TT 3,5x1,5m - mezilehlá

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT 3,5x1,5m - mezilehlá

Příspěvekod Janek.KP » čtv 18 říj, 2012 12:07 pm

Pro Tomáše - děkuji za nalezení ;) ztrátu větších poloměrů asi obrečím... Nepomohlo by horní trať do mezilehlé stanice "schovat" na chvilku do tunelu a v tunelu udělat menší poloměr oblouku, abychom se následně vešli se spodní tratí mezi pilíře?

Pro Milana - http://imageshack.us/a/img594/3065/janekpudorys.jpg - zelená plocha je navrhované kolejiště, vedle šedivá plocha uvažované SN, zakreslené střešní okno a stávající policový systém včetně pracovního stolu, "hranice" šikmin při sedícím/stojícím človíčkovi výšky 180cm. Přesný úhel šikminy změřím večer. Co Tě prosím napadlo? ;)
ČSD, IV epocha, TT, digitál
Janek.KP

Příspěvekod milan ferdián » čtv 18 říj, 2012 12:30 pm

Janek.KP píše:Pro Milana - http://imageshack.us/a/img594/3065/janekpudorys.jpg - zelená plocha je navrhované kolejiště, vedle šedivá plocha uvažované SN, zakreslené střešní okno a stávající policový systém včetně pracovního stolu, "hranice" šikmin při sedícím/stojícím človíčkovi výšky 180cm. Přesný úhel šikminy změřím večer. Co Tě prosím napadlo? ;)

Protože mám pocit,že se začínáte trápit :wink: A požadované skříňky pro manželku jsou kde nebo mají být :?:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod chameleon » čtv 18 říj, 2012 1:02 pm

V té pravé šedé části je jen skryťák, nebo i viditelná trať :?: Kdyby to měl být "jen" skryťák, tak by mi to bylo líto -> 7m délka to je pomalu na dvojkolejku, to už se daj prohánět mašiny :wink:
chameleon

Příspěvekod Janek.KP » čtv 18 říj, 2012 1:35 pm

milan ferdián píše:Protože mám pocit,že se začínáte trápit :wink: A požadované skříňky pro manželku jsou kde nebo mají být :?:

Trápit? Spíš Tomáše za chvilku otrávím... :oops:
Skříňky by měly být pod deskou SN.

chameleon píše:V té pravé šedé části je jen skryťák, nebo i viditelná trať :?: Kdyby to měl být "jen" skryťák, tak by mi to bylo líto -> 7m délka to je pomalu na dvojkolejku, to už se daj prohánět mašiny :wink:

Pravá šedá část - viditelný SN, kvůli manipulaci se soupravami. Já nechci dvoukolejku, mě stačí jedna kolej hlavní trati a z ní odbočka na vedlejší s mezilehlou stanicí ;)
Janek.KP

Příspěvekod lajblt » čtv 18 říj, 2012 1:41 pm

Neboj, Janku, já se nedám. :) S tím tunelem je to v pohodě, hned se dá udělat líp.
lajblt

Příspěvekod chameleon » čtv 18 říj, 2012 1:50 pm

Janek.KP píše:Pravá šedá část - viditelný SN, kvůli manipulaci se soupravami. Já nechci dvoukolejku, mě stačí jedna kolej hlavní trati a z ní odbočka na vedlejší s mezilehlou stanicí ;)

však to je jen dobře, že máš jednokolejku :wink: spíš jsem to myslel tak, že spousta lidí tu chce dvojkolejku nacpat do 3 m, a těch tvých 7 m je luxusní prostor - že zde už se dá i s dvojkolejkou počítat. Ale určitě si nech 1 kolej! :wink: A co mít skryťák za kulisou a před kulisou nějakej pruh s tratí a krajinou?
chameleon

Příspěvekod Janek.KP » čtv 18 říj, 2012 2:14 pm

Co s dvoukolejkou...rychlíky jsou moc uspěchaný...já chci relaxovat :) Viděl jsi fotky místnosti, plánek a všiml sis ŠIKMINY a TOPENÍ? ;)
Janek.KP

Příspěvekod chameleon » čtv 18 říj, 2012 2:52 pm

Jasně, mám skoro stejnou místnost jako ty, i včetně dvou trámů :wink: Jen podlahu mám jiný vzor a 2 okna místo jednoho :D
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » čtv 18 říj, 2012 3:01 pm

chameleon píše: A co mít skryťák za kulisou a před kulisou nějakej pruh s tratí a krajinou?

