422.0 ČSD /178 KkStB/ od Brawa

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: 422.0 ČSD /178 KkStB/ od Brawa

Příspěvekod Petr Zatrepalek » ned 14 říj, 2012 8:59 pm

radeksindy píše:Pokud by se i tak někomu zdálo asi 260 Euro moc, doporučuji vzít do ruky nějakou novou lokomotivu jiného výrobce. Třeba bavorskou DVI nebo pruskou T9.3 od Fleischmanna. Stojí 180, resp. 200Eur a na maxon motor zapomeňte, RP25 taky nemají, diskutovat detaily taky nemá moc smysl.

No pokud to byla reakce na to co jsem napsal, tak já spíš myslel příplatek za zvukáč než základní cenu mašiny, ta je sice taky na vyšším levelu, ale to je jaksi u nových modelů parních mašin "v normálu". Zvukáčovka už ale překračuje magickou hranici deseti litrů... Na druhou stranu nabízí za ty prachy spoustu muziky - a to doslovně!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Petr_J » pon 15 říj, 2012 6:32 am

To ReichenbergW: díky za fotku, přesvědčila mně, že objednávku rušit nemám. Odstranit tlumič a výměnit dynamo snad nebude takový problém.
Petr_J

Příspěvekod radeksindy » pon 15 říj, 2012 7:35 am

Petr Zatřepálek:
No pokud to byla reakce na to co jsem napsal

Ne, to bylo míněno obecně. Objednával jsem bez zvuku, protože nejsem na zvuky nijak zatížený. Hlavně jsem nevěděl jak zvuk dopadne. Pokud je zvuk opravdu dobrý, tak si dokoupím LokSound 4.0 micro a zvukový projekt už je ke stažení na stránkách ESU.
radeksindy

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 15 říj, 2012 8:23 am

radeksindy píše:
Pokud by se i tak někomu zdálo asi 260 Euro moc, doporučuji vzít do ruky nějakou novou lokomotivu jiného výrobce. Třeba bavorskou DVI nebo pruskou T9.3 od Fleischmanna. Stojí 180, resp. 200Eur a na maxon motor zapomeňte, RP25 taky nemají, diskutovat detaily taky nemá moc smysl.

Tak to mně přijde za model DODO dávat 6.800,-Kč respektive skoro desítku ve zvukové verzi naprostá šílenost. :lol: A nezachrání to ani motor Maxon nebo RP25,která jsou pro běžného jezdiče stejně k ničemu.Chápu,že je ve zdejších končinách hlad po českých mašinách,ale tohle?
Když už chceš tedy porovnávat Brawu s FLM,tak si vezmi do ruky tohle:
http://www.fleischmann.de/produkteshop/ ... drg-1.html
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod radeksindy » pon 15 říj, 2012 10:51 am

Tak toto je typická odpověď člověka, který se přečetl pár připomínek na fóru a teď mudruje. Přes některé nedostatky je to nejlepší model parní lokomotivy ČSD, jehož cena plně odpovídá kvalitě kterou člověk dostává. Možná tě nezajímají RP25, ale bez nich by nebylo možné lokomotivu postavit v přiměřených proporcích. Chápu že většině "jezdičů" je to jedno, ale modelářům není. Nechť si jezdiči pořídí Kleinbahn za poloviční cenu a budou spokojený :lol:

Když už chceš tedy porovnávat Brawu s FLM,tak si vezmi do ruky tohle:

To co mi předhazuješ jako srovnání, je právě zmiňovaná bavorská DVI v DRG. Doporučuji si na straně 348 v knize Die Baureihe 98 - Band 2 nalistovat fotku skutečné 98 7512 a pak si můžeme popovídat jestli je to lokomotiva za 199 Euro. Právě tento model je důkazem toho jak je BRAWA v mnoha ohledech napřed před konkurencí. Mám doma bavorskou verzi a nebýt toho, že to byla první novinka letošního roku, která mě zajímala, tak zůstala na pultě.

Obecný problém podobných řečí je, že valná většina lidí vůbec neví jak moc modely odpovídají předlohám. Takže si uvědomte, že většina parních lokomotiv neodpovídá předlohám, protože variabilita předloh v detailech je obrovská. Platí to i u verzí DRG, DB nebo DR, ve třetí epoše byla prostě každá mašina jiná. Stejně jako u 178 kkStb, z celé řady verzí v detailech odpovídá jen jeden nebo dva. Jedině u malosériových modelů je to možné, ale tam je to vykoupeno obrovskou cenou a ne vždy se to povede.
radeksindy

Příspěvekod miroslav lengyel » pon 15 říj, 2012 12:16 pm

To co mi tady vyprávíš je sice pěkné :D ale doposud jsem žil v domnění,že modely železnic jsou určeny především k tomu,aby se používaly. :lol: ne abych je strčil do vitríny :mrgreen:
To že se modely většinou stoprocentně neshodují není pro mě žádné novum,ale možná by bylo řešením,abyste vy sběratelé oslovili výrobce s tím,že stačí kastle s kolečky bez motoru.Zjevně funkční a pohybující se lokomotivu k ničemu nevyužijete,tak na co platit za motor a ostatní bižuterii. :mrgreen:
Pořídit si Kleinbahn,no tak to jsi mě opravdu pobavil :lol: :lol:
Co říci závěrem,pokud jsem tedy já dle Tvých slov "člověk,který si přečetl pár poznámek na fóru a teď mudruje"pak Ty jsi dle mého soudu člověk,který studuje fotky mašin jak by měly vypadat,ale moc jsi s nimi v reálu nenajezdil. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod mizl » pon 15 říj, 2012 5:01 pm

miroslav lengyel píše:... pak Ty jsi dle mého soudu člověk,který studuje fotky mašin jak by měly vypadat,ale moc jsi s nimi v reálu nenajezdil. :lol:

Nejsem žádný znalec lokomotiv a ani žádný počítač nýtů. Jediné co mi není jasné s této diskuze je, co má společného vzhled o proti originálu s ježděním s danou mašinou v reálu ???? :?

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod jarnotrulli » pon 15 říj, 2012 5:12 pm

Nejsem žádný počítač nýtů, ale je fakt, že některé drobnosti zbytečně kazí jinak pěkný model. Doufejme že do budoucna se na základě prodejnosti polepší.
Jestli je cena adekvátní nebo ne, těžko říct, ale vzhledem k tomu, že je model vyprodaný asi ví co dělají.
Já osobně mám objednanou zvukovou verzi (i když je to pro mě spousta peněz) a už se na ni moc těším.
jarnotrulli

Příspěvekod radeksindy » pon 15 říj, 2012 7:25 pm

ML: Myslím, že toho najezdím celkem dost, do vitríny není maxonu potřeba. O tom co modeláři chtějí svědčí jednoznačně fakt, že všechny verze této lokomotivy se vyprodaly u výrobce ještě před uvedením na trh. Takže o RP25, maxonech a dalších drobnostech se tady hlasuje peněženkou, nikoli ve fórech :lol: Mimochodem právě díky tomuto hlasování, se z malého výrobce příslušenství stává velká firma, která velikostí dohání ROCO, Fleischmanna už v podstatě má (dohromady mají kolem 50mil eur obratu, Fleischmann má 2/5 a 3/5 ROCO), BRAWA už má dneska kolem 20mil.

Dneska jsem měl rozebraný model ÖBB 92 a musím vyzdvihnout co tu psal Michal Dalecký. Po konstrukční stránce je opravdu zajímavé zachování průhledu pod kotlem, průhledu horní části budky a přitom ponecháním místa pro zvukový dekodér včetně reproduktoru. Zvuk snad uslyším ve středu a podle toho zvolím dokoupení dekodéru.
radeksindy

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 16 říj, 2012 3:07 am

mizl píše:
miroslav lengyel píše:... pak Ty jsi dle mého soudu člověk,který studuje fotky mašin jak by měly vypadat,ale moc jsi s nimi v reálu nenajezdil. :lol:

Nejsem žádný znalec lokomotiv a ani žádný počítač nýtů. Jediné co mi není jasné s této diskuze je, co má společného vzhled o proti originálu s ježděním s danou mašinou v reálu ???? :?

Michal

Asi jsem to špatně napsal :D nebyly myšleny dospělé mašiny,ale modely. :mrgreen:
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 16 říj, 2012 3:26 am

radeksindy píše:ML: Myslím, že toho najezdím celkem dost, do vitríny není maxonu potřeba. O tom co modeláři chtějí svědčí jednoznačně fakt, že všechny verze této lokomotivy se vyprodaly u výrobce ještě před uvedením na trh. Takže o RP25, maxonech a dalších drobnostech se tady hlasuje peněženkou, nikoli ve fórech :lol: Mimochodem právě díky tomuto hlasování, se z malého výrobce příslušenství stává velká firma, která velikostí dohání ROCO, Fleischmanna už v podstatě má (dohromady mají kolem 50mil eur obratu, Fleischmann má 2/5 a 3/5 ROCO), BRAWA už má dneska kolem 20mil.

