Novinky H0 2013

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2013

Příspěvekod vypravecc » pon 12 lis, 2012 9:18 pm

no tenhle už vypadá líp, ještě ho dát do nátěru ČSD a je to daleko lepší než ty nesmysly s těmi třemi okny kuchyně a všemi čtyřmi nástupními dveřmi, co dělalo PIKO.....Opravdu by mě zajímalo, kde tuhle kasli vzali. Nikdy jsem takhle uspořádaný jídelák v reálu neviděl....
Přílohy
WR1.JPG
vypravecc

Příspěvekod George V. » úte 13 lis, 2012 6:55 am

Tohle vypadá na původní jídelák DR (v TT byl jako model taky :mrgreen: ), navíc ještě "ověřovací" serie (výroba někdy 1964) - tyto vozy jsou někdy označovány jako typ B, typické jsou tím, že nemají "zkosené" představky. U nás se vyskytovaly jen v pár kusech jako řada ABa.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Bald » úte 13 lis, 2012 10:16 am

George V. píše:...typické jsou tím, že nemají "zkosené" představky. U nás se vyskytovaly jen v pár kusech jako řada ABa.
A já žil celou dobu v domění, že si jen PIKO usnadnilo život při výrobě formy :shock: :lol: TT verze byla trošku jiná, zkosené představky měla, snad bych ji i někde v krabici vyhrabal.
Ten halberstadt je pěkný, v 80. letech byl řazen na Vindoboně jako snad jediný DR vůz, když jezdila přes Tábor. Skvělá kuchyně, voňavý útulný vagonek. Mám dodnes bloček účtenek, talířek a vidličku s emblémy M od vrchního :wink:
H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio
Bald

Příspěvekod George V. » úte 13 lis, 2012 1:59 pm

Bald píše: ]A já žil celou dobu v domění, že si jen PIKO usnadnilo život při výrobě formy :shock: :lol: TT verze byla trošku jiná, zkosené představky měla, snad bych ji i někde v krabici vyhrabal.
Ten halberstadt je pěkný, v 80. letech byl řazen na Vindoboně jako snad jediný DR vůz, když jezdila přes Tábor. Skvělá kuchyně, voňavý útulný vagonek. Mám dodnes bloček účtenek, talířek a vidličku s emblémy M od vrchního :wink:

...jo to já si myslel taky. Ta TT verze má, myslím, taky dveře na obou představcích. Tři okna v kuchyni má ale určitě!
George V.

Příspěvekod eduardo » úte 13 lis, 2012 6:25 pm

TT verzia je proporčne totožná z H0, akurát má zúžené predstavky a prechodové dvere delené na štyri diely. TT-čkový som vlastnil teraz mám ten H0-kový od Sachsenmodelle, ten predstavky zúžené nemá a je ešte k tomu krátený.
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod vypravecc » úte 13 lis, 2012 7:48 pm

Bald píše:
George V. píše:...typické jsou tím, že nemají "zkosené" představky. U nás se vyskytovaly jen v pár kusech jako řada ABa.
A já žil celou dobu v domění, že si jen PIKO usnadnilo život při výrobě formy :shock: :lol: TT verze byla trošku jiná, zkosené představky měla, snad bych ji i někde v krabici vyhrabal.

mně jen nejde do hlavy, co je předloha, protože podle mě tohle v reálu nikdy neexistovalo. Takže spíš usnandění práce pro PIKO při výrobě formy....
vypravecc

Příspěvekod George V. » úte 13 lis, 2012 8:14 pm

...no věř, že existovalo. Jestli jako WR, nevím, ale jako kupéčka určitě. Tillig to v téčku dokonce nabízí:

http://www.tillig.com/cgi-bin/tillig.pl ... =65&r4=600
Naposledy upravil George V. dne stř 14 lis, 2012 5:10 am, celkově upraveno 1
George V.

Příspěvekod E27 » úte 13 lis, 2012 9:02 pm

Reštauračné vozy WR čsd ako sme boli zvyknutý zrejme tak skoro nebudú, čo som sa dotazoval aj kamaráta (predajňa modelov)
Ale keď si to zoberieme tak Halberstad série Mitropa je vozeň, ktorý by nemal chýbať na koľajisku stvárňujúceho IV epochu.
Klasický rýchlik Balt Orient bol prepletený spletitosťou rôznych vozov okrem Y aj Halberstad DR a dominatna WR Mitropa.
E27

Příspěvekod George V. » stř 14 lis, 2012 5:14 am

...no pokud byste chtěli někdo WRm, tak něco je tady:

http://www.lokomotive.de/muras/aktuell.htm

Je to zjevně překopávka Halberstadtu od Tilliga. Cena pro mne nepřijatelná, neb Tilligácké Halberstadty/Bautzeny jsou dost mimo realitu :) .
George V.

Příspěvekod vypravecc » čtv 15 lis, 2012 1:00 pm

George V. píše:...no pokud byste chtěli někdo WRm, tak něco je tady:

Je to zjevně překopávka Halberstadtu od Tilliga. Cena pro mne nepřijatelná, neb Tilligácké Halberstadty/Bautzeny jsou dost mimo realitu :) .
vypravecc

Příspěvekod vypravecc » čtv 15 lis, 2012 1:02 pm

George V. píše:...no pokud byste chtěli někdo WRm, tak něco je tady:

To je přesně on !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) 8)
Dá se to někde vidět v reálu ?
vypravecc

Příspěvekod vypravecc » pát 16 lis, 2012 8:18 pm

díky
vypravecc

Příspěvekod Michal Dalecký » úte 04 pro, 2012 12:32 pm

Obrázek

Obrázek

Další verze Re 4/4 jsou na trhu
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod fanton23 » úte 04 pro, 2012 7:34 pm

Nechápu, proč se tu stále inzeruje model jakési švýcarské mašiny. Předpokládám, že většinu lidí zde zajímají v první řadě modely našich předloh. Modelů, jako je tento tj. DB, SBB, NS, OBB, PKP, MÁV...., chrlí ROCO,PIKO, Marklin, Gutzold a já nevím kdo ještě každý rok xy, proč se zde pořád prezentuje právě toto ?
fanton23

Příspěvekod martin tichý » úte 04 pro, 2012 9:09 pm

Mně na tom nepřijde vůbec nic divného, možná by ses divil, kolik českých vláčkařů se zajímá i o jiné dráhy a lokotky než ty české, nehledě na to, že tento model rozhodně stojí za fotku, ať už jeho předloha jezdí či jezdila kdekoliv..., aspoň se trochu naředí nekonečné diskuze o bardotkách, brejlovcích apod...
Ciboch
martin tichý

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)