádrž se povedla, vzduchojemy a střecha se mě líbí. Síta ventilátorů jsem čekal u Roco podle fotek ještě horší než v reálu, ale MTB je má lepší. Podvozky jsou dědictví po brejlovci, včetně závěsek a schůdků. Závěsky má MTB mnohem lepší. Tvarově se mě zdá Roco povedenější, záleží na vkusu každého soudruha. Roco jezdí solidně, MTB je líp zpřevodovaná, jízda MTB je taková věrohodnější. MTB mě vedle Roco připadá taková placatější, širší. Ještě počkat na ten "správný nátěr" v unifiku s žlutým proužkem, s rozšířeným talířem nárazníků a jsem naprosto spokojený.

Bohouši je to zajímavá zkušenost. Popisy na obě lokomotivy, resp. oba výrobce jsou dělány jedním fontem a takřka jednou rukou, rozhodně jedním vzorem a stejnou velikostí. Jak to to lze převést do reality je už konečně známo. Víc to nekomentuju, jen čekám jak u MTB dopadnou popisy na ověřovací sérii, páč odevzdal jsem jen návrh a prý se už tiskne. Korektura nebyla. Každý výrobce k tomu hold přistupuje po svým :-) :roll: S ostatním souhlas. Síta na ventilátory si nechám vyleptat pro oba modely nový protože osobně se mi nelíbí ani MTB zapuštěný, ani Roco sice správný montovaný zvrchu, ale z plastu jsou moc vysoký a hrubý, pár madel zkrátím a bude to dobrý. Další verze pro zamračený jsou postupně připravovány, na čmeldy si ještě budeme muset počkat. Podklady chtějí do cca 15. týdne v roce 2013. Moc to neřešte, až to bude tak to bude. Určitě je lepší když bude model později než když bude míň kvalitní. Pokud do toho budu moct dál kecat nemělo by se stát, že by dva výrobci vyrobili duplicitu :twisted:
ReichenbergW

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 26 lis, 2012 11:05 am

Obrázek

Nastrojená barča. Přišly i zvukové, po obědě to natočím a v podvečer vyvěsím. Hlavě si dávejte pozor až budete sundavat karoserii ať neztratíte přední stupačku. Stačí málo a vypadne. Raději ji přilepte.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod t6791225 » pon 26 lis, 2012 11:59 am

Je to opravdu pěkný kousek, jsem zvědav jestli se Roco pustí také do polomáčené verze s bílou budkou, což je typický nátěr lokomotiv čísel 1031 až 1092. Bylo by to rozhodně pěkné, aby se tyto dva typy nátěru potkávali na kolejišti :P
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

Příspěvekod George V. » pon 26 lis, 2012 3:52 pm

...taková 088 by byla fajn. Fungovala v tomhle nátěru i po roce 1990 :) .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 26 lis, 2012 6:31 pm

Michal Dalecký

Příspěvekod Houmr » pon 26 lis, 2012 6:37 pm

Michale co je v ní za zvuk?
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

Příspěvekod Michal Dalecký » pon 26 lis, 2012 6:40 pm

Houmr píše:Michale co je v ní za zvuk?
Ahoj, je tam original od ROCO, tzn. ZIMO MX645R s 8-pin rozhraním a dva malé repro zapojené paralelně.
Michal Dalecký

Příspěvekod martin tichý » pon 26 lis, 2012 8:14 pm

Asi to nebude úplně objektivní srovnání, neb ROCO jsem slyšel zatím jen z videa a v PC reprákách je to zkreslený, ale zvuk u mtb mě dostal už po poslechu videa, tohle naštěstí ne, ušetřim nějakých šestnáctset;-)
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod Bald » pon 26 lis, 2012 8:36 pm

Neušetříš - projedeš se, bude to bzučet, nespokojenost, takže výměna tištáku za 22pin něco stojí, zvukáč dvojku, 2 kilča zvuk od Artolu a už jsi v tom dost přes šest. Takže ozvučená ROCO naopak necelej litr šetří :D Vypadá to dobře, i ten zvuk je hezkej i když na Artol nemá. Dle mého názoru má tahle ozvučená lokomotiva luxusní cenu.
H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio
Bald

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)