workous - návrh Lajbl - roh v HO

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: workous - návrh Lajbl - roh v HO

Příspěvekod workous » sob 03 lis, 2012 2:03 pm

Stavba pokračuje, teď již pomaleji hlavně na něco nezapomenout všude roztahat přívody pro semafory, světla, osvětlení domků.....
Přílohy
stavba.jpg
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod josooo » sob 03 lis, 2012 5:32 pm

Uz od začiatku sledujem tvoje vlákno a proste som v nemom úžase. Ale teraz už musím niečo napísať. Sice som tt-čkár, ale tvoje kolajisko sa mi veľmi páči. Stavba ti ide od ruky a vždy si rád pozriem dalšiu tvoju aktualizáciu. Držím ti palce a za mňa máš určite jeden hore.

Jozef
TT, ČSD, III/IV epocha, Zbierka sa rozrastá ale koľajisko stále nenarastá:-(
josooo

Příspěvekod workous » sob 03 lis, 2012 10:32 pm

Ahoj Pepo, děkuji pochvalu budu se snažit tempo držet počasí venku mi nahrává nemusím makat venku na zahradě :mrgreen: díval jsem na tvůj web moc pěkný věci tam máš.
workous

Příspěvekod miroslav lengyel » ned 04 lis, 2012 5:07 am

No pane,jedeš jako dráha :D Malý dovětek k tomu čistícímu vozu,nekapej na ty leštící kotoučky žádnou kapalinu,spíš to špínu rozšmudlá než vyčistí,takže pouze na sucho.Já to používám ještě s tímto http://www.ben-model.cz/e-shop/cz/detai ... -5-ks.html Nalepil jsem na to z druhé strany 2 matky kvůli lepšímu přítlaku a taky jsem si na dva kousky nalepil místo toho filcu proužky čistící gumy.Vysavač samodomo mám taky,ale žádný zázrak to není.Až naspořím,tak plánuji koupi profitechniky,zatím musím občas použít klůcek namočený v lihu a normální vysavač.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod workous » ned 04 lis, 2012 7:46 am

První svezení: tak pánové po dvou měsících práce jsem se poprvě projel .....docela úleva, že zatím běhá vše jak má zapojených 11 výhybek(z 15) a zatím 8(z 14) izolovaných úseků. K programu TC jsem se zatím nedostal, záměrně se tomu vyhýbám neb je to žrout času.
P.S. Mirku děkuji za tip nic tam nebude dávat a s vysavačem mám ty samé zkušenosti účinost nic moc, ale něco to sebere. Čístící kostky mám na vysavači - taky jsem tam nalepil závaží jinak to moc nefungovalo...
P.S. Pro Milana sehnal jsem si ten stavební dozor viz foto :mrgreen:
Naposledy upravil workous dne pon 03 srp, 2020 8:11 pm, celkově upraveno 1
workous

Příspěvekod radekpo » ned 04 lis, 2012 12:54 pm

Ahoj, opravdu pěkná práce, radost pohledět. Jenom jedna připomínka - tam kde jsi dodatečně vyplňoval rohy rámu kvůli vedení trati bych ještě předsadil (přilepit, přišroubovat) nějakou lištu, protože podle zákona schválnosti to bude první o co nechtíc zavadíš a ulomíš. Radek
radekpo

Příspěvekod workous » ned 04 lis, 2012 3:28 pm

Ahoj Radku máš pravdu, úprava trati vznikla v průběhu stavby a mám v plánu tam něco dát jakmile bude rám na místě . Je to slabé místo a jak říkáš zákon schválnosti .....jinak polystyrén vlepený do rámu jsem použil prvně a moc se mi to osvědčilo vrchní deska je 3cm a vše se do ní schová nikde ze spoda nekoukají žádné dráty a to se mi líbí.
workous

Příspěvekod workous » úte 06 lis, 2012 7:33 pm

Dnes při koupi izolovaných spojek jsem narazil na maketu přestavníku od ESPEcky koupil jsem si jeden vzorek myslím, že vypadá pěkně.Budu to muset podložit abych vyrovnal výšku a uvidíme.
workous

Příspěvekod mizl » úte 06 lis, 2012 9:40 pm

workous píše:Dnes při koupi izolovaných spojek jsem narazil na maketu přestavníku od ESPEcky koupil jsem si jeden vzorek myslím, že vypadá pěkně.Budu to muset podložit abych vyrovnal výšku a uvidíme.

Já jsem dokonce viděl i funkční maketu přestavníku. Ale nevím už kde jsem jí zahlédl :-( . Měli je i ve velikosti "TT". Nevíte někdo, kde je mají ??

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod workous » úte 06 lis, 2012 10:43 pm

workous

Příspěvekod workous » stř 07 lis, 2012 1:34 pm

Ještě jsem si vyráběl maketu přestavníku z leptu, ale přijde mi menší a není, tak pěkná hodím se foto
workous

Příspěvekod workous » ned 25 lis, 2012 12:32 pm

Pokračuji dál jak je čas a zkouším vylepšit koleje Geoline aby to nebylo tak umělý ten porost je tam jen na zkoušku zatím mi tam ty drny moc nesedí.Největší problém je u výhybek, aby se to nezalepilo a bylo vše funkční budu tam muset použít štěrk N aby se to tam vešlo, proto ta čistá místa.Po zaštěrkování a nanesení "bordelu" už to není tak umělý nebo jo?? Protože ještě nedorazilo zboží na semafory zalepil jsem na jejich místa dutinkové konektory snad na mne pan Kučera z Brna nezapoměl ....
workous

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 26 lis, 2012 1:27 pm

Ahoj, zaštěrkované kolejivo vypadá dobře, kromě toho německýho angličana, ale tomu by pomohla pouze výměna za jiný modelovější resp. "český".
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod chameleon » pon 26 lis, 2012 2:54 pm

já bych ten hnědý štěrk (N nebo hlína?) nezasypával do šedého štěrku kolejového lože, barevně bych je oddělil. Na celé kolejové lože bych pak použil jen trochu patiny.
Ale samozřejmě to jsou jen drobnosti, kde se každýmu líbí něco jiného :wink: Samozřejmě už i takto je výsledek 1000x lepší než originální plastový výlisek!
chameleon

Příspěvekod lajblt » pon 26 lis, 2012 3:17 pm

Ahoj Zdeňku, vidím krásnou práci. :) Držím palce, ať všechno funguje, jak má.

Jen k tomu štěrkovému loži - ve stanici je obvykle lože nasypané do úrovně temene pražců v celé šíři pláně, tj. štěrkové lože není v úrovni kolejí zvýšené jako na trati. Co se týče "sem tam rostoucí trávy", osvědčilo se mi nalepit ji předem a pak teprve kolem dosypat štěrk, vypadá to líp než při opačném postupu.
lajblt

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště