Brejlovci Kuehn - jak to s nimi je?

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovci Kuehn - jak to s nimi je?

Příspěvekod Želva » úte 02 říj, 2012 3:44 am

Ahoj, mohl by jste mi prosím někdo poradit, co může způsobovat neustálé cukání Brejlovce i po výměně podvozků? Mám 3112 a 3161, podvozky jsem měnil, vůle v kardanech je dostatečná, ale mašiny cukají stále a to dost. Projevuje se to stejně v analogu i v digitálu, v oblouku i na rovině, s vagóny i bez nich. Nejvíce je to znát při zrychlování nebo při brždění, kdy mašina mění rychlost skokově a absolutně né plynule. Cuká ale taky při nižší až střední konstantní rychlosti, když za ní dám jakýkoliv vagón, tak lítá, jak splašený. Doufal jsem, že to spraví zajetí, ale bohužel se nic nezměnilo. Můžete někdo pomoci? V tomhle stavu se ty mašiny hodí tak maximálně do vitríny, ale určitě né na ježdění, to je tak akorát pro zlost :(
TT, digitál, 4.epocha ČSD
Želva

Příspěvekod Radek Strnad » úte 02 říj, 2012 6:40 am

Já bych to řešil postupnou eliminací možných zdrojů problému.Zjisti, jestli je ve vyměněných podvozcích skutečně správný šnek.Pokud ano vyndal bych je a zkusil otáčení za kardan-musí být naprosto volné a nikde nezadrhávat.Pozor na pouzdra o kterých jsem psal v min.příspěvku.Jsou to ty čtverečky s dírou co drží šnek ve vodorovné poloze.Musí mít vůli na šnekové ose.Pokud je toto v pořádku odšrouboval bych plošňák a zkusil motor připojit přímo na trafo a vyzkoušel,jestli cuká nebo co to vůbec dělá.Pokud to bude v pořádku a po smontování bude cukat jak píšeš i v digitálu i v analogu,tak bude chyba v plošňáku a raklamoval bych.Ještě lze mašinku vyzkoušet s podvozky zapojenými mimo plošňák.Tedy propojit drátky na každé straně a z každé strany přivést vodič přímo na motor.Zjistíš jak je to s motorem a jeho uhlíky.Víc toho asi vyzkoušet nelze.Pokud se ti už nechce nic rozbírat,reklamuj hned.
Naposledy upravil Radek Strnad dne úte 02 říj, 2012 6:04 pm, celkově upraveno 1
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod JBr » úte 02 říj, 2012 7:03 am

Jsem na tom bohuzel podobne. Pred vymenou podvozku cukaly brejlovce oba (mam 750.243 a 750.162), po vymene podvozku se zachovanim kardanu a lozisek z puvodnich podvozku mi jezdi v pohode jen 750.243, je sice trosku hlucnejsi nez Roco, ale jinak v pohode. 750.162 ale stale cuka, a to i presto, ze vsechno jde krasne volne (mel jsem ho rozebraneho uz dvakrat a rukou jde vsim tocit krasne lehce bez jakehokoliv pouziti sily). Na analogu to delal taky, ale je pravda, ze jsem ho tam nezkousel s originalni propojkou, ale s dekoderem (N025).
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 02 říj, 2012 2:24 pm

Zrovna včera jsem řešil stejný problém,byť na jiné mašině.Cukala jako blázen,při vyšší rychlosti mi MM hlásila zkrat.Nakonec jsem vyčistil uhlíky s komutátorem a mašina jezdí jako šlak.:D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomas_C. » čtv 04 říj, 2012 5:47 pm

Male odlehčení....aneb jak to s nimi je...no brejlovcům je nejlépe někde na trati.... :)

Obrázek

Obrázek
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod milan ferdián » čtv 04 říj, 2012 5:53 pm

Fotky jsou parádní.Pozadí dává tomu stroju velký šmrnc.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » čtv 04 říj, 2012 5:56 pm

mraky jak v simpsons :lol: nic je to impozantní
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod 754 028-9 » pon 26 lis, 2012 7:17 pm

Zdravím,
Je možné někde potkat zeleno-bílého brejlovce (viz. foto o něco výše) s bíle olemovanými podvozky popř. i koly?
S pozdravem Brejlovec
754 028-9

Příspěvekod Luděk » úte 27 lis, 2012 8:38 pm

Brno hl.n.
Přílohy
DSCF0042_small.jpg
Luděk

Příspěvekod Luis0 » stř 12 pro, 2012 12:48 am

Želva píše:Ahoj, mohl by jste mi prosím někdo poradit, co může způsobovat neustálé cukání Brejlovce i po výměně podvozků? Mám 3112 a 3161, podvozky jsem měnil, vůle v kardanech je dostatečná, ale mašiny cukají stále a to dost. Projevuje se to stejně v analogu i v digitálu, v oblouku i na rovině, s vagóny i bez nich. Nejvíce je to znát při zrychlování nebo při brždění, kdy mašina mění rychlost skokově a absolutně né plynule. Cuká ale taky při nižší až střední konstantní rychlosti, když za ní dám jakýkoliv vagón, tak lítá, jak splašený. Doufal jsem, že to spraví zajetí, ale bohužel se nic nezměnilo. Můžete někdo pomoci? V tomhle stavu se ty mašiny hodí tak maximálně do vitríny, ale určitě né na ježdění, to je tak akorát pro zlost :(

Problém se jmenuje "Made in China" Vstupní ozubené kolo převodovky se nějak nevydařilo .... v červené oblasti je nepoužitelný profil zubů...
prevod brejlovec.jpg
originální ozubené kolo

Možné řešení je níže .... jmenuje se kvalitní převod. Nicméně výrobce na odstranění problému jehož identifikaci jsem provedl již pracuje. Pokud je někdo netrpělivý, mohu problém pomoci vyřešit rychle.
prevod brejlovec novy.jpg
Luis0

Příspěvekod kiski » stř 12 pro, 2012 7:54 am

Pokud je někdo netrpělivý, mohu problém pomoci vyřešit rychle.

Znamená to, že mi môžeš poslať náhradné prevody obratom?
Kiski
TT, DCC
kiski

Příspěvekod Luis0 » stř 12 pro, 2012 12:38 pm

Ano, pár kusů jich mám ještě k dispozici, více SZ. :wink:
Luis0

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 12 pro, 2012 4:41 pm

754 028-9 píše:...s bíle olemovanými podvozky popř. i koly?...

Bíle olemovaná kola s červenými značkami musí mít každá mašina. Je to značení obručí. Když dojde k protočení, pozná se to díky těm červeným značkám na bílé ploše.
Jeňa Sova

Příspěvekod petrha » stř 13 bře, 2013 1:30 pm

já mám stejný problém s Elok. BR 230 a 372, mám je dva roky a do dneška jsem na to nepřišel, co se týká brejlovců tak ty jsem poslal na reklamaci do CL a to co mi přišlo zpět ani nechtějte vědět, ale až se k tomu dostanu dám sem odkaz na video.
petrha

Příspěvekod lisacik » ned 17 bře, 2013 12:56 pm

nadkachna píše:...jen u té mé (33319 : T478 3187 ČSD ep. IV) jak na potvoru musím čekat do začátku července. Dle vyjádření DS se bude měnit celý model, tak jsem zvědav ...

Ahojte.
Chcem sa spytat o aky problem ide pri karoserii T478 3187 ČSD/Kuehn 33319, ze sa bude menit cely model a to vcetne karoserie? Bol problem v nastreku, alebo v popisoch?
Na co si dat pozor a pripadne, ako rozlisit ci sa mi dostane do ruk "stara" karoseria, alebo "nova" karoseria.
Prosim viete mi dat info.
Velmi pekne dakujem za radu.
Lisko
lisacik

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)