Dneska jsem měl rozebraný model ÖBB 92 a musím vyzdvihnout co tu psal Michal Dalecký. Po konstrukční stránce je opravdu zajímavé zachování průhledu pod kotlem, průhledu horní části budky a přitom ponecháním místa pro zvukový dekodér včetně reproduktoru. Zvuk snad uslyším ve středu a podle toho zvolím dokoupení dekodéru.

Ale no tak,troška objektivity by neškodila,co říkáš? :D Kolik kusů měly všechny verze?Ono to zase tak slavné s tou poptávkou po Brawě nebude,jinak by se ty super modely nevyprodávaly za tak mrzké ceny.
http://www.elriwa.de/de/Aktionen/Spur-H0/Brawa.html
Docela rád bych viděl jak se tahle mašina bude chovat v oblouku 360 mm,ve stoupání a se zátěží bez bandáží,nebavím se o jízdě po rovince na modulech. :lol:
Tím samozřejmě netvrdím,že je Brawa špatný výrobce.Pro oko,které se dívá hodně zblízka je to radost pohledět,ale z hlediska jízdních vlastností a poměru výkon/cena tedy žádný zázrak.
A k tomu obratu bych řekl asi toto,důležitější je zisk a rozhodně nemusí jít ruku v ruce s obratem. :mrgreen:
miroslav lengyel

Příspěvekod ReichenbergW » úte 16 říj, 2012 3:04 pm

t6791225 píše:No vida, s těma drobnýma úpravama a hlavně až se vnitřek luceren natře na bílo, tak to bude OK. Ale ještě bych asi vyměnil i uzávěr dýmních dvířek za nějaký schopnější a dle pěkné historické fotky dosadil i hvězdu. Nechápu proč ji tam výrobce nedosadil, vždyť by to model krásně oživilo...
Jen ještě otázka pokud to tu někdo ví. Kdy tato loko byla vyřazena z provozu u ČSD? Nebyla náhodou na konci 50. let prodána také do cukrovaru a jiných podobných podniků, jako lokomotivy téže řady?

Protože to výrobce neumí. Rovnou řekli že by hvězdu jen natiskly. A to jsem nechtěl. Pokud jde o pětiletku na 413.073 tak pokud jí tam nechcete domluvte si to s výrobcem. Určitě tam by v tom období byla, byl na to předpis dráhy, takže tím musela být ozdobena všechna hnací vozidla.

Smazal jsem i mé předchozí příspěvky, protože namísto toho aby se omluvili za chyby které napáchali začali řvát že to musí pryč. Tedy si budou muset najít na takovou práci někoho jiného. Od teď jsou mi takový výrobci egal a dělám si modely jen pro sebe :-(. Tohle mě vážně nebaví...
ReichenbergW

Příspěvekod Jozo_cz » úte 16 říj, 2012 6:24 pm

Škoda, že vaše spolupráce končí takhle. Tajně jsem do budoucna doufal ve 170 kkStB (434.0 ČSD a její klon 434.2 :wink: ) od tohoto výrobce.

Uvažoval už někdo z vás, jak odnaučit Malého bejčka napadat na přední osy? A ještě mám jeden dotaz do řad digitálistů: Je možné někde nastavit počet výfuků za otáčku kol? Jeden model si způsobně odfoukne 2x během otáčky kola, zatímco druhý si hraje na dvojčitý stroj :o
Děkuji za případné návrhy.
Jozo_cz

Příspěvekod Jacek » úte 16 říj, 2012 7:56 pm

Jozo_cz píše:....Je možné někde nastavit počet výfuků za otáčku kol? Jeden model si způsobně odfoukne 2x během otáčky kola, zatímco druhý si hraje na dvojčitý stroj :o
Děkuji za případné návrhy.

tady je návod, pokud je tam dekodér ZIMO:
http://jacek-modely.cz/18-201-uprava-zvuku/
Jacek

Příspěvekod t6791225 » úte 16 říj, 2012 9:10 pm

Tam je bohužel ESU :oops:
ČSD III./IV. epocha (1956-1975)
t6791225

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)