Loket - modulova stanice

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Loket - modulova stanice

Příspěvekod Michal Vaniš » pon 24 zář, 2012 6:43 pm

Chlapci, kdo pak odkoukal tu prohlubeň v okolí loďky vodáků??? :roll: :roll: :roll: Ještě se mi to při jízdě nestalo,že bych jezdil v 1/2 metrové prohlubni. :cry: Maximálně když hodím kanoi naplacato z výšky na hladinu.(To je tam někdo asi hodil tak z výšky 5metrů :lol: :lol: :lol: ..)
Přílohy
JBFBuprava.jpg
JBFBuprava.jpg (52.34 KiB) Zobrazeno 6438 krát
Michal Vaniš

Příspěvekod MirekTT » pon 24 zář, 2012 7:14 pm

Jéžišmarjá Michale Vaniši, je li to na modulu jediná chyba, i tak by zasloužil vítězství na ME Evropy v modulení.

Mimochodem....zkoušels někdy vodu?.....chichi.....ukaž :wink:

PS: krom toho to jde úplně suprovně opravit čirou barvou na sklo, prostě se objemově dodělají vlnky gelem. (a třeba je to tak myšleno, jen to autor do výstavy nestihl)
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Michal Vaniš » pon 24 zář, 2012 7:28 pm

Je mi jasný, že toto není žádná fatální chyba.Jen jsem si rejpnul :mrgreen: Jinak jak výstřiženo z reality :P Každopádně smekám a chválím... :!:
Michal Vaniš

Příspěvekod Dan Buchtela » pon 24 zář, 2012 8:05 pm

Michal Vaniš píše:Chlapci, kdo pak odkoukal tu prohlubeň v okolí loďky vodáků???

MirekTT píše:Jéžišmarjá Michale Vaniši, je li to na modulu jediná chyba, i tak by zasloužil vítězství na ME Evropy v modulení.
PS: krom toho to jde úplně suprovně opravit čirou barvou na sklo, prostě se objemově dodělají vlnky gelem. (a třeba je to tak myšleno, jen to autor do výstavy nestihl)

1) Hladina ještě není finální, Marek jasně napsal, že na to ještě přijdou vlnky od Valleja, takže zrovna toto bych nekomentoval
2) Ježísi hlavně ne čirou barvu na sklo!!!!! Ta se nikdy nevytvrdí zcela dokonale, vždy zůstaně maličko lepit a za dva roky je hladina jeden velký samet (= prach). Nesnažme se vždy za každou cenu nahradit profesionální produkty (v tomto případě Valejo Watre Effects) českýými "ochc...kami" jen proto, že tím malinko ušetříme.... :idea: :wink: Bohužel toto je trend, který se českým internetem v poslední době dosti značně šíří....
Dan Buchtela

Příspěvekod MirekTT » pon 24 zář, 2012 8:44 pm

Dan Buchtela píše:....hlavně ne čirou barvu na sklo!!!!! Ta se nikdy nevytvrdí zcela dokonale, vždy zůstaně maličko lepit a za dva roky je hladina jeden velký samet (= prach). Nesnažme se vždy za každou cenu nahradit profesionální produkty (v tomto případě Valejo Watre Effects) českýými "ochc...kami" jen proto, že tím malinko ušetříme.... :idea: :wink: Bohužel toto je trend, který se českým internetem v poslední době dosti značně šíří....

Ano Dane, máš pravdu, ale......
mně ten gel (po nanešení na zrcadlorovnou pryskyřici) vyhovuvuje z tohoto důvodu: Lze jej po zatuhnutí gelu kdykoliv stáhnout a do nekonečna opakovaně začít znovu. Je nebetyčnou pravdou, že se na to rád chytá prach a že po navlhčení a setření to mléční, ale po uschnutí se to zase stane čirým. Nechci ti kazit kšefty, ale gel na sklo za dvacku prostě dobrej na zkoušení pro patlu jako jsem já JE.

Ale dobré by bylo těchhle pár odstavců buď smazat (nebráním se tomu), nebo přesunout pod nadpis voda, zde jsme nevhodně.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Michal Vaniš » úte 25 zář, 2012 12:59 am

Michal Vaniš píše:Chlapci, kdo pak odkoukal tu prohlubeň v okolí loďky vodáků???
Dan Buchtela píše:1) Hladina ještě není finální, Marek jasně napsal, že na to ještě přijdou vlnky od Valleja, takže zrovna toto bych nekomentoval

Nezlob se Dane, ale "tvarování propadliny" v hladině u vodáku mi přišlo výrazně neodpovídající skutečnosti.Proto jsem na to "přátelsky" upozornil.Marwin psal v obecné rovině o dodělávkách hladiny - vlnky od Valleja.Já nemůžu vědět zda ta propadlina je záměr či se stala chyba a realizátor ji nezaregistroval, či došlo k nějakému technologickému defektu.Foťák a světlo jsou nevyzpytatelné a fotky a obrázky zde uveřejňované jsou snad od toho, abych se prezentoval a zároveň očekával i zpětnou vazbu (komentáře, pochvaly, kritiku, dotazy).Příště tedy raději zvolím jinou formu "upozornění"... :wink:
Michal Vaniš

Příspěvekod Michal Vaniš » úte 25 zář, 2012 1:10 am

MirekTT píše:Jéžišmarjá Michale Vaniši, je li to na modulu jediná chyba, i tak by zasloužil vítězství na ME Evropy v modulení.

pro MirkaTT:Já to nebral jako chybu, ale zarazil mne polotovar s neodpovídajícími proporcemi.Proto jsem to komentoval,neboť vše ostatní na modulech je nejen v detailech pečlivost sama... :wink:
Michal Vaniš

Příspěvekod marwin » úte 25 zář, 2012 8:04 am

kecu.p píše:
marwin píše:
Vladimír_B píše:Ahoj, pěkně pokračuješ. Použil jsi nakonec železné pražce?