Nemusíš vše vykecat :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Janek.KP » čtv 18 říj, 2012 3:27 pm

milan ferdián píše:
chameleon píše: A co mít skryťák za kulisou a před kulisou nějakej pruh s tratí a krajinou?

Nemusíš vše vykecat :mrgreen:

Nechcete mi vy dva říct ;) , že tam dostanete 6m hlavní tratě + stanici velikosti Kořenov + vlečku do skláren + řeku? Za kulisou SN a zaberete užší, ale delší prostor? Taky varianta, segmentová, ale to bych chtěl teda vidět 8)
Chudák Tomáš, ten už se může dát k vodohospodářům a vy mu ani nenaznačíte? :shock:
Jo, a pozor, Tomáš tam má už jez :P
Janek.KP

Příspěvekod lajblt » čtv 18 říj, 2012 4:29 pm

Ono by to šlo i jinak - můžeš z toho udělat segmentové PATROVÉ kolejiště. Takhle to budu mít já - pod odbočnou stanicí bude v "suterénu" ještě jedna. Proč to nezkusit i tady? Mohl bys mít segmenty o šířce třeba jen 80-100 cm. To by stačilo i na "spirálu" do podzemí s R353 (R396). Skrytá stanice by bez problémů obsloužila všechny tři konce tratě a byla by jen na té straně, kde nebudou skříňky. To, že by její koleje byly jen třeba 40 cm nad zemí by nevadilo, protože by byly u přední hrany spodního segmentu (ten by mohl být třeba jen 40 cm široký - kromě místa s tobogánem).
Mohl bys tam mít stanici, jak jsi ji navrhnul, ale s EW3 (cca 2,5 metru délky) , odbočku i zastávku s nákladištěm u cihelny. Všechny tři konce tratě pak zavést tobogánem do SN. A po celé délce by tekla řeka, kterou by tratě mohly několikrát překonávat mosty.
Naposledy upravil lajblt dne čtv 18 říj, 2012 4:51 pm, celkově upraveno 1
lajblt

Příspěvekod pekl024 » čtv 18 říj, 2012 4:40 pm

Hezké překonávání řeky Mže je mezi Svojšínem a Mariáské Lázně.

Petr
pekl024

Příspěvekod Janek.KP » čtv 18 říj, 2012 5:28 pm

lajblt píše:Ono by to šlo i jinak... odbočku i zastávku s nákladištěm u cihelny. Všechny tři konce tratě pak zavést tobogánem do SN. A po celé délce by tekla řeka, kterou by tratě mohly několikrát překonávat mosty.

:?: :?: :?:
:!:
...já to tušil, že skončím u segmentů... ;)
...ale nechce se mi věřit, že by segmenty mohly mít 80-100cm šířku...a všechno by se vešlo...
:?: :?: :?:
sklárna, ne cihelna :)
Janek.KP

Příspěvekod milan ferdián » čtv 18 říj, 2012 5:36 pm

Tak já mám hotovo.Jsou to sice jen odhadní výpočty,takže
-žst.Kořenov-
-širá trať cca 8,0 m+obloukový (nebo přímý) ocelový most-
-žst.Dolní Polubny+vlečka skláren-
-odbočka-
-širá trať vedlejší cca 5,0 m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod lajblt » čtv 18 říj, 2012 6:04 pm

Milan je kouzelník. Zkouším taky něco, ale teď to bude zbytečná práce. Búúúúú... ;) Mohu se Mistře zeptat, na jakém rozměru? Já kutám na 7,0x0,9 m. Kořenov tak, jak byl na návrzích, tj cca 2,5 metru délky.
lajblt

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště