ROCO bardotka, ceckáč, zamračená...

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: ROCO bardotka, ceckáč, zamračená...

Příspěvekod George V. » pát 05 říj, 2012 7:32 am

TomBart píše:...a uchycení madla u I. serie rozhodně není do žádného "očka" jak je na fotce. Ale chápu, že u továrních modelů to asi nikdo letovat nebude, protože jinak to madlo vyřešit opravdu nejde.

...už se těším na Tvoje objektivní hodnocení těhle madel na ověřovací serii bardotek od MTB :D .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod vvitty » pát 05 říj, 2012 7:40 am

S hodnocenim madel u overovacky MTB prosim pockejte na finalni model, ne na prvni fotku prototypu :lol:
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod George V. » pát 05 říj, 2012 7:43 am

...no už se těším. Nebude to totiž žádná prdel to udělat aspoň trochu věrohodně :mrgreen: .
George V.

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 05 říj, 2012 8:44 am

:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Sukafon » sob 06 říj, 2012 9:22 am

Nemáte někdo info, které další barevné varianty nakonec Roco vyrobí?
Sukafon

Příspěvekod George V. » sob 06 říj, 2012 1:17 pm

...ještě se vrátím k tomuto:

Sukafon píše:Obě Bardotky mají něco lepší, než ta druhá a i tak horší. MTB nabízí spoustu lákavých barevných variant, má lépe upevněné závěsky, okna do strojovny mají správný tvar a tipoval bych i lepší jízdní vlastnosti.

...prohlédl jsem si fotografie obou modelů a "zkonfrontoval" s dostupnou dokumentací, a bohužel musím konstatovat, že ty boční okna mají blbě oba! MTB má okna téměř čtvercová, správně jsou ovšem zřetelně obdélníková, nicméně ne až tak "výrazně" jako u Roco, pravda je jako vždy někde uprostřed... :)
George V.

Příspěvekod Charlie » sob 06 říj, 2012 1:41 pm

George V. má pravdu. Ano, oba modely mají okna do strojovny špatně. Je to tak, jak píše George V. Skutečnost je někde uprostřed... nicméně v tomto případě je mému oku bližší to pěkně zasklené okno u MTB než u Roca, tam to opravdu přehnali a efekt obdélníkovitosti ještě umocňuje podivné zasklení okének... škoda takové zjevné chyby.
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod kubulak » ned 07 říj, 2012 6:35 pm

Pratele kolegove, ja se nekterym musim fakt smat. Mame k dispozici velmi pekny model, na tovarnim pojezdu, v DCC vymakanej jak blazen, v X barevnych mutacich a vyrobnich seriich, a za hodne fer cenu. A stejne tu po nem par lidi leze s lupou a hleda na makro fotkach cokoli, co neni presne 87,5x zmensene, aby zase mohli nas vsechny ostatni poucit, ze to a to je o 0,01mm uzsi/sirsi nez original, tudiz cely model je "scheise"..

Laik (= zbytek rodiny a navstevy, 99,999% populace) nepozna naprosto nic, naopak bude nadsen jak je to verne. A i vy "odbornici" byste pred 5 lety prodali deti do otroctvi a obetovali vasi levou kouli za to, abyste to "scheise" meli doma, i kdyby stalo 15.000. Tehdy jste mohli tak maximalne koukat na plakat originalu na zdi a pritom pilovat odlitek nebo pajet lept, a pritom premyslet, jak ho napasovat na ram z nejake uplne jine loko (kde se zkracovaly rozvory a ja nevim co jeste), patlat to barvama a lepit se s obtisky. Vrchol dokonalosti byl, kdyz to svitilo 3x bile dopredu a 2x cervene dozadu, k originalnim zvuku skoda slov. Pul centimetru bylo v toleranci, a cenove vas to vyslo na dve MTB a jednu Roco k tomu...

Na nektere z vas uz se uzaviraji sazky, co sem zase napisete.. ale klidne nas bavte dal, hlavne ze je legrace :)
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod harttman » ned 07 říj, 2012 7:56 pm

kubulak píše:Pratele kolegove, ja se nekterym musim fakt smat. Mame k dispozici velmi pekny model, na tovarnim pojezdu, v DCC vymakanej jak blazen, v X barevnych mutacich a vyrobnich seriich, a za hodne fer cenu. A stejne tu po nem par lidi leze s lupou a hleda na makro fotkach cokoli, co neni presne 87,5x zmensene, aby zase mohli nas vsechny ostatni poucit, ze to a to je o 0,01mm uzsi/sirsi nez original, tudiz cely model je "scheise"..

Laik (= zbytek rodiny a navstevy, 99,999% populace) nepozna naprosto nic, naopak bude nadsen jak je to verne. A i vy "odbornici" byste pred 5 lety prodali deti do otroctvi a obetovali vasi levou kouli za to, abyste to "scheise" meli doma, i kdyby stalo 15.000. Tehdy jste mohli tak maximalne koukat na plakat originalu na zdi a pritom pilovat odlitek nebo pajet lept, a pritom premyslet, jak ho napasovat na ram z nejake uplne jine loko (kde se zkracovaly rozvory a ja nevim co jeste), patlat to barvama a lepit se s obtisky. Vrchol dokonalosti byl, kdyz to svitilo 3x bile dopredu a 2x cervene dozadu, k originalnim zvuku skoda slov. Pul centimetru bylo v toleranci, a cenove vas to vyslo na dve MTB a jednu Roco k tomu...

Na nektere z vas uz se uzaviraji sazky, co sem zase napisete.. ale klidne nas bavte dal, hlavne ze je legrace :)

Nešlo to líp napsat. Tleskám Vám kolego. :)
harttman

Příspěvekod Charlie » ned 07 říj, 2012 8:51 pm

Kubulak. Co jsi napsal, je pravda. Stejně tak je pravda, že pokročil čas i technologie a výrobci konečně objevili náš trh. Nemusíme si teda trhat koule, ať už levou nebo pravou kvůli nějakému modelu. To co kdysi bylo už naštěstí neplatí a nedá se tím argumentovat. Model Roco vypadá fantasticky a sám si ho pořídím hned v několika kusech tak 5-6. Podle toho jaké nátěry uvedou na trh. Tím, že někdo poukáže na nějaký nedostatek, přece neshazuje celý model. A jestli je to někomu jedno, že jsou na modelu chyby, tak ty připomínky může ignorovat. Já jsem samozřejmě za model Barči vděčný, tím spíš, že je to moje zamilovaná řada, ale tím spíš mě mrzí, že se tam ta chybička vloudila... Představ si, jaké by to bylo krásné, kdyby ta Barča byla bez markantní chyby. Těm, co jim chyby nevadí, ti by to nepostřehli a zamilovaní znalci bardotkáři by chrochtali blahem. A chybělo tak maličko. Oni fantasticky trefí poprsí modelu a přitom jim ujede takováhne zbytečná prkotina, která je zřejmá na první pohled. A na závěr bych se chtěl zeptat, k čemu tedy máme diskuzní fórum o mašinkách, když si o nich nemůžeme psát? Přece právě proto, aby bylo možné si o nich popovídat a to nejen o jejich kladech ale i chybách. Co by sis Ty sám představoval řešit v tomto vlákně? Proto si myslím, že Tvůj poslední příspěvěk je zbytečně ostrý, neboť jak se říká konstruktivní kritika posouvá věci kupředu a třeba příští model Bardotky za x let dělaný z nových forem, už bude mít okna v pořádku. :) Toho už se ale asi nedožijeme a o to větší je to škoda...
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod harttman » ned 07 říj, 2012 9:39 pm

Připadá mi to že tady už ani nejde tak o konstruktivní kritiku, jako spíše posedlost za každou cenu nanajít nějakou nepřesnost.
harttman

Příspěvekod kubulak » pon 08 říj, 2012 6:49 am

Nemyslel jsem to zle, ale rypnout jsem si musel :)
A ruku na srdce, i kdyby se vyrobce pretrhnul a predelal formu a ty okna opravil, tak tu stejne zase budeme cist, ze jsou moc tluste hadice, ze sterace maji spatny tvar stiraci gumicky atd. :)
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod George V. » pon 08 říj, 2012 7:05 am

...nepřeháníš taky trochu? Různá velikost oken do strojovny není zas taková prkotina. Postav si ty dva modely vedle sebe na kolejiště. Pokud budeš jezdit jenom s modely od jedné firmy, tak si toho nevšimneš; vynikne to až při srovnání s konkurencí. Já jsem si toho třeba doteď nevšíml. Dokud jsem si důkladně neprohlédl fotku Roca; tam mne to přímo praštilo do očí, když jsem zkoumal jejich "čočkovitost", jak tady někdo napsal...
George V.

Příspěvekod kubulak » pon 08 říj, 2012 9:51 am

Neprehanite spis vy ? :)

Par fotek skutecne Bardotky - v teto "velikosti" na ne +/- koukame na kolejisti / ve vitrine..
Tak jaka maji okna? Obdelnik, nebo ctverec?

http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/751609.jpg
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/751270.jpg
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/751456.jpg

A na zaver dve Zamraci vedle sebe, a kazda z nich ma ta okna jinak:
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/751440.jpg

konec OT...
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Příspěvekod George V. » pon 08 říj, 2012 10:37 am

Když už, tak pro mne je rozhodující tato fotka:

http://www.prototypy.cz/zobrobr.php?fil ... 49262e.jpg

...ono dobrých fotek bardotek čistě z boku je jako šafránu, většinou jsou brané šikmo zepředu a tam už se projevuje jev zvaný perspektiva, jestli Vám to něco říká. A tento jev způsobuje, že se při určitém úhlu pohledu může obdélník jevit jako čtverec (a kruh jako elipsa :) ).
George V.

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)