Ahoj, ocelove prazce jsem dal do depa na jednu kolej. Jsou od Tilliga.

Neby-la by fotečka jak vypadají ty pražce??

Nafoceny je nemam, chtej striknout nejakou rezavou barvou, aby se odlisily od drevenych prazcu a taky nevypadaly tak plastove.
marwin

Příspěvekod marwin » úte 25 zář, 2012 8:17 am

Michal Vaniš píše:Chlapci, kdo pak odkoukal tu prohlubeň v okolí loďky vodáků??? :roll: :roll: :roll: Ještě se mi to při jízdě nestalo,že bych jezdil v 1/2 metrové prohlubni. :cry: Maximálně když hodím kanoi naplacato z výšky na hladinu.(To je tam někdo asi hodil tak z výšky 5metrů :lol: :lol: :lol: ..)

Delat modelovou vodu opravdu neni sranda, doporucuji si to vyzkouset, je to celkem adrenalinovy zazitek, kdyz ti to zacne tuhnout pod rukama a ty se snazis propichovat bublinky, ktere se dostavaji na povrch, vyrovnavat moduly, aby si na rozhrani nemel schody a jeste do toho pokladat lodicky:).
Ta prohluben okolo kanoe fakt neni chtena:), bohuzel jsem lodku polozil do vody pozde, takze se hladina uz nevyrovnala. Na te fotce je to zvyraznene dopadajicim svetlem, zase na fotce viz nize to skoro videt neni.

Obrázek

Prohluben je cca 0,5 mm, takze doufam, ze se mi to povede zamaskovat Vallejo water efect, no uvidime.
marwin

Příspěvekod Michal Vaniš » úte 25 zář, 2012 10:00 am

Nechtěl jsem Marwine rozpoutat bouři ve sklenici vody a jakkoliv snižovat vysokou laťku kvality Tvé práce.Jak už jsem psal v příspěvku pro Dana: "Příště ... zvolím jinou formu upozornění"
Jinak hodně zdaru Tvé práci :wink: :P Michal
Michal Vaniš

Příspěvekod MirekTT » úte 25 zář, 2012 5:51 pm

Kluci v poho, též nemám zájem dělat jiné vlnky, než na pryskyřici :wink:
Tu Valejo water efect časem pořídím, ale až to budu umět :)
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod marwin » čtv 01 lis, 2012 4:36 pm

Zdravim,
vratil jsem se po delsi dobe k zabezpecovacimu zarizeni. Tentokrat jsem zacal pracovat na pakach, ktere se pouzivaji pro ovladani vyhybek a navestidel. V Lokti jsou vyhybky ovladany mistne, tedy vyhybkar musi kazdou vyhybku "osobne" prehodit, takze paky jsou potreba jen pro vjezdova/odjezdova navestidla. Pro ovladani navestidel pakami jsem byl rozhodnut od pocatku stavby Lokte, suche prehozeni prepinace mne prijde dost nuda:).
Pro navrh jsem pouzil program Google Sketchup, muzu doporucit, po shlednuti instruktaznich videi, nebyl problem tento vykres udelat.
Princip ovladani:
Nechtel jsem tahat dratovody pod modulama mezi pakama a navestidly (mimochodem kolega Horymir ma jedno navestidlo ovladane dratovodem:)), tak jsem si rekl, ze pujdu cestou servomotoru. Puvodni pohon navestidel od Viessmanna nahradim servem, ktere bude umisteno v jeho blizkosti. Mezi servem a pakou tak povede jen trojlinka, coz pri castem rozebirani modulu je optimalni reseni. Pohybem paky se bude otacet potenciometr servotesteru ( da se koupit za 1 dolar), takze poloha ramene navestidla bude presne odpovidat poloze paky:).

Zde jsou obrazky:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Marek
marwin

Příspěvekod Dan Buchtela » čtv 01 lis, 2012 6:39 pm

Ahoj Marku, nemáš obavu, že pohybem té velké páky rozkmitáš moduiště?
Dan Buchtela

Příspěvekod Křeček » čtv 01 lis, 2012 7:19 pm

Zajímavý nápad:)
Křeček

Příspěvekod mizl » čtv 01 lis, 2012 7:22 pm

Na modulu to vypadá prapodivně. Každopádně je to "mazec". Pokud by jsi to zrealizoval, byl by si pro ostatní členy setkání exotická podívaná. Každopádně jsem zvědav na realitu.

SketchUp je seper program. Také ho rád používám pro svou jednoduchost. Navrhoval jsem s ním svou patrovou postel a stavby v měřítku na svou železnici. Také mohu jen doporučit.

Michal

Edit: možná bych to pojal jako samostatnou stojící jednotku u modulu. Myslím, že by to bylo pro oko vzhlednější.
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

PředchozíDalší

Zpět na Moduly